1 הגדל תמונה
באר אברהם
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מרכז המבקרים
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מרכז המבקרים
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מפת מסעו של אברהם
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
באר אברהם
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מרכז המבקרים המחודש בבאר אברהם מלווה את מסעו הפיזי והרוחני של אברהם אבינו לארץ כנען, ומדגיש את הצמתים שהיו לו לאורך הדרך המובילה לאמונה מונותאיסטית בארץ המובטחת. לאחר הפגנת האמצעים החדישים ביותר בעולם המוזיאונים, שכוללים סרט תלת ממד מושקע, מגיעים למוקד המקורי של האתר. בחצר, הפעם בלי עזרה של אמצעים אורקולייים, נמצאת באר היסטורית משוחזרת, שהמסורת מספרת שהשקתה את עדרי הצאן של אברהם - אולי הבאר שבסמוך לה נשבעו אבימלך ואברהם זה לזה (ומכאן השם "באר שבע"). בסמוך לבאר זו ניצבת באר נוספת מתקופה מאוחרת יותר. שתי הבארות היו פעילות עד כיבוש העיר ב-1948. מרכז המבקרים המחודש אכן מושקע מאוד, אך נראה שהבומבסטיות הניכרת בו באה על חשבון עומק התוכן ועושר המוצגים.

מידע שימושי
הסיורים בבאר אברהם מיועדים לקבוצות ומתקיימים ארבע פעמים ביום. משך הביקור כ-45 דקות ויש לתאם אותו מראש. ההדרכה במקום שמה דגש על היותו של אברהם אביהן של כל הדתות המונותאיסטיות, ובהתאם לכך, מופיעים כל הכיתובים במרכז המבקרים בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. סרט התלת ממד זמין, נכון לדצמבר 2013, בעברית ובאנגלית, אולם בהמשך מתוכנן תרגום שלו לערבית ולשפות נוספות.

רוצים להיות המדרגים הראשונים?

דרגו עכשיו
עוד אטרקציות מומלצות
שביל הסלטשביל הסלט מומלץ מפה9.5אורי אלון הוא אגרונום, חקלאי ואלוף הארץ בהפרחת יוני דואר. הטיול המודרך שהוא מוביל בחבל הבשור, בין נופי טבע לנופי חקלאות מתקדמת, משלב את כל אהבותיו המקצועיות ואת תחביביו. תחילת הטיול היא בשדות הפלחה ב"דרך השדות", משם עוברים המטיילים לחממות פרטיות בהן אפשר לראות ולטעום תותים מעופפים שהם תותי שדה שגדלים באדניות מוגבהות ובחממה הם מודברים בהדברה ביולוגית ללא שימוש בחומרי ריסוס. בהמשך נכנסים המטיילים לחממות בהן מגדלים עגבניות שרי, עוצרים ליד מכוורות של דבורי בומבוס שהחקלאים נעזרים בהם למטרות האבקה, וממשיכים לפרדס של תפוזים סיניים ותפוזי דם המתפקעים מעסיס אדמדם. בכל אחת מהתחנות במסלול ישנה הפעלה, טעימה או הסבר ובסוף הסיור מגיעים המטיילים לחצר משקו של אלון. שם מפריחים הילדים והמבוגרים יוני דואר כשלכל אחת מהן מוצמדת משאלה קטנה של השולח. במשק של אורי ושולי אלון גדלות לצד שובכי היונים ערוגות תבלין מהם מכינים ביחד לקינוח היום רוטב פסטו שמלווה את הפיתות שנאפות גם הן במקום ומתובלות בסיפורים ואגדות. הסיורים נערכים כשלוש שעות, מתואמים בתיאום מראש ומתאימים לכל הגילאים.קרא עוד


עוד אטרקציות