במחלבת טל מציעים, מעבר לגבינות העזים הטובות, גם ביקור במשק צאן פעיל, במחלבת טל-טלה. הסיור הוא חוויה בעיקר לקטנטנים, שיכולים ללמוד במהלכו על משק הצאן ועל הדרך הנפתלת שעובר חלב העזים מהרגע שבו הוא נחלב ועד שהוא הופך לכיכר גבינה בשלה וצהבהבה. הילדים קופצים לביקור בדיר שחיות בו אלף עזים וכבשים, מלטפים ומאכילים, משתתפים בחליבה, מגבנים גבינות, טווים צמר, אופים פיתות בטאבון ורוכבים על סוסים. למחלבת טל עצמה, הנשמרת סטרילית, אין כניסה. ההורים יכולים בינתיים לטעום ולרכוש גבינות בנחת: יש מיני יוגורט חמצמצים וטעימים, גבינות רכות מתובלות וגבינות למריחה, אבל בעיקר מצטיינות כאן גבינות כמו טום וסנט מור, המוצעות בדרגות שונות של הבשלה. אפשר לקנות גם פירות והדרים טריים, וכן זיתים ושמן זית מעולה של אודי חנוך.

בבית הקפה של המחלבה, קפה טל-טלה, אפשר לאכול ארוחת בוקר של גבינות בימי שישי, או לערוך ארועים קטנים באמצע השבוע. חשוב להזמין מקום מראש.

( 7 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • עקי

    עקי
    שווה את המחיר|5 29.11.14
    ברנץ מצוין ביום שישי בבוקר . סלטים מקוריים וטעימים . מבחר טעימות של גבינות מעולות אנו פוקדים את המקום במשך שנים מידי מספר חודשים ותמיד נהנים . גבינות העיזים בחנות הצמודה מעולות .
  • sssharon

    sssharon
    נחמד מאוד|4 15.10.09
    ממש במרכז הארץ יש אפשרות לתחושה של "רחוק". וזה , במיוחד ביום שישי , כבר כיף ונותן (לעירוניים שמביננו) תחושת חופש. המסעדה עצמה נראית מידי כמו חדר אוכל קיבוצי, ואין בה את האווירה שניתן היה אולי ליצור מעצם המקום והעניין. אבל, ארוחת הבוקר נחמדה - בסגנון ביתי ומוגשת ברוחב לב (מזנון חופשי). שום דבר אינו מרקיע שחקים, אבל כאמור, בהחלט נחמד מאוד.
  • roypeled

    roypeled
    נחמד, יקר, כיף לילדים קטנים|4 04.05.09
    ארוחת בוקר טובה מאד, אבל טובות כמוה יש בהרבה פחות מ 69 שח (ארוחת בופה עם כוס שתיה אחת קרה ואחת חמה). בננו בן השנתיים היה מאושר עד השמיים מהעזים.
  • dannychn

    dannychn
    אוכל נהדר באוירה נעימה|5 19.08.07
    האוכל מעולה : טרי, טעים, מנות גדולות והמחיר סביר. קבלנו יחס נהדר ושירות אישי עם הסברים על הדיר, המחלבה והמאכלים. לאחר הארוחה ערכנו סיור בדיר ונכנסנו לחנות ורכשנו גבינות טעימות.
  • ramis11

    ramis11
    גבינות הכי טובות בארץ|5 15.05.05
  • נדבעדן

    נדבעדן
    נהדר|5 29.03.05
    גבינות מצוינות, יוגורט משגע, שירות טוב ומחירים סבירים
  • r_uri

    r_uri
    ממממופלא|5 14.01.05
    גבינות נפלאות, טעימות נדיבות והמלצות מדויקות
- 1
עוד חנויות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד