1 הגדל תמונה
משפחת אלברט לדורותיה
הועלה על ידי mirilensky
2 הגדל תמונה
לבנה והעוגות, ממתק החבושים, מליבי וקרם קרמל
הועלה על ידי yaniv1964
3 הגדל תמונה
במחלקת המתוקים גם :קדאיף ועוגות סולת (סרילי)
הועלה על ידי yaniv1964
4 הגדל תמונה
עוגיות השקדים- מרוצ'ינוס והבזס - נשיקות
הועלה על ידי yaniv1964
5 הגדל תמונה
יעקב במהלך יצירת הבזס (נשיקות)
הועלה על ידי yaniv1964
 

העיצוב של הקונדיטוריה המשפחתית הקטנה הזו נותר אי שם בשנות השלושים, עם רהיטי סוכנות מאובקים, שולחנות פורמייקה וניחוח נוסטלגי של קונדיטוריות של פעם, בימים ששוק לוינסקי היה מאחז בלקני מפואר. יעקב, בנו של אלברט, ממשיך להכין על פי המתכונים המקוריים שהגיעו מסלוניקי בימבריו, ממתק חבושים מצופה קוקוס; מרציפן מענג שעושים כאן לבד; ואת הבזה, שהן בעצם נשיקות, ענני קצף נימוחים, שבירים מבחוץ ונמסים על הלשון. פעם בשנה, לקראת חג הפסח ורק עד ערב החג, מכינים כאן את המרוצ'ינוס, עוגיות שקדים בצורת שושנים זהובות קטנות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, בטעם גן עדן. את העוגיות מכינים בעבודת יד, ממש כמו פעם ,ליד הדלפק יושב ילד ומקלף את השקדים. רצוי להזמין מראש, כי יש הסתערות לקראת ליל הסדר.

( 16 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • tferder

    tferder
    הטעם של הבית|5 02.05.15
    עברנו וגילינו ממש במקרה את המקום העתיק וקצת חשוך הזה, שגרם לי צמרמורת של נוסטלגיה מהבית הבלקני שלי... בורקס פילו עדין ומצוין, מרציפן מעולה בטעם (כמעט) כמו של סבתא... ושטרודל גבינה מענג. אכן יקר ! אבל עולה על רוב הבורקס או השטרודל ואפילו של המאפיות ה״נחשבות״.
  • kaplanzohar

    kaplanzohar
    מקום של פעם|3 08.02.15
    המקום מזכיר נשכחות, בהחלט אווירה של פעם, העוגיות והמרציפן טעימים אבל במחירים כל כך יקרים אני מצפה ליותר.
  • shlomitm

    shlomitm
    מי צריך עיצוב חדש|5 08.02.15
    המרציפנים מעולים, וקנינו. הנשיקות מפתיעות במרקמן אך מתוקות (וזה לא מפתיע) ולא קנינו, והכי טוב היה מעדן שערות שאמנם לא טעמנו בחנות, אך קנינו והוא מעולה! הרבה מעצבים מנסים ליצור מראה ישן, אז למה לא לשמר את הישן באמת...
  • aviv_shaul

    aviv_shaul
    מנהרת הזמן, אך לא במספאן... |3 06.09.13
    בתור נכד לסלוניקאי וטורקיה - המראה של הסבתא מקלפת שקדים בפינת החנות היה מחמם לב מאין כמוהו ואכן עוגיות המרונצ'ינוס טובות. אולם, ביהלום של הקונדיטוריה הספרדית - המרציפן (בלאדינו מספאן), הם נופלים בגדול. פיתחתי אובססיה לממתק הזה, הכנתי אותו פעמים רבות וחקרתי אודותיו,לכן אני מרגיש בטחון לתת חוות דעת מלומדה. מדובר במרציפן "גרמני", כלומר טחינה של שקדים וסוכר יחדיו ולא "צרפתי" הנחשב מושקע יותר, עם בישול של סירופ סוכר. מילא זה, אולם אחוז השקדים בתערובת הוא נמוך מאוד - אמור להיות לפחות 50%, אך כאן לדעתי, בקושי 30%. התוצאה היא גרגרית ולא חלקה ומאידך מתוקה מאוד ללא ארומת שקדים. אכזבה במחיר 200 ש"ח/ק"ג
  • tomika

    tomika
    נוסטלגי|3 12.01.13
    בשורות קולינריות אין באלברט אלא רק קפיצה קטנה לפעם לתל אביב הישנה. המרציפן רחוק מלהיות ברמה של טולדו כפי שמתואר במקום וכך גם שאר הדברים די ארכאיים אך יש קסם והדרת כבוד במקום הזה.
  • l9901

    l9901
    במנהרת הזמן...|3 11.10.12
    קיימים מ- 1935, נראה כי בחנות עצמה כלום לא השתנה מאז. חוויה. אנשים מאוד נחמדים. מספר מצומצם מאוד של מתוקים (אני ספרתי 4 סוגים) אם אתם בסביבה, תכנסו.
  • gasaf

    gasaf
    רוזה מרציפן אוהבת את אלברט|5 19.08.12
    איזה מרציפן אלוהי!, תענוג לחיך, שירה קולינרית, שקדים מזוקקים ממש. ואלו אנשים מנהלים הקונדיטוריה דמויות עם "טעם של פעם" והניחוחות מימים אחרים, יפים ותמימים יותר. שלטים שלא נס ליחם, בניגוד לכיוון התנועה וכן הביאו מזומנים, לא מקבלים כרטיסי אשראי , לא ניסינו אבל יתכן שמוכרים בהקפה...
  • galiavu

    galiavu
    המרוץ למרוצינוס|4 09.12.11
    עוגיות השקדים המפורסמות אכן נפלאות, נימוחות ומיוחדות מאוד. היחס - אישי ויעיל. התפאורה והאווירה - של פעם אורגינל, כולל מאזני השקילה והסבא שיושב ומקלף שקדים ואגוזים. יתר המאפים - גם של פעם, וזה כבר פחות אטרקטיווי לחיך המפונק שלנו, שהתרגל לסטנדרטים של "לחמים" ו"בר לחם". נחזור בשביל המרוצינוס.
  • danam_20

    danam_20
    עוגיה ממש זהב|5 24.04.11
    גם במחיר ובהחלט בטעם. העוגיות הנפלאות (והיקרות) שעליהן גאוות המקום, אפשר להסתפק בטעימה של כמה יחידות מבלי לפשוט רגל . זהירות - ממכר.... התפאורה הישר משנות ה 40 וזה כל החן.
  • תלתן

    תלתן
    ביקור חובה|5 24.10.10
    אני חושבת שגם שונאי המרציפן יתחילו לאהוב אותו אחרי שהם יאכלו את העוגיות בקונדטוריה. הריהוט - ישר למוזיאון. העוגיות - ישר לפה. לא זול ושווה ממש.
- 1
עוד חנויות מומלצות