מאפיית לחמים החשמונאים תל אביב

מומלץ מפה
9.7
 

מאפיית לחמים - המוציא לחם מן הארץ

בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב.

רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר.

מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים וקישים.

( 34 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • ocp

    ocp
    באמת אהבת אמת|5 19.07.17
    עדכון: אמנם פתוח בשעות הערב המאוחרות, אבל בשעות האלו אין כמעט כלום מהתפריט. די מבאס. המוטו של המאפייה נוכח ואמיתי. הקפדה על איכות גבוהה ודיוק בפרטים יוצרת מאפים מופלאים. הייתי ביום חמישי בערב מפוצץ באנשים במסגרת "בתים מבפנים", מה שאפשר לנו הצצה למאפייה עצמה, שנמצאת במרתף. ובכן, לא מה שאתם חושבים על מאפייה, ענני קמח ושולחנות עץ. מדובר במפעל מדהים, מתוקתק ומחושב עד אחרוני הפרטים, והכל בעבודת יד. מעבר לחזון, לביצוע המדוייק ולאיכות הבלתי מתפשרת רואים שמושקעים כאן גם הרבה אהבה וחזון.
  • l9901

    l9901
    יאאמממי|5 05.08.15
    לכל חובבי הבצקים, שימרו נפשותיכם. אתם בסכנה גדולה באמת!!! כואב כמה שהכל טעים. טרי, מריח, ממש בעייתי. לא יודעים מה לבחור, וכל מה שבוחרים נפלא. כנראה שזהו לחם חוקנו... רך , נימוח, חמים, ותמיד מחבק. גם ביקורנו הפעם נשא אל חיקו אלפי קלוריות מדהימות. ראו הוזהרתם - מומלץ!
  • ofrachen

    ofrachen
    טעים תמיד|5 20.08.13
    פעמיים בחודש מגיעה כדי להצטייד. לא זול אך טעים טעים
  • shirleyh

    shirleyh
    שיר אשיר ללחם!|5 15.08.13
    ה-מקום! לכל חובבי הלחמים ושאר מני המאפה - רוצו. מבחר עצום של כל מה שתוכלו לחלום עליו - קישים קטנטנים נפלאים, בורקסים מדהימים, עוגות, עוגיות, לחמים, וכל שאר מני המאפה. הרמה - ליגה בפני עצמה. המחיר - סביר בהחלט. התמורה - בטח הבנתם כבר לבד... חבל שאי אפשר לצרף קובץ מוסיקה, כי זו באמת שירה ללחם ולמאפים.
  • דליקטס

    דליקטס
    גן עדן יקר לפחמימות|4 02.05.13
    טעים, טרי, ריח וטעם גן עדן, רק את המחיר היינו משנים ומוזלים. אחד החביבים עלינו היא חלת הבריוש. נהדר!
  • Yehuda10

    Yehuda10
    מצטרפת לדיעה של חיפושמתמיד...|3 26.12.12
    טעים אבל השרות לא נעים וכן... לעיתים הלחם לא טרי כמצופה
  • avin

    avin
    טעים|5 08.11.12
    שני סנדוויצים - עיזים עם דקלים ודבש ו(השני עם) חצילים. מיץ תפוזים סחוט שאכן מרגיש כמו הדבר האמיתי. שירות נעים, ובכלל מקום שנעים לשבת בו. הקפה אכן לא היה חם מספיק (ואני לא מדבר על "לא היה חם עד כדי כך שהיה שרוף") ואיזה אידיוט עישן סיגר לא רחוק מאיתנו, אבל סה"כ נעים מאוד.
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    מצטערת להרוס אבל|3 01.10.12
    נכון המוצרים טעימים אבל שרות גרוע ממש וחלק מן המאפים לא היו ממש טריים(אולי הזדקנו במהלך התור המוגזם)
  • ירקרקה

    ירקרקה
    אין מילים בפי,|5 10.04.11
    כי כרגע הוא עסוק בללעוס את הפחמימות שבחרתי לי. ככה פתאום בלי שום תוכנית. באמצע סידורים באזור חלפתי על פני המקום ופשוט לא יכלתי לדלג מעליו, לחצות אל ממול הכביש או לעצום את עיני. הריח והחיוך של האנשים שיוצאים משם קראו לי גם. אז באתי. פשוט גן עדן מקמח לבן (ברור שלא רק לבן) מומלץ בחום ולא משנה הסיבה, לפעמים לא צריך סיבה להגיע לגן עדן.
  • פסולינה

    פסולינה
    לחם קל מעולה!!!!!!!!|5 13.01.11
    הדבר הכי חשוב בדירוג הזה (טוב לא באמת) שראיתי לפתע שדרגתי את המאפייה לפני למעלה מ-5 שנים. דרך ארוכה........ אז הם קיבלו 4 כוכבים הפעם מגיעים להם 5 כוכבים ללא ספק. היה יותר מנפלא. אכלנו בלילה מאפים ועוגת גבינה שוקולד, בורקסים טריים. רק קיש בצל היה לא מושלם אבל לא ניתן לזה לקלקל, שהרי השאר היה מעולה.
- 1
עוד חנויות מומלצות


מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9.1כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד