יקב מאור

מומלץ מפה
8.4
סוג: יקב
 

הילה מסתורית אף פעם לא הזיקה ליין או ליקב. ויקטור גלוגר, השף המוערך של מסעדת קלואליס הנפלאה ברמת גן, ודודי זיו , שותפו המסור, סירבו זמן רב להתחייב לאף יקב ישראלי, בטענה ש"יש לנו יקב סודי". הפצרות רבות מצד מקורבים הניבו תשובה מעורפלת על "משהו ברמה" ואחר כך ניאותו גם לומר את השם המפורש "מאור" ויותר לא יספו.

דני מאור - תואר שני בביוטכנולוגיה במכללת תל חי וקורס יין ליקבים קטנים של החברה לפיתוח הגולן - וזוגתו טל אכן מתגאים בכך שהקברנה שלהם הוא יין הבית של קלואליס ואפילו ישלחו אתכם לשם אם תרצו לרכוש את היין באזור המרכז. הקברנה הסודי הזה, הראשון של היקב, נמכר רק שם, במסעדת דוריס קצבים בראש פינה וביקב. אבל היקב הקטן, 3200 בקבוקים בבציר 2003, כבר מגרד את ה12,000 בקבוקים בבציר 2005 ומסתכל על 30,000 בקבוקים לקראת 2008. לא צחוק. אל הקברנה מהכרמים במלכיה וכרם בן זמרה שבגליל, יצטרפו גם סירה, מרלו וקברנה פרנק וכל הסיפור נראה ונטעם מבטיח ביותר.

( 3 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • eranko

    eranko
    דני איש מקסים ומעניין|5 03.08.06
    הגענו לייקב בשעת ערב מאוחרת של יום שישי ולמרות השעה דני שמח להעביר לנו הרצאה מעניינת, עם רמיזות אישיות על תרבות היין בישראל :-). טעמנו יינות שעדיין בתהליך הכנה (היה מעניין מאוד). עכשיו אחרי שהיין נפתח ונשתה, אפשר לומר בביטחון מלא, היין נהדר. אנחנו שמנו אותו בדקנטר שעתיים ומחצה לפני שתייתו.
  • EyalEshed

    EyalEshed
    על טעם וריח|5 06.11.05
    יין יותר מכל משקה אחר הוא עניין של טעם אישי, כך שבמקום לתאר את הדברים שאני אוהב בקברנה של מאור אני יכול להמליץ בחום להעמיד את היין לפחות 30 דקות בדקנטר ולגלגל את הטעמים. אני התמכרתי.
  • benkidron

    benkidron
    פרי ועץ|5 03.11.05
    הגוונים של הפרי העץ הפתיעו אותי, והביאו לחווית שתייה מהנה ורומנטית. העומק של הטעם מבטיח לי עיניין והנאה גם בשאר בקבוקי הארגז שקניתי (אגב, קניתי את הארגז מחבר שקנה שלושה ארגזים...כך שלא הייתי בייקב, עדיין). שרק ימשיך ככה, וכן יירבו. גאווה.
- 1