בית ספר לבישול גלילי של ארז קומרובסקי

מומלץ מפה
8.4
 

ארז קומרובסקי, ההוא מהלחם, כבר מזמן הפך לאחד מנושאי הדגל של בישול ארצישראלי שקשור קשר הדוק לחומרי גלם אזוריים ולמטבח הערבי. אחרי שהוכיח מה הוא יודע לעשות בתחום לחם ומסעדנות והשאיר אחריו רשת ארצית של בתי קפה-מעדניות-מאפיות, הוא פרש לגליל.


בביתו שבמצפה מתת הוא מגדל ירקות ופירות, וממנו הוא יוצא לקניות בשווקים בכפרים השכנים או אצל הדייגים בעכו. עם ההיכרות המעמיקה הזאת של האזור והתנועה בין כל מה שהוא אורגני, בלאדי, גלילי, אותנטי, ישראלי, ערבי ולבנוני הוא פותח את המטבח והגינה לכל מי שרוצה ללמוד ממנו להכיר את החומרים המקומיים ולהכין מהם ארוחה.


בחדר הסדנאות הצופה אל הנוף הגלילי, ארז מבשל, מסביר וחולק טיפים מעשיים, הלקוחים מנסיונו עתיר השנים במטבח. הסדנאות הינן פרונטליות, אך המשתתפים מוזמנים לקחת חלק פעיל ולהפשיל שרוולים.

( 5 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • tobg

    tobg
    מתאים למי שמתלהב מסלב |3 27.02.16
    קיבלתי המלצה חמה ולצערי לא בדקתי לעומק והזמנתי. מי שבאמת מבין באוכל ובהכנת מזון לא הולך להתלהב. המיקום יפהפה
  • טאטי

    טאטי
    תודה לארז על יום נפלא!|5 12.04.14
    עשיתי סדנת פוקאצ'ות (מאפים וירקות). בוקר אביבי, מקום קסום בגליל, אצל ארז בבית. ארז קיבל פנינו מול תנור אבן לוהט שלתוכו הכנסנו פוקאצ'ות מבצק שהוכןן מבעוד מועד. אחר כך עברנו למרפסת איפה שטעמנו, מה טעמנו? זללנו:-), שלל מטעמים מתנורו של המאסטר. משם יצאנו לטיול בגינה ובסוף התיישבנו לשולחנות וארז החל להרצות. כל מהלך ההרצאה לווה באוכל ויין. למדנו, אכלנו, הכרנו אנשים נהדרים בקבוצה. בעיקר זכינו להעביר יום במחיצת ארז שזאת חוויה בפני עצמה. הסדנה יקרה, הנסיעה למתת ארוכה, אבל שווה בהחלט. בוודאות נחזור לסדנאות נוספות. מדהים!
  • efratl

    efratl
    חוויה מעניינת|4 08.11.11
    היינו בסדנא למאפים והתפעלתי מהבית, מהידע והכשרון של ארז ומהיצירות שיוצאות תחת ידיו. יש מקום לשיפור בכל מה שקשור ליחס לאנשים שמגיעים והקשר עימם
  • ellakaduri

    ellakaduri
    זלזול מכוער|1 27.01.09
    ארז לא היה פנוי בכל המועדים שרצינו ועדנה, אשת המכירות לא הרפתה וביקשה שנתאים עצמנו ללו"ז שלו ונגיע באמצע השבוע. להפתעתי הסכימו כל עשרת החברים לקחת יום חופש לצורך הענין וכך נסגר, חודש לפני היומולדת שהשמחה תתקיים ביום ראשון. שבוע לפני המועד מתקשרת עדנה ובטון הכי אדיש מודיעה לי שעשינו טעות ובעצם ארז בכלל לא יהיה פה בתאריך שנסגר. בינתיים כבר שילמנו לכל הארוע (מלון, מדריך, הזמנת מסעדה) ועשרה אנשים הודיעו על יום חופש כולל סידור ליומיים לילדים בבית. החוצפה והאדישות בהם הבריזו לנו כמה ימים לפני הארוע, שתואם במיוחד כדי להתאים ליומן של האדון – מרגיז ומקומם. זלזול כזה לא חוויתי מזמן בסדנא שעולה 6000 ש"ח
  • gevoni

    gevoni
    חוויה מרתקת|5 30.06.08
    הייתי בסדנת לחם. הגישה הבלתי פורמאלית והיצריתית של ארז, האוירה , הגן , הבית וארוחת הצוהריים. בצירוף אשיותו הבלתי רגילה של ארז יצרו חוויה מרתקת.
- 1
עוד חנויות מומלצות


מרכז מבקרים בחברת עליתמרכז מבקרים בחברת עלית מומלץ מפה9.2בקצה רמת גן כבר לא נידפים ריחות מתוקים ומגרים של שוקולד, הם נישאו משם לנצרת עילית. בממלכת השוקולד של ישראל לא תמצאו את ווילי וונקה מ"צ'רלי בממלכת השוקולדה" אבל כן תראו איך מושא התאווה החום מתגבש לקוביות. בין אם אתם נשבעים באגוזי, רבים על סוג פסק הזמן המועדף או אוהבים את טעמו המיושן של הטוויסט, סיור בקווי הייצור של המוצרים המתוקים של החברה יגרום לכם אושר ילדותי ועלייה משמעותית ברמת הסוכר. הביקור נפתח בסרט אנימציה קצר המתאר את תהליך הפיכת פולי הקקאו לשוקולד. אחריו לובשים חלוק וכובע ובמראה של עובדי מעבדה נכנסים אל המפעל הסטרילי. בסיור עוברים ליד מכונות הייצור ורואים איך הנהרות החומים של השוקולד הופכים לחטיפים המוכרים. באולם המסטיקים צופים במכונת הבזוקה בת ה-40, שככלי מלחמה ישן ומשומן יורה 800 בזוקות בשעה ומקבלים רצועת מסטיק חמה ומהבילה היישר מפס הייצור. אולמות הכנת המאפים והשוקולד קשים במיוחד. הריח החם ממלא את החלל וכמעט אי אפשר להתאפק מלהתנפל על אחד המסועים, לשכב עליו, לפתוח פה גדול ולחכות שהממתקים ייסעו ישר לתוך הלוע, או לקחת כמה לוחות וופלים ולבנות מהם בית קטן. ביסקוויטים, וופלים ונוזלקרא עוד