מאפיית לחמנינה בשכונת ביצרון

לחם אדום נשמע מוזר. במאפיית לחמנינה יש לחם אדום. לחם סלק וכוסברה. הוא אולי מוזר למראה אבל הוא טעים להפליא. מאפיית לחמנינה התחילה את דרכה מאפייה ביתית קטנה בשכונת ביצרון שבה אופות שתי בנות זוג דגנית ונינה הלוי לחמי שאור ושאר לחמים מצוינים. ברבות הימים העתיקה המאפייה שהצליחה מאד את משכנה לרחוב קרמינצקי הסמוך לחנות של ממש. אל לחם הסלק והכוסברה ואל לחמי השאור מצטרפים גם לחם בירה ואגוזים, לחם בירה שחורה וצימוקים, לחם תאנים ושקדים, לחם דרום אפריקני כבד עם גרעיני חמניות, שומשום, זרעי פשתן ועוד. בשנת 2013 עזבו דגנית ונינה את לחמנינה.

( 8 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • danam_20

    danam_20
    מושלם|5 17.11.16
    בתור מי שממעטת לקנות מאפים ומקפידה לאפות בבית אפילו חלה לשבת חייבת לציין את המאפים המשובחים של לחמנינה. פעם ראשונה שנתקלתי בכזו איכות ורמה גבוהה. לחם סלק חלומי, חלת בריוש רכה כמו ענן צמר גפן, לחם תאנים ושקדים לא מהעולם הזה, היה קשה לבחור אז לקחתי כמעט מכל הסוגים.
  • אוהביהעיר

    אוהביהעיר
    נלסון היקר|5 15.01.13
    נכון שהקרדיט מגיע לבנות ולמאפייה, אך נמליץ על נלסון בגוף ראשון כאחד האדם או בעצם כיחיד בלחמים ששווה לשבור בגללו כל דיאטה. פשוט מדהים!!! מי שלא יודע על מה מדובר: גשו למאפיה/בית קפה, תקנו 2 כיכרות כי אחת נעלמת מיד וכדאי לצרף גם חבילת חמאה . תנגסו: ותהינו. פשוט אגדה.
  • wife

    wife
    מופלאה|5 11.12.12
    באנו ללחם (יש, טעים) ולסוגפניות אפויות (הללויה). כוסמין במילוי ריבת תות וחיטה במילוי שוקולד נהדר. בן ה-7 העדיף את האפויה "במילוי הרגיל" שהיתה לו הכי טעימה וגם הכי נעימה בטן (בניגוד למטוגנות). אני בכל מקרה מעדיפה את האפויות , בשני המילויים.הבעל נשאר נאמן למטוגנות ובחירת ליבו (מבין הסופגניות) נשארה זו במילוי וניל מדלאל.
  • ירקרקה

    ירקרקה
    על מקום בו האיכות ו-|5 28.11.12
    השירות הטוב נפגשים: לא מוותרים.לאחר ששמעתי רבות על הארמון הגעתי סופסוף לעוד ממלכת פחמימות. טעימה מנלסון הפילה אותי ומיד כיכר אחת היתה כבר פרוסה אתי בדרך הביתה, כיכר שיאור צרפתי מצופה הייתה תוספת נהדרת בהחלט.על אף הקהל הרב שעמד בתור הכל נלווה בשירות והסבר עם חיוך וים של סבלנות. מה אומר פשוט נהדר ואם אפשר לעשות שקו 5 יגיע עד קרמנצקי זה בכלל יהיה נפלא. נשוב גם נשוב ונמשיך להפיץ את הבשורה.
  • תלתן

    תלתן
    חבל שיש רק סניף אחד...|5 17.04.12
    כמה נפלא שהייתי בקורס ממש ליד לחמנינה וכך התווגעתי אליהם.... לקחתי לחמים הביתה וקפה עם עוגת שמרים גבינה לאכול במקום. מה אומר ? כבר מזמן לא אכלתי עוגת שמרים מדהימה כל כך....
  • sigsag

    sigsag
    נפלאה|5 01.04.12
    מאפיה מדליקה ביונה קרמנצקי שהסיפור על הלחם לבדו והמעבר מהבית לבית קפה מסורתי עשה לי את זה ביג טיים, יצאתי לטעום ונפגעתי קשות! לחם נלסון נהדר, שירות אדיב וקפה סבבה בהחלט עושים לי את החשק לחזור.
  • galiavu

    galiavu
    פחמימות משובחות עם סיפור|4 29.01.12
    אני אוהבת אנשים אמיצים שמעזים להמציא את עצמם מחדש, ולכן אני מראש בעד העסק המשפחתי הטעים שנקרא לחמנינה. בסיפור העסיסי של נינה האופה שהיתה פעם משהו אחר לגמרי כדאי להתעדכן מראש, וכך לחסוך את הזמן שלוקח להחזיר לסת שמוטה למקומה, ולנצל אותו להפעלת אותה לסת בלעיסה מתמדת של לחמים ומיני מאפה שדגנית מחלקת בנדיבות לכל הנכנס בשערי ממלכתה. היינו בלחמנינה כשזו היתה עדיין מאפייה ביתית מחתרתית בלב שכונת ביצרון, ושמחנו לראות אותה צומחת לבית קפה חמוד בשולי אותה שכונה, מבלי לפגוע כהוא זה באיכות המאפים והלחמים. הבעיה היחידה היא המטראז' המצומצם - פחות מעשרה שולחנות קטנטנים לא מספקים את הביקוש. פרו ורבו, בנות!
  • drorsi

    drorsi
    המסע בעקבות הלחמ(ניה)|4 15.12.09
    לא פשוט בכלל להגיע ללחמנינה. בתוך שכונת ביצרון, בסימטה די סמויה מהעין, מסתתרת בתוך דירה המאפיה. הרגשת "מחפשים את המטמון" לחלוטין. שלט קטן על שער הבנין יבשר שהגעתם! וכשתגיעו לא תתחרטו, מבחר מעולה של לחמים שנאפים במקום בשביל לקחת ובעיקר הרגשה ש"עשיתם זאת", הצלחתם להגיע!
- 1
עוד חנויות מומלצות
מאפיית לחמים החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.7בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים קרא עוד


מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9.1כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד