מסעדת לה שוק

לה שוק היא מה שמכונה בימינו מסעדת שוק. לא ברור בדיוק למה הכוונה, אבל מה שכן ברור כבר מהסתכלות קצרה הוא שהמדובר בניסיון תל אביבי לשחזר את אחת ההצלחות הגדולות של השנים האחרונות - מסעדת מחניודה הירושלמית. הנה לכם מקרה נדיר שבו מחקים את ירושלים בעולם המסעדנות התל אביבית. כך או כך מדובר במסעדה מוצלחת למדי המגישה מנות ברוח מקומית כמו קובנייה של דג או בורי עם חציל קלוי ולבנה. לקינוח, כנאפה מממתקי מוטראן ביפו. המטבח הפתוח והעיצוב הנוסטלגי מתכתב אף הוא עם מחניודה וכך גם המוזיקה המושמעת ברקע. התוצאה הכללית היא מוצלחת למדי, גם אם אינה מקורית במיוחד.

( 9 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • likeornot

    likeornot
    מפתיע|5 31.01.16
    תמיד חלפנו על פני המקום ואחרי 3 שנים שהיא קיימת בחרנו לשבת בה. ארוחת ערב לשניים, שלוש מנות ראשונות מצוינות (טרטר דגים+טרטר בקר)פולנטה שריפמס לעיקרית ופעמיים כוס יין לכל אחד, השביעו את הרעב וספקו נחת ומזור לנשמה אחרי סופ"ש ארוך. האווירה על הבר: כיפית ביותר. ממליצים בחום ומחכים כבר לשוב שוב.
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    פיצוח הטעם הישראלי|5 24.04.15
    אקשן-יש אווירה כנ"ל קינוח על חשבון הבית-קיבלנו האוכל טעים-כן(אם כי אפשר ללכת על מנות יותר גדולות(20 ש"ח על 3 פרוסות לחם עם שני מטבלים?) מוסיקה טובה-יש מבט לרחוב השוקק-יש סה"כ יצאנו מרוצים ובמחיר סביר
  • משה דרור

    משה דרור
    מעולה|5 06.08.13
    שילוב טעמים מפתיע, יוצא דופן ומהנה. מאילוצי זמן וויתרנו על הראשונות אך העיקריות היו לעילא ולעילא וכך גם הקינוחים. ה"ביסקוויט בטעם של פעם" היה טעים מכל שיכולנו לזכור "טעם של פעם" והקדאיף היה הקריספי ביותר שהזדמן לי לטעום. שירות אישי ונעים שניכר בו מאמץ לחשוף את היכולות הגסטרונומיות הייחודיות של המקום לטעמו של הסועד. מומלץ בחום.
  • gurfein

    gurfein
    כיף וטעים|5 28.06.13
    ישבנו על הבאר. באמת יש דמיון לחוויה של "מחניודה". ההמלצות של הברמן/מלצר היו מעולות: סלט טאבולה ושרימפס חם, פילה מוסר ברוטב שום וארטישוקים. גם קינוח המלבי מעולה. הייתי רק מגוון קצת את המוזיקה - רק מזרחית וערבית ? אולי ערב אחד בשבוע לשאר האוכלוסיה ?
  • sigsag

    sigsag
    מקסים וטעים טעים|4 20.06.13
    בערב האווירה תל אביבית צעירה ומלאה אנרגיות חיוביות. המעדנים שזרמו לשולחן טעימים עד בלי די...שרימפסים וארטישוקים, סלט עגבניות וסלט השוק הצלחה! נהנתי קצת פחות מהקינוחים והמוזיקה הגועשת.
  • fjukukci

    fjukukci
    האוכל נהדר!|5 07.05.13
    ישבתי אתמול במסעדת לה שוק. האווירה נעימה ושמחה, השירות מכל הלב והאוכל עילוי. סלט עם גבינת פטה מושלם וקלמארי מדהים.
  • mtsemach

    mtsemach
    טעים ומהנה|5 07.10.12
    ישבנו אישתי ואני בשבת בצהריים במסעדת לשוק - היה פשוט טעים, כל המנות היו מעוצבות אך לא פלצניות האוירה נחמדה והשירות כפי שנכתב פה לפניי חינני ומלא בכוונות טובות. נהננו
  • yairgil

    yairgil
    טעים ולא יקר|5 25.06.11
    לא הייתי ב"מחניודה", אני מניח שההשוואה בין השתיים מתבססת על המטבח הפתוח ועל התפריט המתחכם בדחקות מסוג "שניצל של אמא אלמונית" או "גברת זה לא קטן". המטבח לעומת זאת קורץ (אני מנחש) ל"צפון אברקסס" של שני, מבוסס ברובו על comfort-food חוצה-עדות משודרג, לצד כמה הברקות של ממש כמו קובה-נייה של דג נא, בורגול ועגבניות (מעולה) וטרטר עגל ולימון כבוש (לא ניסינו). בכול אופן, הטעמים משובחים, המנות נדיבות והמחירים נוחים ביותר, לפחות בתקופת ההשקה. הדקור בסגנון פולני-שנות-השבעים, המוזיקה מזרחית דווקא. השרות עוד קצת מבולבל אבל חינני ומלא כוונות טובות. בסך הכל מומלץ בחום גם אם אין בשורות יוצאות דופן
  • kgold

    kgold
    מה הקשר?|4 24.05.11
    נראה ששם המסעדה בא לרמז על הקשר לשוק הירושלמי כי אחרת לא ברור מה עניין השוק כאן אבל בכל מקרה מדובר במקום נחמד וסימפטי וטעים וזול למדי שמחזיר לרחוב דיזנגוף את כבודו הראוי.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות