יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט.

בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד.

זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים.

במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים.

שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחונים וטבעונים נהנים כאן מארוחה המותאמת במיוחד עבורם.

אפשר לערוך במקום אירועים, ואם מחפשים גם תוכנית אמנותית, כדאי לתאם מראש (בעונה) עם זיאד סיורי ליקוט, סדנאות גישוש וסדנאות בישול.

אפשר להזמין קייטרינג לאירועים

( 11 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Rinat_

    Rinat_
    אירוח מהלב|5 24.01.17
    בחוויה הבדואית הרגשנו שהאירוח בא מהלב! סיפור היה מרתק מאוד. והכי חשוב האוכל ט ע י ם!!!
  • shai_y

    shai_y
    אוכל שמשלב חוויה |4 20.11.16
    באים לאכול ויוצאים עם הכרות עם המסרות הבדואית הגלילית. מה שנקרא אוכל ולומדים.
  • revitalbj

    revitalbj
    אירוח ביתי, חם וטעים|4 01.03.10
    יצאנו עם קבוצת מדענים אורחים מחו"ל לטיול לגליל ותיאמנו ארוחת צהריים אצל זיאד. התקבלנו במגשים עמוסי מנות ראשונות, מפרי הגינה, שכולן מעשה ידי הבית - עולש מאודה והממולאים היו מעדנים. למנה עיקרית הגיע מנסף... ביקשנו לארוז הביתה כי לא סיימנו. זיאד סיפר על חיי השבט ותירגמנו. חוויה ישראלית!!!!
  • פולי27

    פולי27
    מנות פתיחה מעולות - השאר פחות|4 10.04.09
    אנחנו דווקא חובבי ז'אנר האכילה על הרצפה, אבל יש חסרונות: האוהל חביב ונעים אבל לא הכי נקי. מנות הפתיחה נהדרות, עולש, חוביזה, מג'דרה וממולאים נפלאים - כל מה שתקבלו בדיאנה ועוד. המנסף היה בעיקר אורז, מעט בשר, המון שמן. והמחיר 80 ש"ח לאדם (עם מנה עיקרית אחת ל-4סועדים וללא קינוח או שתייה) קצת מוגזם. ובנוסף לכך לא סיפרו לנו עליו מראש. עם זאת החצר נעימה והשהות בה עם כוס התה לאחר הארוחה, משיבת נפש.
  • ערןחיות

    ערןחיות
    מאד נעים|4 05.11.07
    הגענו קבוצה של 5 חברה לארוחת ערב, לינה וארוחת בוקר. זאדה וזייאד מאד מאד נחמדים, האוכל מצויין האוהל מרווח ונעים והכנסת האורחים מאד נעימה ולא מעיקה.
  • izikronen

    izikronen
    חוויה קולינרית וחברתית נהדרת|5 06.10.07
    הגענו זוג לארוחת ערב ונשארנו ללון ולארוחת בוקר. הכל באווירה טובה ובאירוח נפלא. מאהל קבע בדואי גדול לצד בית המשפחה. המון סממני תרבות יפים, סיפורים, אוכל נפלא, תה, קפה וזיאד עצמו.
  • liorm39

    liorm39
    שיר אהבה בדואי|5 22.04.06
    הגענו בשעות הערב המאוחרות בעקבות ההמלצות הקולינריות באתר שהתגלו כמדייקות מאוד. בנוסף הצליח זיאד להוכיח כי הכנסת האורחים הבדואית אינה רק עניין מן הפה לחוץ זיאד הוא בחור משכיל ששם לו למטרה לקרב את תרבותו לאורחים הישראלים המחפשים ריגושים. הוא יודע לספר סיפור ולרתק את קהל שומעיו. רק הידיעה שמחר יצטרך להשכים קום לעמל יומו מנעה מאיתנו לבקש עוד ועוד... כדאי לשקול בחיוב לישון שם הילדים בטח ימותו על זה.
  • asafnuph

    asafnuph
    אירוח מצוין בכפר מיוחד|5 17.09.05
    זיאד וזאדה מארחים באופן נעים ביותר. זאדה מבשלת מצוין, והאוכל טעים, מיוחד ומגיע במנות גדולות מאוד. עלי הגפן הממולאים, תבשיל החומוס, חוביזה, טחינה, מומלץ ביותר. הלינה באוהל הגדול מתאימה מאוד לקבוצות של 10 איש ומעלה שרוצים לבלות יחד, האווירה נינוחה מאוד, ומחיר הלינה זול בהחלט - 20 ש"ח לאדם. מעבר לבילוי במאהל, מומלץ גם להסתובב בכפר. מעבר לרחוב יש מכולת קטנה עם מוצרים שאינם מוכרים לקהל היהודי, במחירים נמוכים, ועם יחס לבבי. אנחנו טיילנו ביום ו'' ביקב דלתון ובנחל עמוד עליון, הגענו ב 16:30 למאהל ובילינו שם את כל שעות הערב. בבוקר יצאנו לנחל צלמון. היה יופי!
  • dembinsky

    dembinsky
    כדאי מאוד - עדיף צמחוני|5 12.04.04
    האירוח מהנה ונעים. המנות הראשונות נפלאות. המנות העיקריות פחות. מומלץ בחום
  • shauly

    shauly
    צריך להיות אחרי/לפני קבוצה גדו|4 24.11.03
    המנות הראשונות ממש טובות, אבל הבשר פחות. מבחר המנות תלוי בכמות האנשים אותו יום כיוון שלא יטרחו להכין הרבה מנות למעט אנשים. עלות 70 ש"ח למבוגר, ילדים חינם ואירוח לבבי.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
קמפינג בחוות מנצור בגלילקמפינג בחוות מנצור בגליל מומלץ מפה9.4בסביב לחווה המטופחת של משפחת מנצור בשדה אליעזר יש כדשאה שבה תוכלו לתקוע יתד ולהקים אוהל. החווה אינה גדולה, אך קיימים בה 10 מתחמי קמפינג נפרדים. בשבעת המטבחונים הנמצאים במקום יש מקררים לשימוש אישי, כיורים, מתקן עם מים קרים וחמים, מיקרוגל, גריל ומספר שולחנות גדולים מכוסים במפות משובצות. המרפסת של המקלחות פונה אל נוף חקלאי מלבב שיכול לגרום לכם לשכוח את המגבת על הראש. המקלחות נקיות ומזמינות ויש בהן מים חמים. בסמוך נמצאת סככת עץ פתוחה ובה ג'קוזי גדול לחוויה משפחתית או קבוצתית מרעננת. יש עוד שלוש סככות שאפשר לאמץ לישיבה ולבילוי משותף והן, כמו כל החווה, נעימות, נוחות ומתוחזקות בדיוק במינון הנכון של ניקיון וסדר אפופים ניחוח חציר ואספסת. בני משפחת מנצור הם מארחים לבביים וישמחו לעזור לכם בכל עניין ודבר, כולל מזרנים לשינה נוחה יותר בתוספת תשלום סמלית. אין להשמיע בחווה מוסיקה. המתחם יכול להכיל עד כ-80 איש ואפשר לקיים בו גם אירועים פרטיים.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
עוד מסעדות