במסעדת אמורה מיו יש אווירה של עסק משפחתי שמתקתק היטב, כמו בסרט איטלקי טוב, רק בלי גנגסטרים ואל פצ'ינו. הפסקול ברקע מנגן את מיטב להיטי סן רמו, וכשהיין נמזג לכוסות אפשר להרגיש איזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק. המטבח עובד ללא הפסקה והמלצרים חייכנים ולבביים, שינוי מרענן מרוב מסעדות העיר, מוציאים בזה אחר זה פיצות דקיקות ונפלאות, מגשי אנטיפסטי צבעוניים ומנות עצומות של פסטות: חונקי כמרים עם חזה אווז מעושן ברוטב אדום וסמיך, רביולי תרד, עיזים, בטטה, ניוקי נימוחים ועוד.

מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוליה, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך גם זוגות לארוחה איטלקית רומנטית וגם משפחות שחוגגות יום הולדת לסבא. הצלחה שמסעדות מעטות יכולות להתגאות בה.


רוצים לקרוא עוד? חיליק גורפינקל ביקר באמורה מיו

( 102 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • mish2016

    mish2016
    המסעדה האהובה עליי!|5 02.11.16
    מתה על המקום, האוכל, האווירה והמארחים. לא סתם המסעדה מחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים. מדהים שהם מצליחים לשמור על האיכות ועל היחס האישי!
  • dafnag

    dafnag
    קצת מאכזב, שירות קשוב|3 11.10.15
    שנים אנו ממתינים להשיג מקום במסעדה בצהרי שבת וככל הנראה גודל הציפיה השפיע קצת על האכזבה. אוכל איטלקי סביר, לא מסעיר. אנטי פסטי טוב. ריזוטו פטריות- עשיר בפטריות אך קצת מימי ומלוח. פסטות סבירות, פחות מהמצופה ממסעדה איטלקי אותנטית. קינוח שוקולד מריר ולבן עם דובדבני אמרונה- טוב מאוד. בחלק החיובי- מנה ללא גלוטן מעולה (פסטה 4 גבינות), התחשבות ומענה לשאלותינו ורצונותינו למרות העומס. בשבת בצהריים המקום סופר עמוס
  • likeornot

    likeornot
    סביר פלוס|3 15.03.15
    תפריט עשיר, כל אחד יצא את מבוקשו. מבחר מנות מוצלחות במחיר ובגיוון. האוכל טעים אך לא מושלם. רוטב העגבניות לפסטה שמגיע כאילו הוא מוכן במרקם ובטעם להמרח על פיצה> מאכזב. שירות נעים ומתקתק, אוירה חביבה ומומלץ להגיע כשיש עסקיות.
  • l9901

    l9901
    מעולה!|5 23.02.15
    מסעדה ותיקה, מוסד ידוע בת"א בכל זאת התודענו אליו רק לאחרונה. כל מה שאכלנו היה מעולה, מנות נדיבות, טריות, שירות טוב, מסוג המסעדות שבעודך בהן אתה חושב מתי תשוב אליהן. אז אנחנו כבר מתגעגעים. מומלץ מכל הלב.
  • yaronyogev

    yaronyogev
    מצוין|5 05.07.14
    מאוד נהנינו מהאוכל. תמורה מצוינת למחיר, מגוון ולמרות זאת מצליח לשמור על רמה גבוהה. שירות טוב מאוד. מצד שני קצת צפוף ורועש, אבל בלב תל אביב זה די מובן מאליו.
  • משה דרור

    משה דרור
    חביב ומספק תמורה הוגנת|3 14.06.14
    דומה ש"עממיות וביתיות לצד מקצוענות" מגדיר את המקום היטב. אנטיפסטי טעים, מתובל כהלכה ובשילוב מצויין. קרפצ'יו מעט סתמי. שתי מנות הרביולי (תרד בשמנת וגבינת עיזים ועגבניות מיובשות) היו מצויינות אך לא הותירו מקום למנה אחרונה. השירות - מעת שהושבנו ליד השולחן היה מהיר וקשוב, אבל עד לאותו רגע, אף שהמתנו זמן ניכר, היינו די "שקופים". שבת אחה"צ - המקום היה מעט הומה וצפוף לטעמנו, אולי בגלל חבורת סועדים גדולה שישבה בסמוך.
  • avron

    avron
    חמים וטעים|5 31.03.14
    למרות לחץ נוראי של אמצע חנוכה בצהרים, השרות היה נינוח ויעיל, האוכל טוב וביד רחבה מאד. עיסקיות זולות ושוות. בעל הבית קצת שר להנאת האורחים. עידכון נוכחי: חזרנו בצהרי היום, היה מלא, היה שמח, אוכל מעולה ולא יקר, שרות סימפטי. מה עוד אדם צריך. הוספנו כוכב... מצער שדירוג מתחיל במילים ״מנות גדולות״ שכל כך אופייניות לרוב הישראלים וחבל שכך. לא שזה זניח והקמצנית מצד שני גם היא פוגעת בחוויה הכללית, אבל יש מאפיינים אחרים לפני גודל המנות. כפי שנאמר - הגודל לא קובע.
  • דליקטס

    דליקטס
    איטלקי לישראלים|5 31.03.14
    מנות גדולות, מחיר סביר, שירות מהיר וצבאי בהנהגת שלומי והמדונה. הגענו בשישי בשש לארוחת ערב וכל הסועדים יצאו מרוצים, שבעים ומחפשים את המיטה הכי קרובה לשון בה. טעים ומומלצ בצדק.
  • סגלגלה

    סגלגלה
    נחמד+|4 25.12.13
    חוויה טובה וטעימה. קצת צפוף ומחניק וחלק מהמנות כבדות מדי, כמו פסטה ברוטב שמנת עם ברוקולי. פיצה וטירמיסו טעימים מאוד. בסה"כ אופציה חביבה ביותר לאכול אוכל טעים ולא יקר.
  • namis

    namis
    תיאור מדויק|3 22.12.13
    בשורה התחתונה - בסדר. אבל תפריט האלכוהול קטן עד מגוחך. חויבנו על מנה שלא הזמנו. המלצרית עגמומית והמקום חשוך מדי. עם זאת האוכל די טעים והאוירה במקום בהחלט מתאימה לכינוסים משפחתיים (שוקקת במידה).
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מאפיית לחמים החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.7בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים קרא עוד
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות