מסעדת יפו תל אביב של חיים כהן

כמעט עשור אחרי שסגר את מסעדת קרן, מחלוצות מסעדות הגורמה בישראל ומהטובות שבהן, חוזר השף חיים כהן לעמוד בעצמו מאחורי הסירים במסעדת יפו תל אביב שפתח בנובמבר 2011. כהן הפך בינתיים כידוע לכוכב טלוויזיה של ממש. הוא ממשיך להפעיל
את שתי מסעדות דיקסי שלו, בראשון לציון ובהמשך הרחוב שבו פועלת יפו תל אביב. בתל אביב יפו הוא שב לשחק במגרש החביב עליו עם חומרי גלם כמו דגי לוקוס ואינטיאס, פירות ים כמו קלאמרי ושרימפס שהוא מבטיח שכאן הם יהיו טריים ולא קפואים כמו ברוב מסעדות העיר, בשר טלה, חומוס ועוד.
העיצוב חם, מודרני ומזמין בעת ובעונה אחת. פנסי נמל ענקיים משתלשלים מהתקרה התעשייתית הגבוהה, שטיחים מהוהים תלויים על אחד הקירות ושני ברים ענקיים הממלאים את החלל, מאחורי אחד מהם עומד כהן עצמו בתוך מטבח פתוח ענק ורוחש חיים. טבון גדול מנפיק פוקצ'ות ריחניות וטעימות. צלעות הטלה עם החציל הקלוי הן דוגמא לכמה פשוט, וכמה נפלא האוכל של כהן מודל שנות ה-2000. או הלברק עם עלי החסה המוקפצים, הבוייאבז, השייטל עם הסרדינים ובעצם כל מנה שתאכלו כאן. ברוך שובך שף כהן.

( 24 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • sigsag

    sigsag
    טעימה אבל לא מתעלה|3 30.06.14
    ארבע בנות ביציאה ספונטנית בשעת לילה מאוחרת מגלות שלמסעדה יש מקום והאווירה נעימה. המנות שהוזמנו היו בעיקר מנות ראשונות. המנה שהכי הצליחה בעיניי היא הטורטליני על מצע במיה, אבל חוץ מזה כל השאר די רגיל, טרי, טעים אבל לא ממש מרגש. הקינוחים: טירמיסו ושוקולד וולרונה לא היה בהם שום ייחוד חוץ מהון של מתיקות.
  • yanivli

    yanivli
    גם בלי |5 19.05.14
    פתחנו בסשימי טונה טובה וקרפציו פלמידה עם רסק עגבניות הכי טוב שטעמתי אי פעם. אחר כך התחלקנו בפריים 550 גרם מעודן ומדויק. הכל לווה בפלטר טריו ובסופה של הארוחה הראויה לבעל המקום - טירמיסו ייחודי ו 2 אספרסו. השרות נהדר. 540 שקל לזוג שיוצא מחייך....
  • טאטי

    טאטי
    כנראה המסעדה הטובה בארץ|5 10.03.14
    נאמר בזהירות כי אכלנו בה רק פעם וגם זאת הייתה בצהריים. כל המנות היו מושלמות. ללא דופי קל שבקלים. כל הכבוד. בכל זאת יש גם ביקורת, בעיקר על התפריט מכיוון שאין בו מנות צמחוניות. לאחר שאלה מפורשת, המלצרית סיפרה "שאפשר לארגן" מנת פאסטה עם פטריות. דבר נוסף, השולחנות הזוגיים נוטים לצד הצפוף. אנחנו מודעים למחירי הנדל"ן בת"א אבל פה התקרבו קצת יתר על המידה לסף הסיבולת של הסועדים. בכל מקרה האוכל היה מעולה ואנחנו נחזור.
  • liorakd

    liorakd
    לא כתמול שלשום|4 28.12.13
    השירות מצוין והאווירה טובה ונינוחה, אבל ביקורנו השלישי במסעדה היה מאכזב משהו. פילה הלוקוס (היקר)היה מעט יבש והקינוחים לא ענו על הציפיות. אין ספק שזוהי מסעדה מצוינת, אבל הפעם היתה לנו תחושה ששילמנו הרבה יותר מדי בשביל מה שקיבלנו.
  • נעמהעדין

    נעמהעדין
    לא מומלץ.. .בגלל האוכל|1 12.12.13
    השרות מצוין , המקום מאד יפה ומושקע, חיים כהן מאד לבבי מצטלם עם הלקוחות אבל האוכל הוא ממש אכזבה מנות קטנות וממש לא טעימות הייתה לי צפייה לאוכל עממי משודרג אבל האוכל היה מאד לא עממי יעני גורמה....ממש אכזבה. ממש הרגשתי קמצנות באוויר....
  • dalitdo

    dalitdo
    תענוג|5 24.09.13
    לשמחתנו הגענו ביום שני, לערב יווני הכולל מוסיקה מעולה ומספר מנות בסגנון יווני שמצטרפות לתפריט. בחרנו לשבת על הבר (בר אלכוהול די גדול. יש בר נוסף הצופה על הבישולים והמטבח) וקיבלנו שירות מושלם, מקצועי ומקסים. הזמנו קוקטיילים ושלל מנות ראשונות, ופשוט התענגנו על כולן - צ׳זיקי, איקרא, בורקס תרד, פוקצ׳ה, זיתים טובים, קציצות קישואים וגבינה, טורטליני חציל קלוי ועוד... זו מסעדת שף והמחירים בהתאם, כפי שציפינו. נהנינו גם מהאווירה. המסעדה עצמה נעימה, אם כי העיצוב מודרני וקר לטעמי...בכל מקרה היה נהדר ומומלץ.
  • motifra

    motifra
    נעים מאד, טעים מאד וקצת יקר|4 14.08.13
    כיף להגיע ולשבת, נעים שם, מרווח, שקט ולא פלצני. האוכל מאד טעים. ואכן קצת יקר
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    מצדיקה את השם והשף|5 23.07.13
    הגענו כמעט מוכנים לאכזבה, בגלל ביקורות כאלה ואחרות ששמענו וקראנו על המסעדה, והיתה לנו הפתעה טובה. האוכל טעים מאוד, ברמה גבוהה, מיוחד ומעניין, בדיוק כמו שמסעדת שף צריכה להיות. חלקנו קלמארי למנה ראשונה, עשוי בול במידה, חרוך מעט ומתובל בעדינות. מעדן. לעיקריות הזמנו תבשיל זנב שור עם טורטליני (מעולה-מעולה!)ופילה בקר - נתח משובח ועשוי בדיוק במידה המבוקשת. טעים! הקינוח היה מאכזב. העיצוב של החלל בסגנון תעשייתי מרשים מאוד ואורבני מאוד. השירות ללא רבב, כראוי למסעדה ברמה הזאת. יקר, זה נכון. אבל שווה את המחיר.
  • oam

    oam
    טעים ויפה אבל יקר מדי|3 04.05.13
    המסעדה מעוצבת יפה, שירות טוב., האוכל היה מאוד טעים אבל יקר בטירוף , בעיקריות אין שום דבר מתחת למאה שח. סטייק פילה ב170 שח. יין ישראלי סביר 220 שח. פלצני עם אוכלוסייה נבורישית. והשירותים היו במצב ממש לא טוב. לדעתי לא שווה את התמורה ייש מסעדות טובות אחרות בחצי מחיר.
  • sasmic

    sasmic
    אוכל טוב עם אווירה נעימה|4 25.02.13
    הגענו זוג בחמישי בערב, שירות חביב, משהו בעיצוב של המסעדה משרה אווירה נעימה ורגועה. הזמנו לראשונה סלט קלמארי שהיה טעים. לעיקריות הזמנו את הטורטליני זנב שור שהיה פשוט מעולה! ואת מנת הראגו עגל שהייתה גם מוצלחת מאוד. המחירים אכן מאוד יקרים ולמרות שהאוכל היה טעים יש מסעדות עם תמחור זול יותר ותמורה גבוהה יותר. סה"כ בהחלט טעים ושווה ביקור.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד
עוד מסעדות