1 הגדל תמונה
מסעדת יפו תל אביב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת יפו תל אביב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת יפו תל אביב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת יפו תל אביב. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת יפו תל אביב של חיים כהן

כמעט עשור אחרי שסגר את מסעדת קרן, מחלוצות מסעדות הגורמה בישראל ומהטובות שבהן, חוזר השף חיים כהן לעמוד בעצמו מאחורי הסירים במסעדת יפו תל אביב שפתח בנובמבר 2011. כהן הפך בינתיים כידוע לכוכב טלוויזיה של ממש. הוא ממשיך להפעיל את שתי מסעדות דיקסי שלו, בראשון לציון ובהמשך הרחוב שבו פועלת יפו תל אביב. בתל אביב יפו הוא שב לשחק במגרש החביב עליו עם חומרי גלם כמו דגי לוקוס ואינטיאס, פירות ים כמו קלאמרי ושרימפס שהוא מבטיח שכאן הם יהיו טריים ולא קפואים כמו ברוב מסעדות העיר, בשר טלה, חומוס ועוד.
העיצוב חם, מודרני ומזמין בעת ובעונה אחת. פנסי נמל ענקיים משתלשלים מהתקרה התעשייתית הגבוהה, שטיחים מהוהים תלויים על אחד הקירות ושני ברים ענקיים הממלאים את החלל, מאחורי אחד מהם עומד כהן עצמו בתוך מטבח פתוח ענק ורוחש חיים. טבון גדול מנפיק פוקצ'ות ריחניות וטעימות. צלעות הטלה עם החציל הקלוי הן דוגמא לכמה פשוט, וכמה נפלא האוכל של כהן מודל שנות ה-2000. או הלברק עם עלי החסה המוקפצים, הבוייאבז, השייטל עם הסרדינים ובעצם כל מנה שתאכלו כאן. ברוך שובך שף כהן.

( 29 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • avron

    avron
    חיים - עשית זאת שוב|5 10.10.17
    7.10.17:חזרנו ולא אוכזבנו כלל...שנים אחורה:לא ברור למה בהרצה הדירוגים היו מסוייגים.באנו בצהרי שישי וחגגנו הנאה חזותית ולבטח קולינרית.העיסקה כמקובל היום:מנה עיקרית בתשלום וראשונה כלולה.הזמנו סביצ'ה ישראלית(אנטיאס עם סלט ירקות)וסלט תפו"א מיוחד במינו.קיבלנו גם פוקצ'יה זהובה מהטאבון-פיתוי מושלם.בהמשך סופריטו עוף(שנוכה מהעצמות בבישול ארוך)ולחי פרה עם פירה.הגשתי את הלחי השניה וחבל שנגמר.היין בקראף היה של כרם שבו מ2009,איטלקי משהו.כאן יש בעית כמות וקשה למזוג כמות סבירה ל2 כוסות.קינחנו במרק וניל בפירות.הכל היה מושלם ונהננו ללא סייג מכל ביס.יקר לצהריים-414 כולל תשר,אבל אפשר בלי יין(104) ובלי קינוח(40).
  • goodlife

    goodlife
    ציפינו ליותר|3 07.10.17
    האוכל היה טעים, אבל בשביל מחיר כזה גבוה, היינו מצפים לקצת יותר יצירתיות. אין נפילות, אבל גם אין עליות. מנה אחת שהוזמנה גם נשכחה, למרות זאת השירות מאוד אדיב.
  • peereran

    peereran
    טעים ויקר|4 31.05.16
    העיצוב של המסעדה יפה ומיוחד כולל סוג של טאבון בכניסה. השירות היה נעים מאוד אבל על סף נידנוד. המנות היו טעימות מאוד אבל המחיר יחסית יקר
  • alain33

    alain33
    חיים איפה אתה ?|4 30.05.15
    די התאכזבנו. ישבנו בערב, ולא בעסקית צהרים, אכלנו ארוחות טובות בהרבה בלא מעט מסעדות ביסטרו טרנדיות בתל אביב. לא מצדיק את התמחור הגבוה, אין הרגשה של יד של שף מכוונת, אפילו לחמים ופוקצ'ות היו בנאליים. נקודת האור היחידה הייתה נושא היינות , עם תפריט מעניין ועם סומליי אמיתי לרשותך. החלל נעים.
  • צוצון

    צוצון
    מסתמן פיחות|3 11.05.15
    האוכל בסדר, אבל לא יותר מזה. לאחרונה הולך ומתהווה פער בין היומרה ובין התמחור. פחת מסוים באיכות חומרי הגלם, ותחושה של צמצום בכמות. יש גם תחושה של חוסר יצירתיות ודריכה במקום. אין התחדשות. בתחום התוספות ההיצע היה ונשאר דל.
  • arian

    arian
    רוצים שינוי- מחיר יקר מוגזם|2 14.04.15
    האוכל באמת טעים מאוד מאוד, חוץ מהפוקצה שלא הייתה משהו. אין סיבה לשלם מחירים כל כך גבוהים כמו 180 שח למנת דג של כ 200 גר גם אם יש לידו אספרגוס ורוטב ארטישוק ירושלמי. אחת המסעדות היקרות בארץ והוצאות המסעדה שמחזיקה המון כוח אדם מועמסות על המתארח שנאלץ לשלם מחירי פשע. הצילון מהעץ במסעדה מלא באבק שנפל עלינו כשאחד העובדים הגיע להוריד אותו כדי שלא יסונוורו עובדי המטבח.
  • sigsag

    sigsag
    טעימה אבל לא מתעלה|3 30.06.14
    ארבע בנות ביציאה ספונטנית בשעת לילה מאוחרת מגלות שלמסעדה יש מקום והאווירה נעימה. המנות שהוזמנו היו בעיקר מנות ראשונות. המנה שהכי הצליחה בעיניי היא הטורטליני על מצע במיה, אבל חוץ מזה כל השאר די רגיל, טרי, טעים אבל לא ממש מרגש. הקינוחים: טירמיסו ושוקולד וולרונה לא היה בהם שום ייחוד חוץ מהון של מתיקות.
  • yanivli

    yanivli
    גם בלי |5 19.05.14
    פתחנו בסשימי טונה טובה וקרפציו פלמידה עם רסק עגבניות הכי טוב שטעמתי אי פעם. אחר כך התחלקנו בפריים 550 גרם מעודן ומדויק. הכל לווה בפלטר טריו ובסופה של הארוחה הראויה לבעל המקום - טירמיסו ייחודי ו 2 אספרסו. השרות נהדר. 540 שקל לזוג שיוצא מחייך....
  • טאטי

    טאטי
    כנראה המסעדה הטובה בארץ|5 10.03.14
    נאמר בזהירות כי אכלנו בה רק פעם וגם זאת הייתה בצהריים. כל המנות היו מושלמות. ללא דופי קל שבקלים. כל הכבוד. בכל זאת יש גם ביקורת, בעיקר על התפריט מכיוון שאין בו מנות צמחוניות. לאחר שאלה מפורשת, המלצרית סיפרה "שאפשר לארגן" מנת פאסטה עם פטריות. דבר נוסף, השולחנות הזוגיים נוטים לצד הצפוף. אנחנו מודעים למחירי הנדל"ן בת"א אבל פה התקרבו קצת יתר על המידה לסף הסיבולת של הסועדים. בכל מקרה האוכל היה מעולה ואנחנו נחזור.
  • liorakd

    liorakd
    לא כתמול שלשום|4 28.12.13
    השירות מצוין והאווירה טובה ונינוחה, אבל ביקורנו השלישי במסעדה היה מאכזב משהו. פילה הלוקוס (היקר)היה מעט יבש והקינוחים לא ענו על הציפיות. אין ספק שזוהי מסעדה מצוינת, אבל הפעם היתה לנו תחושה ששילמנו הרבה יותר מדי בשביל מה שקיבלנו.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות