1 הגדל תמונה
מסעדת דוזאן
הועלה על ידי innamapa
2 הגדל תמונה
דוזאן בערב
הועלה על ידי innamapa
3 הגדל תמונה
מסעדת דוזאן. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת דוזאן. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת דוזאן. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת דוזאן. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת דוזאן בחיפה

סיור במושבה הגרמנית מעלה תמיד מחשבות על פוטנציאל ופספוס, אבל גם התפעלות מהקיים: שדרת בתי אבן יפים שהשאירו הטמפלרים אחריהם, חצרות מרוצפות ומקדש מוקף גנים שהוסיפו הבהאים צופה ממעל. למטה ברחוב יש יוזמות עסקיות מתחלפות, מצליחות יותר או פחות, שדוזאן היא אחת הוותיקות והמוצלחות שבהן.
האוכל
מבנה האבן היפה שבו שוכנת דוזאן נהנה גם מעיצוב פנים נעים ששואב מכאן ומשם, עם רצפות מאוירות וריהוט עץ כבד, לצד חפצים ורהיטים מהמזרח. קיבוץ הגלויות ניכר גם בתפריט שמציע מנות מהמטבח הערבי והלבנוני בחסות אימו של בעל הבית, בהן כדאי להתמקד, לצד מנות מוצלחות פחות בהשראה אירופית. רחבת אבן יפה ומוצלת מספקת מקום התרגעות נעים למטיילי השבת וסיירי החול, וביום חורף נעים להתרווח על משטח עמוס כריות צבעוניות.

( 26 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • me1234

    me1234
    סביר|3 05.06.16
    האווירה נעימה האוכל סהכ די בינוני
  • innamapa

    innamapa
    אהבנו מאוד|5 18.09.15
    בערב יום שישי נכנסנו למסעדת דוזאן. האווירה הייתה נהדרת עם תאורה מדהימה בחוץ, קדאיף היה מעולה, אהבנו...
  • yanivli

    yanivli
    נגמרו הימים הטובים?|3 01.08.13
    הלכתי לאכול בדוזאן עם כל המשפחה בגלל הצעירים שבינינו. האוכל היה טוב וטעים והשרות היה מאד מפתיע לרעה. איש לא הביט לעברנו כשהיגענו, ואחרי שסוף סוף התיישבנו. המנות הגיעו חאיטן = למרות שבמסעדה (יום ו' שעה 16.30) ישבו אולי 4 משפחות. אני לא מפרט את המנות שהזמנו (8 איש) כי גם הטובות לא הזכירו את הרמה שנהנינו ממנה בעבר. בעל המסעדה בא "לבקר" באותה שעה. ניגש כהרגלו לשולחן. שאל אותנו מה נשמע והאם אנחנו פעם ראשונה. והלך. חבל שהוא לא שם לב.
  • assifeli

    assifeli
    הרמה נשמרת|5 13.04.13
    מאז שערכנו במקום מסיבת בר מצוה בשנת 2009 אנחנו חוזרים לדוזאן רק כדי לגלות שגם המקום וגם בעליו נשארו כשהיו - רמת האוכל גבוהה וכל בחירה מהתפריט מסתברת כמוצלחת, וכך גם רמת האירוח של פאדי, הבעלים, שיודע איך לפנק את אורחיו הותיקים (וכנראה גם את החדשים). המסעדה נשארת בצמרת המסעדות שלנו בחיפה.
  • dafnag

    dafnag
    מנות ללא גלוטן|4 30.01.13
    היינו במסגרת אירוע בר מצוה. המקום מעוצב נעים מאד. השירות היה קשוב וטוב. האוכל הוגש ביד רחבה. המנות הראשונות היו טעימות מאד (ראויות לציון מנת סלט חלומי וגליל חציל ממולא ברוטב גבינה/בשמל). הוגש גם לחם עם חמאה מתובלת (בתוך הלחם) שהיה מעולה. המנות העיקריות היו פחות מוצלחות (אולי היינו שבעים מדי מהמנות הראשונות). המנות האחרונות היו סבירות (פרפה תאנים ומלבי). אני רוצה לציין לטובה את בעל המקום שהתארגן לבקשתנו להכין שתי מנות ללא גלוטן. המנות היו בסיסיות אך טעימות (חזה עוף בתנור עם צ'יפס ודג בתנור עם אורז לבן).
  • jacobmali

    jacobmali
    אוכל מצוין אבל השירות פחות טוב|3 18.07.12
    דוזאן היא מסעדה מצוינת. האוכל יוצא דופן בטיבו - במיוחד המנות האירופאיות. הבעיה היחידה (אבל הגדולה) היא השירות החלש. הגענו בזמו שיא ביום שישי בערב, והמנות העיקריות יצאו אלינו לאחר זמן רב ובפער של 5 דקות בן אחת לשניה. חבל - מכיוון שהאוכל באמת משובח.
  • אוהביהעיר

    אוהביהעיר
    יקר אבל גדול|5 11.12.11
    חוץ מהמרק הצנוע בגודלו אך מעולה בטעמו כל מנה יצאה גדולה יותר ומפתה יותר. מקום מוצלח לאוכל ולחווית אוטנטית בעיקר אם אתם כבר באיזור. בתקופה זו המסעדה הנה הבולטת מכולן בכל המושבה עם קישוטי הקריסטמס המפוארים. מקסים. גם אם לא לאכול ללכת בערב ולראות את האור(: חגים שמחים לכולנו
  • danam_20

    danam_20
    דוז פואה|5 26.12.10
    אוכל מעולה ממיטב המטבח הערבי האותנטי, (מה שאומר שלא תמצאו שישליק וקבב...). המנות אמנם יקרות יחסית אבל ע-נ-ק-י-ו-ת ומצוינות, עשויות היטב וטעימות להפליא. אהבנו!
  • שלומי66

    שלומי66
    הנאה צרופה|5 19.12.10
    נהנינו מאוד מכל המנות , במיוחד מהקבב החלבי ומסלט הטבולה. בעל המסעדה שניגש לשולחננו לבדיקת שביעות הרצון , איש שיחה מרתק
  • moran13

    moran13
    אוכל טעים אבל מנות קטנות|3 27.01.08
    המסעדה יפה, בעיקר בליליה. האוכל טעים אך לא נדיב במיוחד. יהיה בהצלחה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת מעיין הבירהמסעדת מעיין הבירה מומלץ מפה9.1בית מרזח ישן בעיר התחתית, ליד השוק הטורקי. אזור של פועלים, דייגים, סוורים ומלחים, וגם סתם אנשים - כולם מעריצים גדולים של הבירה הצוננת והנפלאה שנמזגת פה במומחיות. לברז הגולדסטאר הוותיק והמפורסם היתוספו במרוצת הזמן גם ברזים של הייניקן, טובורג וקרלסברג, לצד גינס, וולווט, לף ובירות צ'כיות מרירות כהות ובהירות. המלצריות הצעירות יעילות ונחמדות, הקהל צבעוני וקולני, ובזכות השחקנית הראשית - הבירה המקציפה - תמיד שמח ועליז פה. לצד הבירה, מוגש כאן אוכל שמלווה אותה בצורה מושלמת: כבד קצוץ, טוגנים עבים וזהובים שנחתכים ביד, הרינג כבוש, קרעפלך שמנמנים מטוגנים בשפע בצל, מלפפונים כרסתניים כבושים למחצה וכמובן מעושני הבית המפורסמים - קוסטיצה שמנה, שוק אווז, ופסטרמה מעושנת של בשר לבן או בקר עם חזרת חריפה. מעיין הבירה אולי לא מה שהיה פעם, אבל גם ככה, בגירסתו המורחבת והמשופצת ותחת ניהולו של ראובן, בנו של נחום המייסד, כשהדברים קצת יותר ממוסחרים וקצת פחות אותנטיים, אין עוד אף מקום כמוהו בישראל.קרא עוד


מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד
חומוס אבו מרון חיפהחומוס אבו מרון חיפה מומלץ מפה8.8כשמדברים על מעצמות חומוס, כולם זוכרים את עכו, ירושלים, נצרת ויפו ונוטים לשכוח שגם לחיפה יש מה להגיד בנושא. וזה חבל. מבין החומוסיות החיפאיות הנהדרות, הטובה ביותר לטעמנו היא אבו מרון. מרון, בנו של עוקלי ,המייסד שעדיין מגיע לכאן לפנות בוקר ומבשל את החומוס כבר 20 שנה, היה טכנאי צלחות לווין בארצות הברית אבל חזר והוא ממשיך את המסורת. וכשאוכלים את החומוס העדין שלו, מבינים למה חומוס הוא אוכל של בוקר, קליל, מתיישב בבטן בעדינות, כזה שמאפשר להמשיך אחריו את היום בלי תחושת הכובד המוכרת. החומוסייה של אבו מרון היא חומוסיית פועלים אמיתית שסוחרים מהשכונה, מוסכניקים ואורחים מזדמנים פותחים בה את הבוקר. בחוץ חנויות קטנות של פשפשים וענתיקות המציגות את מרכולתן על המדרכה, וקולו של המואזין מן המסגד שמעל מרעיד את הצלחות על השולחנות, מבלי שמישהו מן הסועדים, ערבים כיהודים, יפסיק לרגע את הניגוב. הפול מצוין, אבל את המשאוושה, אחת הטובות ביותר שטעמנו, פשוט אסור לפספס. רכה, חלקה, עם טחינה עדינה, גרגרים קטנים וזהובים של חומוס בלאדי ושמן זית טוב.קרא עוד