1 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
מסעדת שבתאי היפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
 

שבתאי היפה הוא הבן של ראובן, שהעמיד דוכן קטן בשנות השישים של יפו, וטיגן את הדגים שנשארו בסלים של הדייגים. כששבתאי הצטרף, המקום הפך למסעדה ומאז כבר חמישים שנה שהמסעדה הזאת מגישה דגים ופירות ים בניחוח יווני, כראוי למוצא המשפחתי. היום גם רובי, הנכד, בעסק המשפחתי והמסורת נמשכת.

כשמדמיינים מסעדת דגים מדמיינים מקום כזה - קטן, שמח, מלא בגברים מבוגרים ושזופים, אפוף אדי ערק או אוזו. מקום שאפשר לטרוף בו הררי ברבוניות מטוגנות או קלמרי בשמן עמוק ולהשקיף על הים. ובכן, רק הים חסר במוסד היפואי הקטן והוותיק הזה, למרות שהוא ממש מעבר לסיבוב ואפשר כמעט להריח אותו. אבל כל השאר כאן, ואם עוצמים עיניים אפשר לרגע להרגיש יוון.

לא תמצאו כאן פלנצ'ה ולא צ'יפסר. דגים אוהבים גריל פחמים או טיגון על גז בטמפרטורות גבוהות. והגברים לבית סקנדריון – הם תמיד עושים מה שהכי טוב לדגים.

( 6 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • avron

    avron
    אוירה ים תיכונית/בלקנית/יוונית|5 11.05.16
    לא יודע איך ולמה,אבל היה נעים מאד לשבת בצהרי יום חול אצל שבתאי(יפה או לא)ולחוש אי יווני. (אגב-הכתובת היא הצורפים 36 יפו ולא כמצויין באתר).כרגיל הרבה צלוחיות סלטים,טריים וטעימים, חצאי פיתות מהגריל, 2 כוסות בירה,פילה דניס שלא היה במיטבו עפי בת הזוג וערימה ענקית של קלאמרי מטוגן עשוי היטב ומדוייק.לקינוח מליבי עם עודף סירופ אדום."מה צריך בסך הכל הבן אדם כדי לחיות?". בין היתר מקומות כאלה. המחיר היה 273 ש"ח לפני תשר. סביר וראוי. השרות מעט איטי אבל באוירה הים תיכונית זה השתלב מצויין. הורדתי כוכב בכלל הדניס ועוד נחזור למקצה שיפורים.אבל מגיע כוכב מילואים על האוירה הנינוחה והים מעבר לפינה.מתאזן לשלמות.
  • עדיפלמון

    עדיפלמון
    המקום של משפחתנו|5 16.07.15
    אוכל פשוט וטעים במחיר בהחלט סביר, טרי ומרענן. צוות ובמיוחד שבתאי - סיבה טובה להגיע ...
  • leornevo

    leornevo
    שבתאי היפה - המקום לדגים וים|5 11.02.15
    הייתי במקום מספר פעמים עם אשתי ותמיד יצאנו מרוצים למרות שבימי שבת המקום עמוס לעייפה,אין חנייה ונידרש זמן המתנה - הוא ממש שווה, הפעם באתי באמצע השבוע בערב עם בני התל אביבי שלא הכיר את המקום, הסלטים היו מגוונים, טריים וטעימים, עם פיתות חצויות, המוזיקה יוונית ונעימה לאוזן, אין תפריט כי הדגים הטריים הזמינים רשומים בגיר על קיר המקרר ( פשוט ולעניין) היזמנתי כרגיל דג דניס על הגריל ובני הזמין פירות ים, היה טרי, טעים, קיבלנו תוספות מהסלטים כבקשתינו והמחיר סביר 234 לשניים ( כולל שתייה קלה) וללא קינוחים - נחזור שוב !! תודה
  • איילתוניסים

    איילתוניסים
    כשרוצים פשוט דגים|4 19.06.11
    הגענו בעקבות המלצה של חבר, הסלטים מצויינים!, הדג היה עשוי טוב וטעים, פירות ים - לדלג. מחיר שווה נפש לחוויה נעימה ופשוטה, נחזור רק אם נהיה שוב בסביבה. לא מצדיק ביקור באופן מיוחד
  • raml

    raml
    הנאה צרופה|5 08.06.11
    אתמול, 7/6/2011 סעדנו בצהרים במסעדה. נהנו מאד ראשית מהיחס של 2 המלצרים (בחורה ובחור, לא שאלתי לשמם) וכן מכל מרכיבי הארוחה. גפ דבתאי, יפה כרגיל ואדיב ונעים הליכת. בוודאי נשוב לכאן.
  • adirmichal

    adirmichal
    מסעדת דגים מומלצת|5 20.04.07
    הגענו שתי משפחות עייפות ורעבות עם שתי ילדות פעלתניות במיוחד האוכל היה מעולה המחיר זול יחסית והמקום מקסים
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


מסעדת מאנטה ריימסעדת מאנטה ריי מומלץ מפה9.1מאנטה ריי היא כבר מוסד של ממש אצלנו. היא כזו בזכות המיקום הנהדר ממש על שפת המים, והמבט אל ים כחול ונוף ישראלי כל כך של חוף טיפוסי: כיסאות פלסטיק צהובים, שמשיות קוקה קולה אדומות ושחקני מטקות כרסתניים. היא כזו גם בזכות תפריט ים תיכוני מוצלח של דגים ופירות ים ששומר בעקביות לאורך שנים על רמה טובה ויציבה. לפעמים קצת יותר טעים, לפעמים טיפה פחות, אבל תמיד מדובר בחוויה נעימה גם בזכות השמש המלטפת, הבירה הקרה והאופק הפתוח. הארוחה נפתחת במגש של מזטים טובים כמו בורי כבוש בבצל וסומאק, סרדינים כבושים נהדרים וחציל קלוי טבעי עם לבנה, שמגיעים עם לחם טורקי טרי וחם ולצידו מלח ים גס ושמן זית. במנות העיקריות פילה דניס בלימונים כבושים על מצע ניוקי ואספרגוס, סקלופס ושרימפס בויניגרט עגבניות וסיר ברזל כבד של פירות ים – אופציה נהדרת ללילה חורפי וזועף כשהגשם ניתך על חלונות המסעדה. במאנטה ריי יש גם ארוחות בוקר מצוינות ורומנטיות של ערימת פנקייקים, פרנץ' טוסט או פריטטה ואין מקום טוב ממנה לפתוח יום חופש עצל. כדאי להזמין מקום מראש כי בלתי אפשרי כמעט להשתחל לפה באופן ספונטני.קרא עוד
עוד מסעדות