הגדה השמאלית של רחוב שבזי

שורשיו של בית הקפה החביב הזה, ברחובה הראשי של שכונת נוה צדק, נטועים בצרפת: הריהוט הפשוט, רצפת העץ, הטפטים בגווני בז', המראות הגדולות, הצילומים הסטודנטיאליים בשחור לבן שהם חלק מתערוכה מתחלפת, ספריית העיון ששמותיהם של בודלר ופיקאסו בולטים מתוכה, וגם השנדלייר - כולם אומרים פריז. או לפחות הפנטזיה הישראלית על פריז. בתפריט אפשר למצוא מאפי בוקר מתוצרת עצמית, מבחר גדול למדי של סנדביצ'ים וסלטים, עוגות, ומבחר מצומצם של בירות ויינות.
תרמנו בקהילה
מקום זה משתתף בפרויקט החברתי "סיפור חוזר", שמטרתו לייצר תעסוקה שיקומית לאנשים עם קשיים תעסוקתיים וליצור הזדמנות לשימוש חוזר בספרים. הפרויקט מאפשר למסור ספרים לבתי קפה ומסעדות ולקנות ספרים חלופיים בהנחה.

( 8 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • סגלגלה

    סגלגלה
    חביב ומעט יקר|3 19.08.13
    מקום חביב עם עיצוב מחריד לטעמי. האוכל טעים, אם כי ארוחת בוקר אישית יקרה מדי (55 ש"ח, לא אכפת לי שזה הסטנדרט). פוקצ'ה וסלט עגבניות ממש טעימים, לימונדה טבעית נהדרת. חבל שבשבת בבוקר אין מאפים, זה מייתר חלק נכבד מהתפריט. שירות סביר, לא אחזור כי הרגשתי שאני יושבת במעין סלון ישן ונטוש, אך האוכל באמת היה טעים.
  • momo25

    momo25
    אין תמורה לאגרה|3 07.06.12
    מלצר נעים אך השירות איטי מאוד. מוזלי עם מעט פירות ודבש באריזה חד פעמית של מטוסים. סלט סתמי טונה מקופסא לא איכותית וחסה כולל קצות העלים ועלים חיצוניים. הכל בתמחור יקר מדי לתמורה. שירותים קצת מוזנחים
  • ירקרקה

    ירקרקה
    קסם של פינה|5 10.08.08
    חומד של מקום, מזמין לשבת גם אם זה על הפינה של המדרכה. שירות מעולה עם חיוך, מחירים סבירים ואווירה של חו"ל. עוגת הפיסטוק והחלבה מ-ד-ה-י-מ-ה.
  • galiavu

    galiavu
    על חן המקום וחן כריכיו|4 16.06.08
    אווירה שכונתית עם טאצ' פריזאי (התמונות בשחור-לבן מוצלחות מאוד), כריכים טובים, מאפים טובים, קפה בסדר. וכל אלה רק כליווי לנוף האורבני והאנושי של רחוב שבזי. מה עוד צריך הבנאדם בבוקר יום שישי אביבי? כמעט כלום (אולי שירות קצת פחות מפוזר, אבל באמת שזה לא פוגם).
  • dharma

    dharma
    הפסקה שימשית באמצע השבזי|4 19.12.07
    שני כסאות. שולחן עגול. הרבה שמש של אמצע דצמבר. כריך כפרי מושקע ביותר. לימונענע מצוינת.שירות חביב.נחמד ולוקח למחוזות אחרים...
  • ורדגיאר

    ורדגיאר
    עוגת שמרים-גבינה|3 07.04.07
    אכנס שוב ל"נינה" לא בגלל השירות (שהיה איטי מאוד). לא בגלל הקפה (שהיה רגיל). לא בגלל המחיר (יקר בלי סיבה מיוחדת) והאמת גם לא בגלל האווירה או העיצוב. אלא, אכנס ל"נינה" רק בגלל... עוגת השמרים במילוי גבינה!!!
  • amitkeynan

    amitkeynan
    אירופה|5 15.07.06
    תחושה אירופאית אלגנטית, הנאה צרופה ושירות נהדר
  • טאטי

    טאטי
    מקום כלבבי|5 12.07.06
    אווירה קסומה, אוכל מצויין (עבור בית קפה) שרות יעיל ולא מעיק, ידידותי במידה הנכונה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד