פודרוז ירכא

 

מאכלים דרוזים, אוכל מזרחי וארוחות בוקר לאורך כל היום.

רוצים להיות המדרגים הראשונים?

דרגו עכשיו
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מחלבת חלב עם הרוחמחלבת חלב עם הרוח מומלץ מפה9.1רחוק רחוק, על הר השאבי הנישא, חיים להם באוהל אינדיאני (טיפי ) דליה ואמנון זלדשטיין. עדר העזים שלהם יוצא מדי בוקר למרעה טבעי, מלווה בכלבי רועים, ומלבד הזוג המייסד יש גם כמה עובדים ומתנדבים שבאים והולכים. באוויר הצלול ובשקט שמופרע מדי פעם על ידי נביחת כלבים, געיות עזים או מכונית של מבקר, הם מכינים גבינות עזים אורגניות נפלאות. את החלב מסיעים למחלבה קטנה ביודפת, שם אמנון מגבן גבינות שלמד לעשות בסרדיניה ובצפון איטליה, אך את טעמן הסופי הן מקבלות מהאדמה, מהאוויר ומהצמחייה המקומיים. לא כל יום יש כל המבחר, אבל אם אתם מזדמנים לשם, חבל להחמיץ את הלבנה העשירה והחלקה, את הריקוטה הנהדרת וגם את הריקוטה המעושנת המיוחדת. גם יתר הגבינות יוצאות דופן באיכותן, והן נמכרות ברשת לחם ארז ומוגשות במסעדות הטובות של תל אביב, אבל כדאי להגיע לשם, להתמסר לטבע ולקנות גבינות הביתה, או להתארח לארוחת גבינות נחמדה. הכרחי לתאם מראש גם ארוחה וגם ביקור לצרכי קנייה, כי את הגבינות צריך להביא באותו יום מהמחלבה ביודפת.קרא עוד


מסעדת גלי רוח - נימר נימרמסעדת גלי רוח - נימר נימר מומלץ מפה8.8סמיחה ונימר נימר מתגוררים ביישוב הדרוזי ח'ורפיש לרגלי הר זבול. על ההר, בין עצי האלון והזית, נמצאים בתי תפילה לבנים קטנים המוקדשים לנבי סבלאן. אין נוף מוצלח מזה להסב מולו על כריות ומזרונים עם נימר נימר, איש חכם ומשכיל, ולשוחח עימו על המורשת הדרוזית רבת הפנים, על יחסי הדרוזים ומדינת ישראל ועל גלגול נשמות. בינתיים מגישה רעייתו סמיחה ארוחה גלילית צמחונית נפלאה עם הרבה עשבי בר. צלחות גדושות של סלט טאבולה מרענן עם נענע בר חריפה; פטאיר, כיסוני בצק ממולאים בסבנח; עלי גפן דקיקים ממולאים באורז ללא בשר; מפלפלה, תבשיל חריף וקר של קישואים ובורגול, ומנות נוספות המוגשות ברוחב לב לצד פיתות דרוזיות דקות. אפשר גם לתאם ארוחה בשרית, אבל דווקא כשנותנים לעשבים ולירקות הבּלאדי לדבר, מקבלים ארוחה מרתקת. ביום יפה אפשר גם להסב בבוסתן הפרי. הארוחות מוגשות בתיאום מראש בלבד, ואפשר גם לתאם אירוח לקבוצות עד 50 איש.קרא עוד
עוד מסעדות