פודרוז ירכא

 

מאכלים דרוזים, אוכל מזרחי וארוחות בוקר לאורך כל היום.

רוצים להיות המדרגים הראשונים?

דרגו עכשיו
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת חוויה ייחודיתמסעדת חוויה ייחודית מומלץ מפה8.5המסעדה האותנטית נמצאת בכפר הדרוזי, בית ג'אן, מה שמוסיף לחוויה ומצדיק את שם המקום - "החוויה הייחודית". המסעדה עצמה נמצאת בווילה פרטית שמשקיפה לנוף הררי ופסטורלי, שם תוכלו ליהנות מהמטבח הדרוזי שכולל מבחר מנות עשירות ומיוחדות. בעלי המקום הם אמאל וסלמאן דבור, אשר מארחים בביתם לארוחה דרוזית גדולה ומגוונת. הארוחה כוללת מבחר סלטים מיוחדים שכוללים צמחי בר מהאיזור, ולמנה העיקרית תוכלו ליהנות מתבשילי בשר מצוינים, דוגמת פרגיות ממולאות, בשר כבש, מנסף, מסח'ן, דגים, עוף ממולא, מוגרביה ועוד. לקינוח אפשר להרגע תחת הנוף הנעים וליהנות מדלעת ממותקת, עוגה תוצרת בית או הבקלאווה המקומית, לצד קפה דרוזי אסלי או חליטה. יש לציין כי מי שמעוניין יוכל גם להשתתף בסדנאות הבישול המיוחדות למקום שמעבירים הבעלים, אשר למדו את סודות ודרכי הבישול המסורתי הדרוזי לאורך שנים, ויודעים כיצד ללמד ולערוך סדנה חוויתית ומהנה. נוסף על כך, ניתן לערוך במקום אירועים עד 50 אנשים ולערוך קייטרינג בהזמנה, לחוויה דרוזית ייחודית בכל מקום שתבחרו לחגוג.קרא עוד
החוויה הבדואית הגליליתהחוויה הבדואית הגלילית מומלץ מפה8.4יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט. בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד. זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים. במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים. שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחוניםקרא עוד
עוד מסעדות