מסעדת אדלינה

אדלינה אמנם כבר לא כאן אבל מסעדת אדלינה ממשיכה להוות מוקד משיכה קולינרי למטיילי הגליל המערבי הרעבים. המרפסת היפה מול הים, תנור הנירוסטה הגדול בחלל הפנימי והשקט הכפרי בלב הירוק ולנגד הכחול מהווים נחמה מספקת למדי אל מול התפריט המוזר קמעה. תפריט המתעקש עדיין על השילוב הלא ממש אפשרי של אוכל קאטלני וחומרי גלם גליליים. נסו את הפאייה מארינרה - קדרת האורז ופירות הים הספרדית המסורתית או את הסרסואלה, עוד מנת פירות ים קלאסית מחצי האי האיברי. מבין מנות הבשר אפשר לטעום את צלע החזיר או את הסינטה בבייקון. למנות ראשונות מוגשים כאן מבחר טאפסים, חלקם לא ממש קשור למקור.לקינוח אפשר לבחור בין קרם קאטאלן מהצד ההוא לכנאפה מהצד הזה.

( 146 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • droreyal

    droreyal
    תענוג לחזור|5 12.10.18
    כיף לחזור ולגלות שהזמן לא פוגם באיכות של המסעדה הותיקה הזאת. העיסקית (80 ש"ח) מגוונת ומשתלמת, השרות אינטיליגנטי וקשוב, והאוכל-פשוט טעים. קינוח שכלל עוגת תפוחים עם גלידת מרציפן השאיר אותנו עם טעם נפלא והבטחה לחזור שוב.
  • avron

    avron
    פרובנס בגליל|5 27.09.17
    9-17:אחרי דירוגים של קיטורים על כמות ועל מחיר,הגענו בשלישית.אדלינה לא פה אבל האיכות של האוכל ושל השרות נותרה בעינה.בשל אילוצי דיאטה חלקנו בארוחה עסקית שכללה קרפצ'ו בקר מצויין ונדיב וניתחוני פילו במילוי מעין ראגו.160 כולל שתיה ולפני תשר.שווה...... 1-07:מקום מופלא.מבנה עצמאי המשרה אוירה נהדרת.6 איש אכלו ארוחת ברנצ שישי ונהנו מאד והיה הרבה וחופשי.גם המנות העיקריות היו מעניניות וטובות בכל קנה מידה.נבוא שוב בכל הזדמנות..לא נמאס מהמילה "פלצנות" על כל גווניה? מסעדה שמנסה לשמור על סטנדרטים גבוהים ותפריט בלתי מתחנף זוכה אצל חלק לא קטן מהמגיבים לכינוי זה.טוב שיש כאלה והם רבים שרמה וסטייל אינם מילים גסו
  • dalitdo

    dalitdo
    נעים ונחמד, אך יקר|3 01.07.16
    בצהריים מאוחרים ביום חמישי היינו כמעט לבד. המקום יפה ונעים, אפשר לשבת בחוץ, בחרנו לשבת בפנים ליד החלון לנוף. לקחנו עסקית אך הוספנו פה ושם, כך שעבורנו זו לא היתה עסקית משתלמת בסופו של דבר. מנת הטאפאס היתה נחמדה, המנה שלי- דג וירקות צלויים היתה מצוינת, הסועד שלידי לא התלהב ממנת פירות ים שהגיעה ללא תוספת (מה שמתבקש לדעתו) והשאיר את הרוב בצלחת. הקינוח היה מתוק מידי. אולי בערב יש אווירה אחרת כך שיש סיכוי שנחזור.. השורה התחתונה- נחמד אבל יקר.
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    מקום נפלא|5 23.08.15
    אוכל מעולה. כל המנות היו אסתתיות וטעימות מאד. גם הראשונות עיקריות וקינוחים. השרות מצויין. המקום מאד נעים. נהננו מאד.
  • yanivli

    yanivli
    בכל זאת אדלינה|4 09.08.15
    באנו שוב לאדלינה. המתחם יפה ומרגיע ולאכול בפנים מול הנוף המהביל מחום... עשינו טיול טאפאס ל4 סועדים. ההימור צלח בעיקר בגלל האיזון בין המנות החמות והקרות שבטיול. הקרפאצ'ו היה טוב אבל לא הזכיר את המעולה מביקורים קודמים. העיקריות: פרגית עם שרימפס היתה טעימה וגדולה לעומתה פילה הבקר לא הזכיר את המנה שהיתה מעולה בפעם הקודמת . הצלע הלבן היה טובה והטפאס המתוקים הזכירו את אדלינה המקורית. עם כוסיתרוזה קפוסטו ומרטיני לצד קולה וגלידת 3 טעמים נפרדנו מ 644 ש ללא טיפ למלצרית יעילה.
  • limi

    limi
    ישר לפאייה|4 22.07.14
    היינו בסופו של יום כשהשמש העריבה. בחרנו במנות ראשונות סבירות אבל גולת הערב היתה הפאייה. עשירה בפירות ים ואורז ומספיקה לזוג ליומיים. מומלץ
  • מיצזית

    מיצזית
    שגרתי ומאכזב|1 04.06.14
    אכזבה רבתי. תחת כסות של מסעדת שף מוגשות מנות שגרתיות שאפשר להכין בבית: סלט תפל, סרסואלה משעממת, אורז בר מימי, פריקה פשוטה וחסרת ייחוד. הכל במחירים מופקעים שמותירים טעם של בזבוז ועוגמת נפש
  • gadpol

    gadpol
    מסעדה מצוינת|5 27.12.13
    אוכל מעולה, שירות מצוין. היינו משפחה מורחבת בליל שבת וכולנו יצאנו מרוצים - מהמנות ומהקינוחים.
  • מישיק

    מישיק
    לא להתקרב|1 27.07.13
    מי שקרא את הדירוגים שלנו באתר יודע שאנחנו אוהבים להתלהב. אבל אדלינה היא איזור אסון. הסלט הירוק שביקשנו, בתוספת פירות בלבד, הגיע עם כרוב סגול שלא היה לו זכר בתיאור המנה בתפריט, ועם עיגולים של גבינת עזים תעשייתית נחותה ורוטב ויניגרט רע. למרות ההסברים על רגישות ללקטוז, דג הפארידה שחה בריזוטו עם שמנת. עזבנו את המקום בלי לגעת במנה העיקרית. כפיצוי, או אולי כבדיחה על חשבוננו, ניסו להציע לנו כדור בודד של סורבה, אבל אנחנו נמלטנו כדי לחפש ארוחת צהרים אמיתית, לא לפני ששילמנו 122 שקלים על סלט ושתי כוסות יין שבקושי נגענו בהן. שומר נפשו ירחק.
  • rudolph

    rudolph
    נהנינו|4 07.11.12
    היינו שלוש פעמים בעבר, בהתחלה היה טוב, אחר כך פחות. באנו שוב אחרי כמה שנים, בצהרי חול, והיה שוב מצוין (וזול למדי בעסקיות). לא אוכל מהמם, אבל עשוי טוב ועם נגיעות מקוריות (ריזוטו אורז בר, הרוטב של הסרסואלה, וסנגריה). גם הטאפאס טובים, רק הלחם לא עומד ברמה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


עוד מסעדות