מסעדה ובר יין סולה

סולה היא מסעדה ובר יין איטלקיים. מיכל ברמן עבדה למעלה מעשור במסעדות איטלקיות בשכונת ליטל איטלי במנהטן ועכשיו היא כאן, מגישה מגוון מנות ויינות איטלקיים. לזניה של זנב שור, פולנטה פטריות, כיסוני פסטה עם תירס ופרמזן ועוד. אל היינות הצפון איטלקיים מצטרפים גם כמה יינות ישראליים והכל בחלל עתיק, קטן ויפה ברחוב בית אשל שבשוק הפשפשים.

( 7 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    לא ממקסמים את המקום|4 06.07.15
    חלל יפיפה עם אבני הכורכר שפעם בנו איתן ביפו. אוכל לא אחיד ברמתו. אין שלט בכניסה עם שם המסעדה. המנות הראשונות היו מעולות: רביולי סלק וכיסונים ממולאים בתירס, מנת נתח קצבים כנל. הלזניה היתה בינונית, יותר מידי מתוקה ועל המנות האחרונות אפשר היה לוותר. השירות היה איטי, אבל לבבי.
  • date42

    date42
    בשביל המקום אבל לא האוכל|3 21.09.13
    המבנה העתיק מקסים, האוירה נעימה ורומנטית במיוחד, קירות האבן והתקרה הגבובה עם אור הנרות. המלצרים נעימים. אבל האוכל לא משהו. רוב המנות מטוגנות (זהירות! גם אם לא נאמר, למשל הפולנטה היא בעצם קרוקטים של פולנטה...), הסקלופים היו יבשים והבטן חזיר סתמית לגמרי. חבל שהמקום היפה הזה לא מהווה אכסניה לאוכל משובח.
  • רעיה3

    רעיה3
    ציפינו ליותר|4 30.05.13
    אחרי הביקורות המהללות, אני מודה שהגענו עם ציפיות גבוהות, אבל ההייפ התברר כממש מוגזם. החלל באמת מאוד יפה ונעים, מוסיקה טובה , השירות מצויין , אבל - האוכל ממש לא אחיד ברמתו. יש הברקות, ויש גם נפילות. מנה אחת החזרנו. בקונספט כזה של מסעדה, כשהתפריט ככ מצומצם והמנות קטנות ומתומחרות די יקר, הייתי מצפה למנות יותר מדויקות ולמינימום נפילות. אגב, המנות יוצאות ״בסדר ההכנה״ ולכן הומלץ לנו לחלוק. אני אהבתי, אבל מי שבונה על ארוחה שבה כל העיקריות מגיעות באותו זמן לא יקבל את זה.
  • rantammy

    rantammy
    מעולה|5 15.03.13
    מקום שחורג מהשטאנץ של מסעדות איטלקיות בצורה מאד יפה וממוקדת. גבינת טלג'יו עם סלט עלים, כיסונים ממולאים בסלק, לזניה זנב שור ועוגת שוקולד עם קרם ג'נדויה: כל אלה היו מנות נפלאות שנשארות בזכרון שלך אחרי הארוחה ויש בכולן שפיץ של מקוריות. חלל המסעדה מאד יפה. בצד המינוס, המנות הראשונות קטנות, והיין מתומחר גבוה. אני מקווה שהמקום יישאר להרבה זמן ושישמור על הרמה.
  • avron

    avron
    עדיין לא שרנו או "סולה" מיו|4 02.03.13
    סולה קשה להשגה תרתי משמע.לפי איזה טרנד חדש לא שמים שילוט.אולי חבל להשקיע לאור חיי מדף קצרים של מסעדות וגם קשה להשיג שולחן (אולי טריק שיווקי).בפנים דווקא השקיעו מאד וכל החלל המקומר מזכיר מאד את יועזר ז"ל.ישבנו על הבר וקיבלנו שרות נפלא מברמן שהיה בקי מאד בכל רזי התפריט(קטן מאד יש לאמר).הם מוגדרים כבר יין,אבל מבחר היינות הקטנטן והיקר ברובו אינו מצדיק זאת. אכלנו לחלוקה זוגית פולנטה בפטריות,גבינה רכה טאגלי עם עלי סלט,כבדים בפירורי לחם וראגו טליאטלה.עח הבית לחם מעולה וחמאה.כל המנות טובות,אבל קטנות ויקרות מדי.עוד שתינו 2 כוסות טרמינר קריספי ורענן (לראשונה בחיינו לזן זה) ופלגרינו גדול.300 כולל תשר.
  • galiavu

    galiavu
    SOLA זה "לְבַדָה"|5 30.01.13
    כך סחה לנו כלת השמחה, האוטוריטה שלנו לענייני איטלקית. אפשר באמת לדמיין את השפית מיכל עומדת לבדה במטבח המסעדונת הקסומה שהקימה ויוצרת מנה מנה בסבלנות אינסופית ובהקפדה מושלמת. התוצר הוא תענוג עילאי לחיך, והתפאורה והמוזיקה הטובה רק מגבירים את עוצמת החוויה.מה שכן, הסועדים מתבקשים להצטייד בסבלנות (המנות יוצאות ל-א-ט), בקיבה קלה לריצוי (הן גם קטנות) ובארנק תפוח (ויקרות). ואף על פי כן, אני ממליצה בחום. מזמן לא נהניתי כל כך מארוחה שכל כולה חוויה של מסע לזמן אחר.
  • itsapir

    itsapir
    חייבים לבוא לפחות פעם אחת|5 22.12.12
    באנו בערב יום חורף. מבחוץ אין שלט רק מנורה קטנה מתנדנדת. בפנים זהו סיפור אחר. מנה ראשונה מעולה של כבדים בפולנטה. לעיקריות הזמנו טליאטלה בראגו ולזניה, שתיהן מצוינות. לקינוח טרייפל (שהיה פחות טוב). יחד עם 2 כוסות יין אספרסו ותה שילמנו כ- 320 ש"ח. לסיכום: מקום רומנטי עם מוזיקה טובה, לא איטלקית טיפוסית, מחירי היין קצת גבוהים, תפריט לא גדול, שרות מצויין שווה בהחלט.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מאפיית לחמים רחוב החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים רחוב החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.7בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים וקישקרא עוד
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות