מסעדה ובר יין סולה

סולה היא מסעדה ובר יין איטלקיים. מיכל ברמן עבדה למעלה מעשור במסעדות איטלקיות בשכונת ליטל איטלי במנהטן ועכשיו היא כאן, מגישה מגוון מנות ויינות איטלקיים. לזניה של זנב שור, פולנטה פטריות, כיסוני פסטה עם תירס ופרמזן ועוד. אל היינות הצפון איטלקיים מצטרפים גם כמה יינות ישראליים והכל בחלל עתיק, קטן ויפה ברחוב בית אשל שבשוק הפשפשים.

( 6 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • date42

    date42
    בשביל המקום אבל לא האוכל|3 21.09.13
    המבנה העתיק מקסים, האוירה נעימה ורומנטית במיוחד, קירות האבן והתקרה הגבובה עם אור הנרות. המלצרים נעימים. אבל האוכל לא משהו. רוב המנות מטוגנות (זהירות! גם אם לא נאמר, למשל הפולנטה היא בעצם קרוקטים של פולנטה...), הסקלופים היו יבשים והבטן חזיר סתמית לגמרי. חבל שהמקום היפה הזה לא מהווה אכסניה לאוכל משובח.
  • רעיה3

    רעיה3
    ציפינו ליותר|4 30.05.13
    אחרי הביקורות המהללות, אני מודה שהגענו עם ציפיות גבוהות, אבל ההייפ התברר כממש מוגזם. החלל באמת מאוד יפה ונעים, מוסיקה טובה , השירות מצויין , אבל - האוכל ממש לא אחיד ברמתו. יש הברקות, ויש גם נפילות. מנה אחת החזרנו. בקונספט כזה של מסעדה, כשהתפריט ככ מצומצם והמנות קטנות ומתומחרות די יקר, הייתי מצפה למנות יותר מדויקות ולמינימום נפילות. אגב, המנות יוצאות ״בסדר ההכנה״ ולכן הומלץ לנו לחלוק. אני אהבתי, אבל מי שבונה על ארוחה שבה כל העיקריות מגיעות באותו זמן לא יקבל את זה.
  • rantammy

    rantammy
    מעולה|5 15.03.13
    מקום שחורג מהשטאנץ של מסעדות איטלקיות בצורה מאד יפה וממוקדת. גבינת טלג'יו עם סלט עלים, כיסונים ממולאים בסלק, לזניה זנב שור ועוגת שוקולד עם קרם ג'נדויה: כל אלה היו מנות נפלאות שנשארות בזכרון שלך אחרי הארוחה ויש בכולן שפיץ של מקוריות. חלל המסעדה מאד יפה. בצד המינוס, המנות הראשונות קטנות, והיין מתומחר גבוה. אני מקווה שהמקום יישאר להרבה זמן ושישמור על הרמה.
  • avron

    avron
    עדיין לא שרנו או "סולה" מיו|4 02.03.13
    סולה קשה להשגה תרתי משמע.לפי איזה טרנד חדש לא שמים שילוט.אולי חבל להשקיע לאור חיי מדף קצרים של מסעדות וגם קשה להשיג שולחן (אולי טריק שיווקי).בפנים דווקא השקיעו מאד וכל החלל המקומר מזכיר מאד את יועזר ז"ל.ישבנו על הבר וקיבלנו שרות נפלא מברמן שהיה בקי מאד בכל רזי התפריט(קטן מאד יש לאמר).הם מוגדרים כבר יין,אבל מבחר היינות הקטנטן והיקר ברובו אינו מצדיק זאת. אכלנו לחלוקה זוגית פולנטה בפטריות,גבינה רכה טאגלי עם עלי סלט,כבדים בפירורי לחם וראגו טליאטלה.עח הבית לחם מעולה וחמאה.כל המנות טובות,אבל קטנות ויקרות מדי.עוד שתינו 2 כוסות טרמינר קריספי ורענן (לראשונה בחיינו לזן זה) ופלגרינו גדול.300 כולל תשר.
  • galiavu

    galiavu
    SOLA זה "לְבַדָה"|5 30.01.13
    כך סחה לנו כלת השמחה, האוטוריטה שלנו לענייני איטלקית. אפשר באמת לדמיין את השפית מיכל עומדת לבדה במטבח המסעדונת הקסומה שהקימה ויוצרת מנה מנה בסבלנות אינסופית ובהקפדה מושלמת. התוצר הוא תענוג עילאי לחיך, והתפאורה והמוזיקה הטובה רק מגבירים את עוצמת החוויה.מה שכן, הסועדים מתבקשים להצטייד בסבלנות (המנות יוצאות ל-א-ט), בקיבה קלה לריצוי (הן גם קטנות) ובארנק תפוח (ויקרות). ואף על פי כן, אני ממליצה בחום. מזמן לא נהניתי כל כך מארוחה שכל כולה חוויה של מסע לזמן אחר.
  • itsapir

    itsapir
    חייבים לבוא לפחות פעם אחת|5 22.12.12
    באנו בערב יום חורף. מבחוץ אין שלט רק מנורה קטנה מתנדנדת. בפנים זהו סיפור אחר. מנה ראשונה מעולה של כבדים בפולנטה. לעיקריות הזמנו טליאטלה בראגו ולזניה, שתיהן מצוינות. לקינוח טרייפל (שהיה פחות טוב). יחד עם 2 כוסות יין אספרסו ותה שילמנו כ- 320 ש"ח. לסיכום: מקום רומנטי עם מוזיקה טובה, לא איטלקית טיפוסית, מחירי היין קצת גבוהים, תפריט לא גדול, שרות מצויין שווה בהחלט.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9.1כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד
עוד מסעדות