קפה יאפא

לצד גלידת ויקטורי, אתר יפואי נחשק בפני עצמו, פתחו דינה לי ומישל אל–ראהב חנות ספרים מקסימה, שהיא גם בית קפה קטן מעוצב בצבעי טורקיז וקרם. דינה פרשה בשנת 2009. על הקיר שמאחורי השולחנות ניצבת ספרייה יפה, שעל מדפיה אפשר למצוא כותרים בעברית, אנגלית וערבית, עם דגש על ספרים שעוסקים בפניה של החברה המסוכסכת שקמה כאן, אבל גם ספרי ילדים, פרוזה ומבחר כתבי עת.
אפשר לשבת כאן על קפה ריחני ועוגיית מֶנדֶלְבְּרוֹיט פריכה, לקרוא, לעיין, ולשקוע בשיחות עם באי הסלון הספרותי הקטן, שבימי שישי פותח את שעריו גם למפגשים עם סופרים ואנשי רוח, ללימוד בחברותא של השפה הערבית ולטורניר שש–בש שכונתי סוער. בתפריט הקטן והחינני: מג'דרה בּלאדי עם יוגורט; פלפלים אדומים גדולים ובשרניים ממולאים בבורגול, אוכמניות וצנוברים; סלטי ירקות טריים–טריים נוטפי שמן זית ומאפה עלי פילו ממולא בבשר כבש ושזיפים. בשעות הבוקר המנומנמות, כשקרן שמש מסתננת ומאירה את המקום הרגוע הזה, באות גם קשישות יפואיות נשואות פנים ליהנות מארוחת בוקר מופלאה — אשכולית דם בְּרוּלֶה עם קרום נהדר של סוכר שחום — וממקום שהוא פנינה אמיתית של דו קיום, אהבת ספרות ואהבת קפה.

( 14 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    העיסקית שווה|4 21.07.15
    באנו בצהריים, המזגן עבד היטב, דפדפנו בספרים והיה גם אוכל. נכון, היינו 3 לבד ואז הטבחית/מלצרית שירתה רק אותנו אבל זה היה רווח שלנו...המנות היו מענינות סבירות וטעימות - חילקנו ביננו.
  • arian

    arian
    לא מגוון ומאוד מאכזב|1 26.08.13
    לצערנו האוכל חסר טעם וייחודיות. אין טבח והמלצרית עובדת לבד. השרות של המלצרית מאוד אדיב וחינני, לא נחזור בגלל רמת האוכל.
  • danaeiland

    danaeiland
    אוכל ביתי ערבי טעים מאוד|5 29.06.13
    שרות ידידותי, מחירים שפויים והעיקר טעים
  • eyallivne

    eyallivne
    תרבות מרחיבת אופקים ואוכל טעים|5 10.11.08
    הייתי פעמים. פעם בערב על הסדרה "עבודה ערבית" ופעם במסיבת פרידה אינטימית. המקום מציע פעילויות תרבותיות אחרות ומעניינות (אם אתם פתוחים לקיום משותף של יהודים וערבים במרחב) והאוכל טעים להפליא. הוסיפו לכך שאפשר להזמין במקום את הבירה המצויינת מתוצרת "טייבה" ותקבלו מקום שנחמד להגיע אליו בניסבות מגוונות.
  • naor01

    naor01
    הייתי והתאהבתי|5 09.11.08
    אי בודד בים של אי שפיות פוליטית וחברתית . הייתי במקום לראשונה בעת השקת הספר "לפני הפרידה" של גבריאלה אמברוסיו והתרשמתי שגם הסופרת האיטלקיה התרשמה מהמקום. מומלץ
  • GADIO018

    GADIO018
    המקום נחמד האוכל טוב|4 06.08.06
    אכלנו בורגול פלפלים ממולאים וסלט יאפא היו טובים הטחינה היתה על הפנים השרות חובבני למדי בסה"כ המקום נחמד
  • iofer

    iofer
    מומלץ|5 26.11.05
    כאשר רואים את השולחנות הפשוטים ברגע הראשון, נדמה כי זו טעות ולא לכאן שלחו אותך כל הממליצים באתר. הזמנו ארוחת בוקר גדולה וקיבלנו יופי של ארוחה. המיץ טבעי אמיתי טרי וכך גם הסלט, הלחמים והמזטים מצויינים. בקיצור הנאה מלאה. לבעלי הבית הרבה סבלנות ויחס חם גם כאשר תינוקות של המשפחה שנלוותה אלינו בלגנו את סביבתם הקרובה. נחזור לכאן.
  • galiavu

    galiavu
    מיוחד|5 21.07.05
    לא "עוד בית קפה". מגוון הספרים המתורגמים מערבית מפתה - קשה לצאת בלי לקנות משהו. והמג''דרה מצוינת...
  • לנדר

    לנדר
    מקסים וטעים|5 19.03.05
    הגענו לארוחת בוקר קבוצה של 9 איש, בהזמנה מראש. במחיר של 35 ש"ח לאדם קבלנו מגוון של סלטים טעימים להפליא: פלפלים קלויים, טחינה ירוקה, לבנה עם מלפפונים ונענע, טבולה, סלט עדשים חם עם חצילים, פיתות קלויות עם שום ושמן זית, סלט ירקות, סלט חסה וצנוניות, חביתות ירק, חלה מאפה בית, מרקחת תות שדה, לימונדה, שתיה חמה ועוגיות טובות מאפה בית לקינוח. הכל היה טעים מאד, המקום והאנשים בו נעימים עד מאד. כדאי מאד. לבעלת הבית גם המלצות על מדריכים מקומיים לסיורים ביפו.
  • עדימה

    עדימה
    קפה נהדר ומקום מצוין לשבת בו|5 21.08.04
    אפשר לשבת שם שעות, לבד או עם מישהו. הקפה מעולה, יש מבחר מצוין של ספרים, האוכל לא שגרתי, טעים וזול, השירות ידידותי ולא מידבק. המקום האולטימטיבי ליושב בתי-קפה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד