1 הגדל תמונה
טאיזו. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
טאיזו. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
טאיזו. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
טאיזו. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת טאיזו

מסעדת טאיזו היא מסעדה יוצאת מן הכלל. פשוט כך. האוכל האסייתי של יובל בן נריה, מי שהיה יד ימינו של יונתן רושפלד במסעדת הרברט סמואל, הוא נועז, סקסי ומרתק ובעיקר לא אישי מדי בפרשנותו. וטעים. מאד. בן נריה יוצר את האוכל שלו במטבח חצי פתוח המשקיף על חלל ענק, אפלולי ואולטרv - מעוצב. מי שאוהב מסעדות כאלה, יאהב מאד את העיצוב הזה, ומי שלא, יתרכז באוכל. נסו את טרטר דגי ים המוגש בתוך קונוס זערורי עם קציפת סויה וביצי דג זוהרות בירוק ומזכיר מנת גלידה מיניאטורית- מנה יפהפייה, מוזרה ונהדרת. או את הדאמפלינג השנחניזי הממולא בבשר לחי ומרק שמשפריץ לתוך הכף עליה הוא מוגש כשנוגסים בו. מרק איטריות שקופות עם נתחי דג סי באס מאודה הוא מופת של עדינות מורכבת. יכולנו להמשיך כך לנצח.
לקינוח, כדורי גולאב ג'אמון - קינוח הודי קלאסי של גבינה מטוגנת המוגש כאן עם גלידת קשיו וביסקוויט פיצוחים. נהדר. בן נריה הצעיר מוכיח שלא רק שלמד הרבה ממורו ורבו המפורסם רושפלד, אלא הספיק גם לפתח עניין משל עצמו במטבחים שונים מאד מאלו של המאסטר שף המוכר. הוא הסתובב זמן רב בדרום מזרח אסיה והטיול בתוספת הכשרון הטבעי ניכרים כאן בכל ביס.

( 22 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • daphnaol

    daphnaol
    קצת מאכזב|3 22.07.16
    האוכל לא רע, לא מעבר לכך, מחירים גבוהים, שירות טוב מאד והמון פלצנות...
  • sasmic

    sasmic
    אחת מהטובות בארץ!|5 02.03.16
    לחלוטין אחת מהמסעדות הטובות בארץ. מנות מיוחדות מאוד וטעימות מאוד. שירות מעולה - אדיב ומקצועי! אמנם המחירים לא זולים אבל בהחלט סבירים לרמות האלה במיוחד בעסקית. סה"כ מאוד נהנו ובהחלט נחזור שוב.
  • dafnag

    dafnag
    שילוב טעמים פאן אסייתי- יצירתי|5 01.12.15
    היה מעולה. השילובים מיוחדים. רוב המנות נסקו- אהבתי במיוחד- קובית סלמון על בטטה לבנה, נתחי דג עם מלפפונים ברוטב אפונה, דמפלינג שנחינזי. אהבנו גם- סלט שרימפס עם קרקרים מעמילן שרימפס, קינוח כדור מנגו ברוטב גזר קארי. פחות מרשים היה דג מטוגן לגלגול בתוך עלי חסה עם אטריות שעועית. טעים אך הרבה התעסקות במנה, מעט דג על העצמות ופחות ניכרת היצירתיות המקומית.
  • goodlife

    goodlife
    יכולתי לגור במטבח המסעדה|5 01.08.15
    אוכל מעולה שמשאיר טעם נפלא בפה.כל מה שטעמנו היה מעולה: ברווז 3 הכוסות,דאמפלינג שחניזי, ראמפ סטייק, סלט דפי שעועית כמנות פתיחה. המנות אסטטיות ומעוצבות. השירות היה קשוב ומעולה. אם היו מרשים לי, יכולתי לגור במטבח במסעדה ולרגע לא הייתי סובלת!!
  • פסולינה

    פסולינה
    חווית אירוח מושלמת |5 05.02.15
    הייתה לנו חוויה נפלאה. אומנם לא כל מנה נסקה לגבהים אבל השירות הוסיף את כל החסר. היו לנו שני מלצרים שעשו כל דבר אפשרי כדי להנעים את זמננו ולקלוע לטעמנו (ותאמינו לי זה לא פשוט עם טבעונית שלא אוכלת גם רשימה ארוכה של ירקות....). הם עמדו בזה בגבורה, סבלנות והומור אין קץ.
  • peereran

    peereran
    מיוחד וטעים|4 27.12.14
    עיצוב מיוחד גם של המקום וגם של האוכל, המלצרים מאוד שירותיים ומסבירים יפה מאוד איך לאכול את המנות.החיסרון היחידי הינו המחיר
  • רוט

    רוט
    נחמד|4 21.06.14
    אני מודה שקצת התאכזבתי... אולי בשל גובה הציפיות, ואולי פשוט בגלל הטעם הדפוק שלי - אני לא אוהבת אניס. וזאת באמת בעיה בטאיזו, לפחות בתפריט יוני 2014, אז האניס התגנב אלי מכל מנה ללא התרעה. אולי צריך לנסות שוב ביולי? השירות ללא דופי. כשהתלבטנו לגבי יין, קיבלנו טעימות נדיבות. על העיצוב נשפך הרבה דיו, ההגשה יפהפיה והישיבה נעימה. נחזור שוב למקצה שיפורים.
  • boazhovav

    boazhovav
    ללקק את האצבעות, ואת הצלחת...|5 16.06.14
    הגענו ביום ראשון ולשמחתנו גילינו שהמסעדה מציעה ערב הודי, בו כולל התפריט מנות הודיות ייחודיות לימי ראשון בשילוב עם מנות הדגל הרגילות של המקום. הייחוד של המקום הוא הרטבים - צבעוניים, עשירים, מתובלים, כאלה שחובה ללקק מהצלחת. על הרטבים מונחים, בסידור יפה כמו ציור, שלל עלים, ירקות, פרות ים, דגים ובשרים, עם הוראות הרכבה שמשתנות ממנה למנה (לקחת מהלחם, לטבול ביוגורט ואז לאסוף קצת עלים מהסלט...) הביקור במקום לא זול, אבל שווה כל שקל.
  • Teatime

    Teatime
    אח, הלוואי כל יום!|5 28.12.13
    עזבו את העיצוב הפלצני להחריד. גם כל הרעש לא ממש עושה לנו את זה. אבל האוכל - האוכל נפלא. ממש, ממש, ממש נפלא. אנחנו לא ממש זוכרים מתי התרגשנו ככה מאוכל. יקר בטירוף אז תשמרו לאירועים מיוחדים או ליום לא מיוחד שבו אתם ממש זקוקים להרגיש מיוחדים.
  • shirleyh

    shirleyh
    נו טוב. בעיקר רעש, פחות איכות|3 19.12.13
    אחרי כל ההרעש סביב המסעדה הזו והאוכל המשובח בה, התאכזבתי. הגענו לארוחת ערב חגיגית, דגמנו מבחר מנות גדול. היה טעים אבל לא מפיל, ובעיקר יקר מאד, ו(סליחה על השימוש הנדוש, אבל אין מה לעשות...) - פלצני להחריד! בכזה מחיר יש מקומות מוצלחים בהרבה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד
מסעדת בית תאילנדימסעדת בית תאילנדי מומלץ מפה9.4המסעדה התאילנדית הכי טובה בארץ, בעצם המסעדה האסייתית הטובה בארץ, מסתתרת בבניין תל-אביבי צנוע בדרך אל הים. יריב מלילי ואשתו התאילנדית לק מגישים אוכל תאילנדי אותנטי, בתפאורה שמזכירה את מסעדות החוף באיים. אפילו המנות המוכרות כמו מרק הטום יאם, הפתאיי ומגוון תבשילי האטריות המוקפצות בווק מצטיינות במגע מיוחד שמדגיש את שילובי הטעמים האקזוטיים בין חלב הקוקוס, הקארי הירוק והאדום, הכוסברה, עשבי תיבול והתבלינים מן המזרח. המנות המעניינות ביותר בתפריט מגיעות ממחוז איסן, שהמטבח שלו חריף במיוחד ומתאפיין בשימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים בלבד: אטריות שעועית שקופות, פירות ים טריים או פרוסות בשר לבן צלוי למחצה. כל מה שמגיע עם רוטב האיסן המסורתי של נענע, בצל אדום, כוסברה, פלפלים אדומים חריפים ולימון, פשוט נפלא. החריפות הותאמה לישראלים ולא לתאילנדים יורקי אש, אם כי בימי רביעי מוגשות מנות מיוחדות מחוץ לתפריט, שיכולות לאתגר גם אותם. מי שרוצה להתנסות בכל זאת, יכול להזמין מרק מסחוס של צוואר עגלה ואטריות שחורות או נקניקים מיוחדים. ולמי שבכל זאת מסיים את הארוחה בפה בוער יש קינוח מעודן ומרענן של אננס, טפיוקה וחלבקרא עוד