מסעדת מיכאל ביסטרו מקומי

מומלץ מפה
8.5
 

הביסטרו הגלילי של מיכאל גרטופסקי

מיכאל הוא ביסטרו גלילי מקומי בהנהגתו של השף המוכשר מיכאל גרטופסקי, המוכר ממסעדת סושיאל קלאב. גרטופסקי מחלק את זמנו בין תל אביב ללימן שבגליל המערבי.

בביסטרו הגלילי שלו הוא מגיש אוכל ים תיכוני המתבסס על חומרי גלם מקומיים כמו דגים מהשוק של עכו ועשבי בר וירקות מהסביבה הקרובה. כך תוכלו לפגוש כאן מנות ראשונות פשוטות כדוגמת אספרגוס עם שמן זית ומיץ לימון, סלט עגבניות ומוצרלה, פסטות כדוגמת פפרדלה בעבודת יד עם קציצות טלה, תרד, אפונה ירוקה ופרמזן, ומנות כמו מפתול - קוסקוס ערבי עם פירות ים, זעפרן, תרד שחור, שום וצ'ילי.

( 6 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    מומלץ|4 11.07.18
    לנו באזור והחלטנו לסעוד במסעדה. האוכל היה מצוין: ברווז צלוי עטןף בעלי חסה היה טעים מאוד וגם המנות העיקריות היו מעולות. המנה האחרונה התגלתה כאכזבה. עוגת הפיסטוק לא הייתה טעימה וגם חוממה לא נכון. המקום מעוצב, השירות מוקפד. בהחלט מומלץ!
  • yanivli

    yanivli
    מסעדה מקורית...|4 13.05.18
    כשמגיע "בעל שם טוב קולינרי" לצפון אני ממהר לבקר. הפעם עבר זמן. הגענו וגילינו שהמסעדה הוקמה על "חורבותיה" של "אסתוצה". פתחנו שרדונה, סלסלת לחם נהדר. תהליך ההזמנה התארך עקב השאלות שלנו (סימן הכר למקוריות המטבח). המלצרית הסבלנית "הדליקה" אותנו עם מנת ה"שרקוטרי" שהורכבה מנתחי נקני, ברווז פריך שהיה ברווז אבל ןלא פריך, סלוקים צלויים לתפארת הטעם, פילה על שיפוד מצוין שרק בגללו כדאי בוא, לבכרק חיוור לא ראוי למסעדה בעלת גאווה מקצועית. הקרםשניט לקנוח לווה בהרבה ציפיות אבל גם הוא הפתיע הפעם - לרעה. אוירה ומוזיקה מצוינת. כאוהב הפתעות עשויות ע"י מוכשר- אבוא שוב.760 ל-4 ללא הטיפ. ועם 2 כוסיות מרלו, ויינשטפאן
  • tamirs

    tamirs
    אכזבה יקרה|2 27.02.17
    רצינו אירוע רומנטי לשניים. התקשרנו להזמין מקום ל 7:00, הודיעו לנו שהמקום שלנו עד 8:30. אנחנו בד"כ מסיימים בפחות משעה וחצי לצערנו נורית אזהרה לא נדלקה. כשהגענו היה שולחן עגול בודד תפוס ע"י קבוצה קולנית מאוד, הושיבו אותנו בשולחן זוגי סמוך אליו (שאר המסעדה פנויה). ביקשתי לעבור לשולחן זוגי סמוך למעט שקט, לארוחה רומנטית לא מתאים לי הרעש, אמרו לי שהשולחן הסמוך הוזמן. ביקשתי לעבור לכל אחד מתשעת השולחנות הזוגיים הפנויים האחרים, אמרו לי שכולם הוזמנו (??!!). האוכל היה סביר אבל רחוק מלהצדיק את המחיר, כשעזבנו (8:10) 5 שולחנות מכלל המסעדה היו תפוסים, 7 שולחנות זוגיים היו מיותמים. השארנו טיפ רזה ולא נחזור.
  • rudolph

    rudolph
    נפלא|5 07.05.16
    חזרנו בפעם השלישית. כמו בפעמים הקודמות, זו ארוחה יקרה, אבל מוצדקת: אוכל מאוד מקומי אבל מאוד מקורי, וטעים טעים. היום התלהבנו במיוחד מפטריות עם קרם פרמזן.
  • zigler

    zigler
    חלש ומאכזב|2 04.08.13
    היינו ביום שישי בערב שישה אנשים. מיד שנכנסו הושבנו במקום וקיבלנו תפריט ומכאן עברה רבע שעה עד שהתייחסו אלינו כראנו לבעל הבית והןא אמר "כבר איתכם" ועד היום לא הגיעו, מספר מלצריות אמרו אותו דבר עד שלבסוף אחת הגיע לקחה הזמנה,כחצי שעה עד קבלת המנות הראשונות שהיו טעימות, מסיום המנות הראשונות המתנו עוד שלושת רבעי השעה עד קבלת המנות העיקריות כאשר שתי מנוע הגיעו מוקדם והסועדים אותם סיימו לאכול עד שקיבלנו את שאר המנות. פסטה עם פרות ים הייתה טובה אולם פסטה עם כדורי בשר הייתה משעממת,פסטה עם שפונדרא הייתה מלוחה מאוד (הפסטה עצמה)ונראה היה שאף אחת לא טעם אותם במטבח. מנות אחרונות סבירות ולא יותר -אכזבה
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    מעולה מעולה מעולה|5 27.05.13
    היינו ביום ששי בערב, המקום היה מפוצץ כמו המסעדות המבוקשות ביותר בתל אביב ובצדק! האוכל חד-פעמי. המנות טעימות ויצירתיות - ממש אמנות! ניסינו מנת רוסטביף (מעולה!) סלט ארטישוקים ורוקט - נראה פשוט, אבל מעולה, מנת פסטה בעבודת יד (מעניינת כשלעצמה) עם פירות ים - מנה מופלאה ומלאת טעמים, סטייק אנטריקוט מושלם ולקינוח קרמשניט (וריאציה כיפית על המנה הוותיקה משנות ה-80). פשוט שירה. השירות איטי ומבולבל, אולי בגלל מספר האנשים העצום, אבל עדיין אדיב. וחוצמזה, האוכל היה כל כך משובח שכל השאר נראה הרבה פחות חשוב.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


עוד מסעדות