מסעדת שראביכ

מומלץ מפה
9.6
1 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
11 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
12 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
13 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
14 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
15 הגדל תמונה
שראביכ. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
16 הגדל תמונה
מסעדת שראביכ. צילום: חיליק גורפינקל, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת שראביכ

שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם.

אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר.

תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות.

המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.

( 21 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • לילוש1

    לילוש1
    חומוס מעולה|5 19.12.16
    חומוס מעולה, סלט חצילים מצויין, ממולאים טעימים, וקובה צמחוני טעים מומלץ בחום
  • ana177

    ana177
    משובח|5 26.10.16
    אוכל פשוט נפלא
  • ILANBH20

    ILANBH20
    בסדר אבל לא כצעקתה...|3 15.05.16
    היינו. עם טון וחצי ציפיות. מקום צנוע. הזמנו את כל מנות הסלטים. כ"א 10 ש"ח. הרבה עשבים ולימון ושמן זית והיה נחמד. בעיקר מעניין. הקובה שהזמנו היתה טובה אבל בגודל של זרת. וההחמצה הגדולה - חומוס עם בשר. החומוס בסדר אבל הבשר היה בלתי אכיל. ממש מסטיק. לא נלעס. נכון, המחיר היה נמוך אבל האכזבה היתה מאוד גדולה ולא פיצתה על המחיר הזול. שירות וטרינרי נכבד - מה היה מקור הבשר הנורא הזה?
  • daphnaol

    daphnaol
    טעים וזול!!!|4 06.05.16
    נתחיל בחסרון- מסעדה הממוקמת בחנייה של בניין (!) אבל..אוכל מעולה וטרי, מנות מיוחדות, מחירים זולים ביותר, מתאים גם למשפחות, מומלץ!
  • syoffe

    syoffe
    אחד הטובים!|5 14.04.16
    זוגתי שתחיה סיפרה לי פעם בהתלהבות על איש אחד שמלקט עשבים ומבשל על פתיליה אוכל אותנטי. הגענו לשם (מודה שהיתי נטול ציפיות), אבל אחרי ביס אחד, הבנתי שמדובר בדבר האמיתי. יעקוב בשלן בחסד עליון ואדם מקסים. מאז הינו עוד כמה וכמה פעמים ומנצלים כל הזדמנות לחזור שוב. מיוחד, טעים כל כך ואפילו ממש זול...
  • זורבה

    זורבה
    כמה טעים|5 19.11.15
    רציתי לכתוב כמה פשוט ככה טעים, אבל לפי ההסבר של יעקוב היה דווקא מורכב להכין את העוף שקיבלנו במסחן על הצלחת. כמו שזוגתי אמרה "זה פשוט טעים ונמס כמו עוגה", עוגה שמורכבת מעוף כרישה ותבלינים על פיתה. הסלטים היו מעולים, אין צורך להזכיר אפילו. והחציל טחינה ופטל הוא המצאה טעימה מאוד.
  • hannale

    hannale
    מומלץ בחום!|5 29.09.15
    מאז בקרנו לראשונה בשראביכת לפני מספר חודשים היא הפכה למסעדת הבית שלנו. אכל טעים מאד, ביתי, טרי ומיוחד במחירים שפויים והוגנים. אנחנו פוקדים את המסעדה החביבה הזאת לעיתים קרובות, מביאים לשם אורחים שמלקקים את האצבעות ומודים לנו. ממליצים בחום
  • Morrissey

    Morrissey
    מה שאפשר לעשות מעלים ומעשבים|5 30.03.15
    הסלטים של יעקוב גרמו לנו לאנחות תענוג. מי ידע שעולש וחוביזה יכולים להיות כל כך טעימים? וכמובן גם כרובית וחצילים וסלט עדשים ועוד הפתעות, עד שהגענו לעיקריות כבר התמלאנו לגמרי. המחירים מצחיקים. נפלא!
  • likeornot

    likeornot
    הטבע מתחת לאף|5 01.02.15
    הוא פורח, מריח וגם נורא טעים. אחרי סיור ליקוט שהגענו ממפה, אכלנו ארוחת מלכים אצל יעקוב. אחרי שמקשיבים להסברים העלים הרבה יותר טעימים. מקום צנוע עם אוכל שלא תאכלו במקומות אחרים. תזמינו מקום ובואו להתפנק.
  • עמנואל

    עמנואל
    טעים ומהנה|5 27.01.15
    נהננו מאד מהמאכלים שטעמו לחכנו. האוכל היה 10
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד
עוד מסעדות