1 הגדל תמונה
אל באבור והים. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
אל באבור והים. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
אל באבור והים. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
אל באבור והים. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
אל באבור והים. צילום: אייל טואג, מפה
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
באדיבות המקום
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת אל באבור והים

הסניף העכואי של רשת המסעדות הערביות המפורסמת אלבאבור, ממוקם באחד הלוקיישנים היפים ביותר בארץ, ממש על קו המים של עכו, והים לוקח חלק מרכזי בחווית האכילה.

אלבאבור ידועה ומצטיינת במנות הדגל שלה, בהן קבב חלבּי, צוואר כבש ממולא ועופיון ממולא (אם למנות רק כמה מהן). בנוסף, מציעה המסעדה הזאת את השילוב המופלא בין ים ליבשה. מנות ערביות קלאסיות זוכות לפרשנות אישית יצירתית ומקורית, המשלבת את מיטב הדגה המקומית הטרייה מהדלאל של עכו. כאן לא תמצאו דגי בריכות.

בין המנות המצטיינות בתפריט: משוואשה קלמרי, מלוחייה דגים, קלמרי מקומי במילוי פריקה, סינייה של פילה דג עם טחינה וצנוברים, סיאדייה - תבשיל מעורב של פילה דג עם אורז וירקות ועוד מעדנים.

לקינוח, אסור לוותר על הכנאפה המיתולוגית, שאין לחתום ארוחה באלבאבור בלעדיה. לקחת לגימה מהקפה ועוד לגימה מהים הכחול הנפרש מול העיניים.

( 9 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • gil15

    gil15
    דגים מהסרטים!|5 23.11.16
    אחת ממסעדות הדגים היותר טובות שביקרנו בהן. שירות חם ואישי, מנות נדיבות וטעימות בטירוף!! המחיר הוגן והנוף מושלם. נהנינו מאוד ובטוח שנחזור שוב !
  • gisack

    gisack
    הלוואי היה האוכל כמו הנוף|2 18.11.14
    רמת האוכל מאכזב ביותר הדגים על הפנים עשויים כמו באיזה מסעדה שכונתית ולא במסעדה שמתימרת להיות מיסעדה אבל הרמה כו של דוכן בשוק . בקיצור חוץ מהנוף לא כדאי לטעום
  • briza

    briza
    ממש על הים|3 10.10.14
    מסעדת דגים מזרחית מודרנית ומעוצבת במבנה שנמצא ממש על הים. האוכל מעל לממוצע וכך גם המחיר, כך שמה שייזכר מהמקום זה בעיקר הנוף.
  • norak

    norak
    אכזבה גדולה|2 16.06.14
    במשך החודשים האחרונים ביקרנו שם 3 פעמים. בפעם הראשונה האוכל הכמות והשרות היו מעולים! בפעם השנייה הייתה ירידה קלה שהתבטא ביתר הצמיגיות של הקלמרי . אבל ייחסנו את זה ליום! קורא! אך כשחזרנו בפעם השלישית הייתה ממש "נפילה". הסלטים היו מוצפים בלימון(אולי מלח לימון?), מה שהפך את כולם לאותו טעם. כשקיבלנו את המנה העיקרית גם שלט בו הלימון. כשהתלוננו באדיבות רבה המלצר אמר שהוא ידבר עם השף! אבל אנחנו כבר לא נחזור...
  • gasaf

    gasaf
    חוויה ללשון ולעיניים|5 01.06.14
    המסעדה הדי חדשה שוכנת בתחילת הטיילת של עכו, על שפת הים, חלונות ענקיים ומרפסת פתוחה מאפשרים לסועדים כמעט "לגעת בגלים". האוכל, יוצא מהכלל. פתחנו במבחר סלטים, גדול, מגוון ומשביע שיכול לבד, להוות ארוחה משביעה לכמה סועדים. החצילים לסוגיהם מעולים, הפתוש נהדר, החומוס דווקא פחות מוצלח. המנות העיקריות היו ממש משובחות. כבש ממולא באורז, הטוב ביותר שאכלתי, נטול שומן, רך, נימוח בפה , נדיב ומכיל אורז מתובל לעילא ולעילא, לקחנו גם מיקס דגים, פריכים, מטוגנים, טריים וטעימים להפליא. המחיר, לא זול, אל- באבור מעולם לא ראתה בעצמה מסעדה מזרחית עממית, ובצדק.
  • מפה5548

    מפה5548
    מקסים, שירות מדהים וכל כך טעים|5 07.01.14
    היינו משפחה בכל הגילאים. קבלנו שירות קשוב ונאות להיעתר לכל צרכינו (צמחונים, טבעוניים, ילדים). הוציאו לנו מנות כיד המלך והכל טרי, טעים ומתובל בדיוק רב. המקום מקסים עם החלונות הענקיים הצופים לים והחשבון היה סביר בהחלט מחכים לחזור
  • 5782מ

    5782מ
    טעים וכייף|5 15.08.13
    נכון שהם מתקתקים (למה זה רע?)ונכון שהמחירים גבוהים יחסית... אבל הכל טעים טעים וטרי טרי. וכנראה שאם הייתה ממוקמת במרכז אף אחד לא היה מרים גבה על המחירים. ישבנו מול הים, נהננו מנוף שעשה לנו את זה השירות היה מהיר ומקצועי. בקיצור, שווה.
  • שמיכאלי

    שמיכאלי
    מסעדה מצויינת - מחיר גורמה |4 16.07.13
    נקלענו אליה במקרה בשבת , המקום נותן באמת חוויה קולינרית מעולה כמו שמכירים באום אל פאחם. אבל ממש יקרה! המסעדה יפיפה במיקום מנצח ממש על הים. הורדתי כוכב בגלל המחיר .
  • namis

    namis
    מכונה משומנת היטב|3 30.06.13
    מדובר במקצוענים לכל דבר ועניין אך התחושה שאיתה נשארתי היא ש"תקתקו" אותנו. השירות היה יעיל ביותר. לדוגמא: קיבלנו קולה חלופית ללא חיוב לאחר שהראשונה נשפכה על ידי זאטוט וגם הציעו לנו בעדינות לוותר על מנה אחת כיוון שהזמנו יותר מדי. אבל בסופו של דבר יצאתי בהרגשה שמדובר במפעל הזנה. החוויה רחוקה מלהיות חוויה אישית והאוכל היה בסדר. לא יותר מזה. ייאמר לזכותם שהגענו ביום שבת בצהריים והמקום היה מלא לגמרי. אולי בימים אחרים החוויה אחרת.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
עוד מסעדות