מסעדת טורו

סוג: ביסטרו
1 הגדל תמונה
קינוח טרטופו
הועלה על ידי Seshtma
2 הגדל תמונה
שפונדרה
הועלה על ידי Seshtma
3 הגדל תמונה
דג מוסר
הועלה על ידי Seshtma
4 הגדל תמונה
חציל בלאדי
הועלה על ידי Seshtma
5 הגדל תמונה
קציצות כרישה
הועלה על ידי Seshtma
6 הגדל תמונה
כבד קצוץ
הועלה על ידי Seshtma
7 הגדל תמונה
מסעדת טורו. צילום: יחסי ציבור
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת טורו. צילום: יחסי ציבור
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת טורו

מסעדת טורו ממוקמת בלב משכנות שאננים בצמוד למרכז המבקרים של יקב מונטיפיורי והיא מסעדת שף ים תיכונית כשרה. השף בני אשכנזי מציע מגוון מנות כמו ארטישוק בגריל, ירקות ממולאים, רביולי לחי עגל, חריימה ועוד. טורו נקראת על שמו של הנדבן יהודה טורא שעזר לשר משה מונטיפיורי לממן את הקמת שכונת משכנות שאננים. למרות שהיא מסעדה כשרה, תהיה טורו פתוחה בהמשך דרכה שבעה ימים בשבוע בעזרת קומבינה מתוחכמת וקשה להסברה.

( 3 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    הפתעה לטובה|5 20.06.15
    לא היו לנו ציפיות מיוחדות ולכן הופתענו לטובה. מסעדה במקום מיוחד עם נוף משגע, תפריט מענין, שרות מצוין וקשוב ואוכל טעים מאוד. החל מהסלטים דרך הבשרים והתוספות - פשוט היה טעים. המקום רקוי טורו כי זה שמו האמיתי של התורם שכספו שימש לבניית משכנות שאנננים. טורא זה עיוות השם ע"י העיתונות במאה ה- 19...זהו יהודי מפורסם שאפילו יש בארהב אוניברסיטה על שמו.
  • Seshtma

    Seshtma
    קולינריה במיטבה|5 01.02.14
    זה מכבר השתתפתי בסיור טעימות במסעדה. טעמתי כמה וכמה מנות שהיו בדרך כלל מצוינות. מורגש שזו מסעדת שף ויש כאן בהחלט מנות שראויות לציון כמו הכבד הקצוץ או סלט האנדיב הירוק והאדיב. קציצות פראסה - כרישה עם תפוח אדמה הקציצות מעולות , האיולי מיותר לטעמי. כאן רואים איך שף לוקח מנה בנאלית של חציל " בלאדי" והופך אותה בהצלחה למנת שף עשויה כראוי. שף המסעדה בני אשכנזי מטווה את הקו שלו בהגשה ובמנות, יש לציין את מנת השפונדרה בבישול ארוך. פרגיות עם ניוקי על קרם קוקוס מנה מעניינת אבל לא עפתי ממנה בגלל יובשושיות הפרגית. מנת מוסר ים על קרם חציל שרוף וארטישוק מדוייקת וטובה. ובגזרת הקינוחים יש כאן ממש חגיגה.
  • Klonimus

    Klonimus
    חדש ומבטיח|5 16.06.13
    היינו במסעדה ביום חמישי וציפתה לנו הפתעה. המיקום מהמם וייחודי ממש מול החומות עם אווירה רומנטית וקסומה כמו שרק ירושלים יכולה לתת. האוכל גם מפתיע, לא באנלי ולא משעמם. אכלנו שתי מנות ראשונות: קפצ'יו פטריות שהיה מצויין וקציצות פראסה מעולות. למנה עיקרית לקחנו שפונדרה 7 שעות שהיה רך כמו חמאה. מנה אחרונה אכלנו סופלה שוקולד (אני פחות אוהב שוקולד אבל זה אחד הסופליים הטובים שאחלתי) ופירות יער עם קרם קוקוס וסורבה שהיה מדהים. הכל כולל כוס יין ושני אספרסו עלה 324 ש"ח. המסעדה עדיין בבניה אבל מתוכנן שם בר שנראה נחמד מאוד וחדר שמתוכנן להיות מועדון עיתונאים. בקיצור נראה מבטיח.
- 1
עוד מסעדות