בלו סקיי - הכשרה של מאיר אדוני

מסעדת בלו סקיי היא מסעדתו הכשרה של השף מאיר אדוני (כתית, המזללה, לומינה) במלון קרלטון בתל אביב. לא מעט שפים גדולים ניסו להתמודד עם המטבח הכשר וכולם, ללא יוצא מן הכלל, נכשלו. ובכן, מסתבר ששף אדוני המוכשר כשד מצליח להסיר את קללת המטבח העלי מעל המטבח הכשר.


מול הנוף המרהיב של הים התיכון, ממרומי הקומה ה-15 של מלון קרלטון תל אביב, מגיש אדוני תפריט הנשען על דגים ומציע ביקורים קצרים במטבחי העולם: מבומביי ועד בייג'ין, עם ביקורים באינדונזיה וקשמיר. כתמיד, המנות שלו עמוסות רכיבים, טכניקות הכנה, מרקמים וטעמים, ובאורח פלאי - הכל חובר לכדי יצירות קטנות ומלוכדות. וטעימות להפליא.


המסעדה פועלת בשעות הערב בלבד ובימי שישי מוגש בראנץ'.
מסעדה נהדרת המומלצת בחום גם למי שעסקי הכשרות אינם נוגעים לו כלל. יקרה, אך שווה זאת.

( 3 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • עומר-ג

    עומר-ג
    פשוט נפלא|5 20.12.16
    חגגנו במסעדה יום הולדת, והגענו לעסקית הבוקר של יום שישי. 120 ש"ח לסועד ומקבלים עבורם שולחן שלם של טאפאסים (שממלאים בשמחה), סלסלות לחמים ובאנים אסייאתים ומנות עיקריות שהן וריאציות שונות של ביצים נפלאות. האוכל משלב בחוכמה בין טעמים אסייאתיים רחוקים לטעמים ישראלים מוכרים, השירות נפלא, הנוף לתל אביב ולים מדהים, והאווירה נעימה. מומלץ בחום!
  • Li2016

    Li2016
    מ-ו-ש-ל-ם|5 23.10.16
    אין מילים לתאר את המסעדה המדהימה הזאת. לדעתי אחת המסעדות הטובות בארץ! מסעדת דגים מדהימה. הדגים טריים ונמסים בפה, המנות מורכבות ומיוחדת, הרגשתי ממש בסכיני השף. המחירים יקרים אך באמת שווה לכבוד יומלדת 30 של בעלי :)
  • פסולינה

    פסולינה
    היה מצויין!|5 11.02.14
    בתחילה היה קשה להתמודד עם תפריט שמרביתו דגים ועוד דגים. אבל היה טעים! טעים! עסקית לפי מחיר עיקרית, כפי שנהוג בהרבה מקומות. סביצ'ה מצוין כעיקרית, מנת פסטה (בלי דגים!) מצוינת שעילפה אותנו עם ביצה עלומה בטמפורה. אוכל שעשה אותנו שמחים ומנוחמים. אני אחזור שוב בשביל הפפרדלה. לא זול.......
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות