טופולופומפו - אבי קונפורטי

מומלץ מפה
8.3
סוג: אסיאתי
 

מסעדת טופולופומפו

טופולופומפו היא בראש ובראשונה מסעדה ראוותנית. לא משנה מה יגיד להגנתו בעליה, השף המוכשר אבי קונפורטי. בחלל אולטרא מעוצב מגיש קונפורטי את כל מה שאי אפשר עדיין להגיש במגבלות התקציב המסוימות של צפרה השכנה, עוד מסעדה מבית היוצר האסייתי שלו. מטבח האש של קונפורטי, כפי שמכריזה כותרת המשנה של מסעדת האלפיון העליון הזו, עושה שימוש בעיקר בטכניקות שלא יכלו להתממש עד כה במקומותינו - מבערים רבי עוצמה, עישון חם וקר, קיטור, אידוי , חריכה, השחרה ועוד. האוכל הוא הפרשנות האישית של קונפורטי למגוון רחב של מטבחים אסייתיים, בעיקר המטבח הקוריאני. התוצאה היא מורכבת מאד, אבל לא מסובכת להבנה ובעיקר טעימה להפליא.
התפריט כולל מנות כמו שה זו רה - ספרינג רול פריך של פרגית ובננות בוסר. צאר סו - פרוסת חזיר על הגריל מלווה בביצה רכה, במלפפונים כבושים, ברוטב הויסין, בבצל ובצי'לי ומוגשת בלחמנייה סינית מאודה.
בו לה לוט - עטוף בעלים וייטנאמיים ומוגש על שיפוד עם רוטב שמן שום - מעין גרסה אסייתית מעניינת לעלי גפן.
בייבי ספייר ריבס חזיר עם "קרמל פטל שחור קנטונזי".
דוראד בלינזי (דניס) עם ציפוי פריך וחמצמץ של תבלינים "ירוקים" ולימוני "קלמנסי"
קאבול קבאב - קבאב פרגית וטלה עם צ'טני עגבניות, רוטב יוגורט (ראהיטה) עם פרג

( 7 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • sasmic

    sasmic
    יקר ופלצני אבל טעים מאוד|4 03.02.19
    המקום משדר יוקרה ופלצנות אבל אין מה לאמר הכל מתוקתק. המנות זרמו לשולחן בהמלצת המלצר, המנות היו מאוד מוצלחות, אם כי אכלתי כבר מנות לא פחות טובות בתמחור יותר שפוי. סה"כ בהחלט טעים, אבל נחמד כחוויה חד פעמית.
  • motifra

    motifra
    נובורישי, יקר מאד, אוכל בסדר|2 26.01.16
    עיצוב צעקני ונובורישי (כנהוג בחלק ממקומותנו). מאד מאד יקר. אוכל מעוצב מדי, עמוס מדי, ולעיתים גם טעים.
  • goodlife

    goodlife
    חוויה |4 13.03.15
    קצת קשה היה לקרוא את התפריט ולכן נעזרנו במנהל המשמרת. כל מה שהוזמן לשולחן על פי ההמלצה היה טעים וגם חוויתי בהיבט הטעמים והצבעים. סלט כרובית מושחרת שציפינו רק לכרובית צרובה, הגיע צבעוני. השירות היה מעולה וקשוב, אולם היינו מצפים ממסעדה כזו על הקפדה בנושא הניקיון וזה לא היה. עדיין חוויה מומלצת.
  • avron

    avron
    מקום נובורישי ולא להגיע רעבים |4 11.10.14
    הכל נוצץ,ישיבה נוחה גם אם מעט צפופה,שרות מוקפד,המלצרים מכירים היטב את ההיצע הנרחב ומגוון.לא פשוט להזמין מפריט כל כך עמוס וזר לחיך המערבי ובלי חשש לפשיטת רגל בשל המחירים המופרכים למנות מזעריות לרוב.אין כמעט בכלל יין בכוסות או חצאי בקבוקים וההיצע יקר כמובן ומותאם כנראה לאוליגרכים וצמרת הון-שלטון.איך שהוא בעזרת מלצרית סבלנית הזמנו מספר מנות ובקבוק גבורץ פפנהיים 160).מנת כרובית הומלחה מדי והוחלפה לסלט עלים.ברולס דפי אורז נעלמו פיטריות השיטאקי.יתר המנות היו טעימות ויפות וכאמור מנה=ביסים בודדים.היינו מודעים למחירים שכמובן מוצגים בתפריט כך שאין לנו טענות רק לעצמנו.457ש"ח כולל תשר.אין מצב שנבקר שוב.
  • שש2309

    שש2309
    קונפורטי, תעשה לי סאאם טליה|5 07.10.14
    נתחיל ונאמר שאין עוד מקום כזה, ואין אוכל כזה בשום מקום. החוויה מוחלטת וממכרת, מהעיצוב הדרמטי והמרהיב, לשירות הפנטסטי ועד האוכל עצמו. יש מיני תערובות תה בטעמים מסחררים שמלוות את האוכל בליטוף מושלם, כלים יפים, כיסאות נוחים ויש אוכל. אבל המנות בטופולופומפו הן יותר מאוכל - הן חווייה רב-חושית מסחררת של טעמים, מרקמים וצבעים. כרובית שחורה, סשימי בקר, באן קון שרימפס, סאאם טליה הם רק סיסמאות שמאחוריהן מסתתרת קולינריה גאונית. לא פחות מפתיעה העובדה שקונפורטי עצמו שאינו מפסיק להסתובב במסעדה הוא איש צנוע וחביב להפליא. ולשאלת השאלות - כמה עולה? אנחנו שילמנו כ 300 ש"ח לאדם על חגיגה ללא גבולות...
  • דןחי

    דןחי
    יהירות ותמחור מופקע|1 15.11.13
    נתחיל מהסוף: האוכל בטופולפומפו, מסעדתו החדשה של אבי קונפורטי, טוב, במנות מסוימות מאוד אף יותר מכך. אבל כאשר מודדים איכות של אוכל, ראוי למדוד אותו אל מול המחיר. וזה, שערורייתי. כדי לצאת שבע משם אתה צריך להוציא 600 ₪ לאדם, וזה עוד לפני יין. וכאשר מודדים את האיכות מול המחיר, העסקה פשוט לא כדאית. במחירים המופקעים לא נגמר הסיפור. במסעדה רוצים את הכיס שלך גם כאשר מגיעים ליין. לכן המציאו שם משהו חדש. אם אתה רוצה להביא יין מהבית, זה ניתן רק ביחס של בקבוק אחד לשולחן. לא חשוב כמה סועדים סבים סביב אותו שולחן, משניים ועד שמונה, במקרה שלנו, רק בקבוק אחד. מכאן מסקנה נוספת: זה לא מקום לאוהבי יין. חבל
  • itsapir

    itsapir
    החדשה של אבי קונפורטי|4 09.11.13
    אומר כבר בהתחלה שהמסעדה לא קיבלה את הניקוד המירבי רק בגלל התימחור הגבוה לטעמי ומגוון עלוב של יין בכוסות. אבל חוץ מזה, עיצוב יפה, מלצרים מקצועיים, טעמים כפי שרק קונפורטי יודע להמציא. שווה בדיקה.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד
מסעדת בית תאילנדימסעדת בית תאילנדי מומלץ מפה9.5המסעדה התאילנדית הכי טובה בארץ, בעצם המסעדה האסייתית הטובה בארץ, מסתתרת בבניין תל-אביבי צנוע בדרך אל הים. יריב מלילי ואשתו התאילנדית לק מגישים אוכל תאילנדי אותנטי, בתפאורה שמזכירה את מסעדות החוף באיים. אפילו המנות המוכרות כמו מרק הטום יאם, הפתאיי ומגוון תבשילי האטריות המוקפצות בווק מצטיינות במגע מיוחד שמדגיש את שילובי הטעמים האקזוטיים בין חלב הקוקוס, הקארי הירוק והאדום, הכוסברה, עשבי תיבול והתבלינים מן המזרח. המנות המעניינות ביותר בתפריט מגיעות ממחוז איסן, שהמטבח שלו חריף במיוחד ומתאפיין בשימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים בלבד: אטריות שעועית שקופות, פירות ים טריים או פרוסות בשר לבן צלוי למחצה. כל מה שמגיע עם רוטב האיסן המסורתי של נענע, בצל אדום, כוסברה, פלפלים אדומים חריפים ולימון, פשוט נפלא. החריפות הותאמה לישראלים ולא לתאילנדים יורקי אש, אם כי בימי רביעי מוגשות מנות מיוחדות מחוץ לתפריט, שיכולות לאתגר גם אותם. מי שרוצה להתנסות בכל זאת, יכול להזמין מרק מסחוס של צוואר עגלה ואטריות שחורות או נקניקים מיוחדים. ולמי שבכל זאת מסיים את הארוחה בפה בוער יש קינוח מעודן ומרענן של אננס, טפיוקה וחלבקרא עוד