מסעדת מגדלנה

מומלץ מפה
9.3
סוג: ערבי
1 הגדל תמונה
מסעדת מגדלנה. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
כנאפה. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
צלעות טלה גלילי. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מוח טלה על הפלנצ'ה. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
לחמבעג'ין. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
קובה צמחוני. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
המרפסת. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת מגדלנה. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
9 הגדל תמונה
החדר הפרטי. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
10 הגדל תמונה
מסעדת מגדלנה. תמונה: מוראג רובננקו-דיין
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מגדלנה

מגדלנה היא מסעדת הדגל של יוסף (זוזו) חנא, המסעדן הסדרתי שמאחוריו גם קצה הנחל (שכבר לא בבעלותו), תנורין ומסעדת הפאסט-פוד הערבי ק-בב. פה הלך חנא על כל הקופה.

חלל הסעדה עצום ומהודר ויכול להושיב בנוחות 140 סועדים, מרפסת חיצונית לעוד כ-70 סועדים, מקרר יינות מפואר ואפילו חדר פרטי אלגנטי ובו שכיות חמדה בניחוח ארכיאולוגי מקומי. הכל משקיף כמובן אל הכנרת בחלונות ענק.

התפריט מציע מבחר מנות מהמטבח הלבנוני, שמוגשות בכלים נאים ובפרזנטציה של מטבח עילי: סלט עולש בר, עלי גפן במילוי אורז בסמטי ועגבניות בשלות, לחמבעג'ין שעשוי בתנור אבן, מנה מצוינת של מוח טלה על הפלנצ'ה והברקה שתשמח צמחונים ולא רק אותם - קובה מטוגן במילוי גרגרי חומוס, בצלים, שום קונפי וגבינת חלומי נמתחת - תענוג אמיתי. בעיקריות, לצד מנות פחות אופייניות כמו מחבת פירות ים ואנטרקוט מיושן, מומלץ להתמקד במנות כמו צלעות טלה גלילי בגריל פחמים או חריימה חרפרף של מושטים מקומיים מהכנרת.

הקינוחים מצוינים והכנאפה - שהוגשה כדיזיינר-כנאפה עם תותים וסלסולי גלידה היישר מהפאקו-ג'ט - לא פחות ממעולה.

( 20 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • משה דרור

    משה דרור
    הרבה יותר מסעדת שף מ"ערבי"|5 08.01.17
    מצטרף בלב שלם להערכות קודמי. מקום מרווח ומעוצב בנעימות (מעט אקלקטי), שירות מעולה ובעיקר - תפריט מרשים ואוכל טעים. הגדרת סוג המסעדה באתר כ"ערבי" עושה עוול למקום (מבלי לפגוע חלילה בערכו של המטבח הערבי). גם טווח המחירים שהאתר מציין רחוק מהמציאות. הרבה יותר קרוב ל- 200-250 ש"ח לסועד. נהנינו מאוד ואם נזדמן לאזור שוב - נשמח לחזור למגדלנה.
  • aviv_shaul

    aviv_shaul
    שומרים על הרמה|5 19.10.16
    כבר פעם שלישית שלנו. המסעדה עצומה בגודלה ולכן תמיד יש תחושה שקטה ולא הצפיפות המטרידה של מסעדות השף בתל אביב. האוכל נשאר מצוין, פרשנות מודרנית למטבח ערבי גלילי.
  • kost

    kost
    טיפול אישי ע"י השף|5 14.05.16
    המסעדה היא מסעדת שף ידועה ומעולה. הינו אתמול ארבעה לארוחת טעימות. האוכל היה מושך ויזואלית וטעים מאד כמצופה אבל היחס האישי של השף מאד הפתיע: כששמע שאחת מאיתנו לא אוכלת פחמימות מיד הוציאו את המנות שלה עם תחליפים לפחמימות! כששמעו המלצרים במקרה שאנחנו מפנטזים על הכנפה החליפו את הקינוח בכנפה. ללא ספק זה תרם להנאה ולשימחה.
  • sigsag

    sigsag
    אוכל מצוין בחדר אוכל מעוצב|4 17.04.16
    שניים על הבר, נהננו מאוד ממקבץ מרשים של ראשונות. חציל קלוי, סלט הדרים, ראגו על פוקצ'ה ובצקניות טלה ברוטב יגורט. האירוח נעם ואדיב, המנות מוגשות בשפע, המקום מלא באנשים וכדאי להזמין מקום מראש.
  • yanivli

    yanivli
    חוויה|5 22.11.15
    זוהי מסעדת שף המגישה מאכלים בינלאומיים מחומרים של האזור עם נגיעות ערביות של שף אומן. חוץ מלחם הבית נפגשנו עם מנות יחודיות ומפתיעות ורק בשביל הפתעות חזרנו אליה - שוב. פתחנו בפלאפל איטלקית (ריזוטו קראנצ'י ברוטב יוגורט עדין)-מקורי. פילה בקר ומח עצם דליקטס מתקתק בעדינות, אבל פסגת הארוחה: פילה לברק ברוטב חמצמץ. בעקבות במנה הזו התואר "חמצמץ" הופך אצלי להיות שם תואר לטעם מצוין.... קינוח חלאוות אלגיבן טוב אך מתוק מדי במעט - לטעמי. כוס בלרוש (קוט ד'רון) סן פלגרינו ואספרסו, שרות מעולה ונעים שגרם לתת טיפ גבוה מהרגיל. לזוג (בלי הטיפ) 460 שקל.
  • נירית1

    נירית1
    מצויין |5 19.09.15
    הגענו למסעדה בעקבות המלצת האתר,ואכן, אוכל משובח,מיוחד,תאווה לעיניים ולחייך.המחירים גבוהים,אבל בהחלט מוצדקים לתמורהיש שניצל לילדיםלקינוחים לא הגענוסביר מאד שנשוב
  • amosha

    amosha
    אוכל מצויין, השרות לא|4 09.06.15
    הגענו כל המשפחה אחרי שדאגנו לברר מראש שהמקום ערוך לשרת משפחות עם ילדים. התפריט עונה על הציפיות ומציג מטבח גלילי בפרשנות מודרנית כמובטח. כל המנות שאכלנו ובמיוחד השנקליש ופילה מוסר היו מצויינות ומיוחדות. השרות לעומת זאת היה חסר סבלנות, במיוחד כלפי הילדים ולא באמת איפשר ליהנות. חבל כי מלבד זה באמת שמדובר במסעדה מהטובות שיש.
  • motis3567

    motis3567
    סוף סוף מסעדה מעולה ליד הכינרת|5 25.05.15
    אוכל מצויין, עם מקוריות ומחשבה, עיצוב נעים, שירות טוב. מסעדה עם בסיס מזרחי אבל הרבה מעוף... חמודי והשף הבעלים עושים עבודה טובה
  • juditheshed

    juditheshed
    אז זהו שממש לא|3 10.04.15
    זה לא שהאוכל לא טוב. הוא טוב, אבל לא משהו ששווה 9.2 בסולם האמין של מפה. המחירים יקרים מדי ביחס לאיכות האוכל ולקוטן המנות.הסצנה היא של אולם חתונות עם ניאון. לא משהו שנחשוב עליו בגעגועים כשנחזור למרכז
  • avron

    avron
    גורמה ערבי יוקרתי ויקר (מדי)|4 10.02.15
    בדרכנו לפסטורל,החלטנו לוותר על כיבוד במלון ולדגום את מגדלנה שבצומת מגדל ששמה יצא לפניה בתקשורת.מעיון בתפריט למדנו כי הבעלים מחפש החזר השקעה מהיר(השקעה רצינית מאד גם אם מעט קיטשית בעיני).המחירים לחלוטין של מסעדת יוקרה בגוש דן בעוד ההוצאות הקבועות כגון שכ"ד וארנונה יש להניח נמוכים יחסית.ואי לכך הזמנו רק מנות ראשונות וכוס בירה.אז מה היה לנו?לחמי בית מצויינים מהתנור,שנקליש שהוא לבנה מוקרש עם תוספות, שישברק(כיסוני בשר ביוגורט)ומוח טלה ברוטב עגבניות.הכל מצויין ללא ספק.3 מנות קטנות,לחם ו1/3 בירה ווינשטופן=195 ש"ח לפני תשר.עם מנות עיקריות בקלות היה מגיע ל 500 לזוג. קפצו גבוה הבעלים וגם אין עיסקיות.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד