ביסטרו וניה

ביסטרו וניה הוא מקום מפתיע מאד. בכניסה לנמל חיפה, מרחק מטרים ספורים משני מוסדות מיתולוגיים ממש - העוגן והסנדק - שני הברים בני שנות הדור, שוכן המקום הצעיר והשמח הזה שהוא מעין גרסה חיפאית סימפטית ללא מעט מסעדות דומות בתל אביב. אלא שמה שעושים אנשי ביסטרו וניה, הנקרא על שמו של ונדיקט ירופייב, מחברו של ספר הפולחן השתייני "מוסקבה פטושקי", אינו מעשה חייקנות אלא הצהרה קולינרית מקורית שגם אם אינה מתרוממת בכל מנה ומנה לגבהים חדשים, הרי שהיא בהחלט מספקת ומענגת ברוב הזמן.
וניה היא מסעדתם של השף שחר סיון שהספיק לעבוד במקומות כמו יועזר בר יין, רפאל וצ'אקרה ושותפו אורי אלון שהוא איש הייטק בכיר.
כאן הם מציעים מנות כמו רוסטביף עם ארבעה סוגי חריף, קוסטיצה, דגיגים מטוגנים, סלט עדשים עם ירקות ופירות, פרוסות שיייטל צרובות עם זרעי עגבניות ורוטב שום, קבב רומני ועוד.

( 8 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    היה היה פעם|3 10.08.17
    קשה להפתיע זללן זקן כמוני. הייתי בוניה לפני שנתיים. אהבתי אז את האומץ הקולינרי, הצוות שנותן לך רגשה שרק אתה קיים. הנחה נאיבית שמה שהיה הוא שיהיה. באנו לצהריים זוג חברים. קיבלנו מניו "פינוקים" של ארוחה עסקית. הפוקצ'ה פתחה את התקוות, סלט הקלמרי היה טוב, הסביצ'ה כבר רמזה שהארוחה תהיה בסדר יורד: יותר סלט פיסטוק חמוץ מאשר סביצ'ה. האכזבה הגיעה עם המנות העיקריות. הראם סטייק הזכיר לנו סטייקים במחבת ולאחריו מנה שזכרתי מלפני שנתיים: ה- פורקטה, שהמסעדה מתגאה שהוא מבושל לילה שלם. יתכן. אבל המנה הוגשה בביצת שמן ווטעמי השום לא הוגשו. עם 2 קינוחים וכוס בירה ויין 264 ש' ללא טיפ. חבל.
  • rudolph

    rudolph
    מצטרפים לשבחים שאמרו כאן|5 28.02.15
    חוץ מזה אין לנו מה להוסיף על המסעדה (טוב, אולי רק שהנקניקיות הן מהטובות ביותר שאכלנו). פתאום חיפה כבר לא כל כך שוממת ממסעדות טובות!
  • אאורין

    אאורין
    הנאה צרופה!|5 30.11.14
    מעבר לאווירה המשוחררת, האוכל שדגמנו היה לא פחות ממושלם, ובעיקר - משמח.
  • קרןהפוך

    קרןהפוך
    נהננו מכל רגע|5 15.11.14
    אוירה נעימה ועליזה. כל כסא שונה מאחר ובאמצע מקרר ישן. אנשים מכל הגילים. אוכל מעניין ומיוחד ומאד טעים. שרות מצויין.
  • avron

    avron
    ביסטרו אקלקטי לתפארת|5 31.10.14
    הביסטרו הזה קצת זרוק,רהיטים מכל הבא ליד,בר מבולגן,אבל מלא אוירה.התפריט לקוח מאזורים שונים כגון קבב (מיטיטי) וקוסטיצה מרומניה,בויאבז ועוד מנות מצרפת,פסטות,פיש&צ'יפס מאנגליה,המבורגרים וכו'.לא ממש אוכל של ביסטרו קלאסי אבל למי איכפת,כל עוד מה שמוגש טעים ונעים.אז אכן הזמנו 2 עיסקיות במחירי המנות העיקריות וקיבלנו סלט, קוסטיצה שמנמנה למדי וצ'יסבורגר עסיסי ובעל גוף,הכל בתוספת פרוסות תפו"א מעולות ארוכות ועבות מהתנור.כל זה שטפנו ב 2 כוסות יין אדום לא מזוהה אבל סביר למדי ב 22 ש"ח לכוס. ישבנו בחוץ,צפינו בנמל וענני גשם שהתקרבו ונהנינו משרות יעיל גם אם לא ממש סימפאטי.המחיר בהחלט סימפאטי:כ200 ש"ח כולל תשר.
  • גלקונדיט

    גלקונדיט
    טעים, חדש, מפתיע, חשק לעוד....|4 22.10.14
    מקום נחמד, אווירה שובבה, מנות נחמדות, נהננו במיוחד ממרק הדגים. עושה חשק לעוד... חדשני וטוב!
  • ממתקית

    ממתקית
    עילוי בתחתית|5 15.06.14
    אצלנו, לעיר התחתית שמורה חסד נעורים, לקניות, לטיול ולאוכל. כששמענו שיש ביסטרו חדש קפצנו לביקור ולאיזו ארוחת מלכים זכינו. כל מנה שבחרנו הייתה נהדרת: מדליוני שייטל אליפות, קינוחים משובחים (קרם בורלה בהגשה מקורית ומפתיעה) וגם המנות של חברנו יצאו מוצלחות. עיצוב יפה, שירות נעים , תמחור הוגן והמקום: בשעות הערב נעים מוצל ושקט בעיקר. רוצו רוצו ותאמינו לנו שגם אתם אח"כ תמליצו.
  • אבקסיס2

    אבקסיס2
    מושלם פלוס|5 13.06.14
    כל התנאים התקיימו: מקום מתוק ולא יומרני. מה שהוביל אותנו להיות מאד מופתעים כשהגיע האוכל. ליגת על! טעים טעים טעים. ארבעה סועדים, חמש מנות וכל אחת - מיוחדת, טעימה וההגשה יפייפיה. מנת הדגל-קרעי פסטה עם ארטישוק איטלקי הוכתרה כמושלמת. קינחנו במרק דובדבנים עם קרם פרש וקרם ברולה בהגשה מפתיעה. אפילו הפולני הודה ״ארוחה נהדרת״.לרוץ.
- 1
עוד מסעדות