קפה בית הבד

קפה ביסטרו בית הבד, נמצא בבית הבד העתיק והציורי שבמתחם שרונה בתל אביב הוקם בשנת 1870 על ידי משפחת פלוגפלדר, מקבוצת הטמפלרים שהגיעו להתיישב בארץ ישראל והקימו, בין השאר, את המושבה שרונה. המשפחה הקימה בחצר ביתה מבנה משק בנוי מאבני כורכר מסותתות, שהפך לבית בד. בית הבד ייצר שמן זית איכותי ונפלא בטעמו, אותו מכרו לתושבים. המכונות, כולל המכבש המשוכלל, יובאו מחו"ל והיוו פריצת דרך טכנולוגית בענף ייצור שמן הזית בארץ ישראל.

בשנת 2007 שיקם צוות לשימור אתרים את מתחם שרונה ובכלל זה גם את בית הבד ומתקניו. במסגרת השימור הותקן בו מנוע מודרני, ובית הבד הטמפלרי בשרונה חזר לפעול.

היום, עם פתיחת המתחם המושקע בשרונה, בית הבד הוא פרויקט מרגש המשלב בהרמוניה ישן וחדש ומעניק למבקרים בו בחירה תלת חווייתית:

*בית קפה ביסטרו וחנות שמן זית בוטיק – בבית הקפה תפריט מגוון על טהרת שמני זית מזנים שונים. התפריט מגוון וכולל מגוון רחב של מזטים, סלטים מיוחדים ורעננים, פסטות, כריכים מפתיעים, מגוון רחב של קינוחי בוטיק, יינות ובירות בוטיק וקפה איכותי מתוצרת Danesi את שמני הזית המשובחים ניתן לרכוש במקום.

*'סלון אירועים' – מקום לאירועים קטנים הממוקם בקומה העליונה של בית הבד העתיק והנו מתחם מעוצב בסגנון ביתי המיועד לאירועי בוטיק, סדנאות, הרצאות, ימי גיבוש לחברות וארגונים, אירועי עיתונאים ועוד. בסלון מגוון מקומות ישיבה ושולחנות עבודה והוא יכול להכיל עד כ-40 אנשים. בסלון בית הבד כל האבזור הנדרש להצגת מצגת, למעט מחשב נייד, שיחובר למקרן ומסך הברקו שבמקום. תפריט האירוע מותאם לכל לקוח באופן אישי בהתאם לצרכיו ולסוג האירוע. כמו-כן, כל אירוע מלווה על ידי צוות מלצרים ייעודי לו.

*מוזיאון – במוזיאון ניתן לראות את הציוד העתיק והמקורי ששימש את משפחת פלוגפלדר בייצור שמן הזית. ניתן ליהנות ממיצג מולטימדיה המספר את סיפור המקום ומקים את המכונות לתחיה.

( 3 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • goodlife

    goodlife
    נחמד עם סיפור מענין |4 30.01.17
    בית קפה חביב המתאים לימי עות המעבר שלא חם מדי. הסיפור של בית הבד מאוד מענין ולכן שווה להיכנס ולראות את הסרטון המשעשע שגם מפעיל את בית הבד. הבית קפה עצמ סטנדרטי, תפריט סביר קפה לא רע. שירות בסדר.
  • Seshtma

    Seshtma
    נחמד נעים ואפשר גם יותר|4 14.04.16
    פעם הייתי באירוע בקפה בית הבד השרונה וכששאלו אותי לאן אני רוצה לקבל גיפט קארד לארוחת בוקר מיד עניתי : לבית הקפה בית הבד! בית הבד הוא מקום נחמד קרוב מאוד לשרונה מרקט ומחוץ לכל ההמולה. ארוחת בוקר זוגית עולה 102 ₪ שזה לא זול יחסית. מקבלים שתיה קרה ( בחרנו מיץ תפוזים סחוט טרי) שתיה חמה לפי בחירה. סלסלת מאפים ולחמניות שהכילה 2 לחמניות מעולות, 2 צ'בטות מיני עם גרעיני דלעת ממש טובות, 4 פרוסות לחם כפרי משובח ושני קפקייק סלט 2 ביצים לפי בחירה וכמה פנכות משעממות וחסרות מעוף של מטבלים חסר מעוף וחבל, אפשר לתת יותר. שיהפוך את ארוחת הבוקר לחוויה. מה שכן נכנסנו לבית הבד מתקופת הטמפלרים שבהחלט חוויה טובה..
  • shirleyh

    shirleyh
    נחמד כזה....|4 03.12.15
    לא מקום מדהים, אבל בהחלט עוד נקודה חביבה בעיר. מבחר גדול של מנות קטנות שאפשר לנשנש אם רוצים הפסקה בשוטטות במתחם שרונה. החצר נעימה, והשירות היה מצויין.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מאפיית לחמים החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.7בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים קרא עוד
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות