בית הקפה הטבעוני הראשון מציע תפריט שכולו על טהרת הצומח והיצירתי. שייקים מלאי כל טוב, משקאות אזוטריים (וטעימים!) מבוססי מני חלב צמחי, שאת חלקו מכינים במקום, המון סלטים שווים, כריכים (פרנה חביתה ולאבנה מצטיין), מנות עיקריות מתפקעות מירקות והרבה נוכחות של טופו בתפריט. בקטע טוב.

ארוחת הבוקר שלהם היא בפורמט הידוע, רק שהחביתה כאן היא מקמח חומוס, והיא מצוינת, והממרחים אמנם נקראים לאבנה, קוטג' וגבינה, אבל כולם עשויים מקשיו ושאר קונצים טבעוניים, וגם הם טעימים. כן, גם לקרניבורים סנובים. לא לוותר על קינוחי הרואו שמוכיחים שגם בריא יכול להיות טעים. ממש.

המלצריותים קווירים ומאירי פנים, ושמחים להרביץ קצת תורה טבעונית ודרך ארץ הומנית בלקוחות מזדמנים שתועים למקום. זה נעים ואותנטי. חבל רק שהירקות אינם אורגניים. ממקום כזה היינו מצפים לטהרנות טוטאלית.

( 5 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • noya1

    noya1
    המפגש המועדף!!|5 30.11.16
    לא סתם נכנס למומלץ מפה!!תמיד כיף לשבת שלי אווירה טובה ואוכל מדהים טרי ביותר.תענוג עם חברים בכל פעם.
  • arian

    arian
    אהבנו|5 28.09.16
    הירקות מאוד טריים והמנות מצוינות, אהבנו מאוד את סלט הקולרבי,חביתת החומוס, הביגלה עם מיטבל הקשיו ואת מנת הירקות המוקפצים גם השתייה החמה מעולה, הקינוח חלווה ממש פחות. שרות מאוד ידידותי, אדיב ורציני.
  • mitzy

    mitzy
    יאמי יאמי!|5 20.09.16
    טעים כאן, נעים כאן (המזגן קצת עייף) ובעיקר לא משעמם כאן. ארוחת הבוקר שלהם מצטיינת והממרחים השונים והמשונים נורא מסעירים, הרבה יותר מהמקובל בבתי קפה רגילים. אהבנו במיוחד את השייקים, שיכולים להוות ארוחה בפני עצמה. בפעם הבאה נשאיר מקום לקינוחים!
  • juditheshed

    juditheshed
    מקסים|4 20.08.15
    סופסוף. אוכל מצויין, שירות נפלא, בעל הבית בסביבה שם לב להכל, וכיף גדול.
  • hanas30

    hanas30
    איכות מעולה במחירים זולים|5 13.11.14
    אכלנו עלי גפן, מנה שכללה חביתה וממרחים, ועוגת טירמיסו מדהימה. מאוד נהנינו! גם ילד שבדרך כלל לא אוכל טיבעוני לא הרגיש שמשהו חסר לו, גם אני שאוכלת רק אוכל טיבעונאי. ניקר שמשתמשים במרכיבים איכותיים. השירות מהיר ואדיב. מקום מומלץ בחום.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד