דה דה ודה

בית קפה וביסטרו הממוקם בכניסה למכון הצרפתי. הנחבאים אל הכלים יכולים לבחור בישיבה אינטימית, בחלק הפונה להרצל, וכל השאר מוזמנים אל החלל הגדול הפונה לשדרה התל אביבית המפורסמת ומזכיר ביסטרואים ניו יורקים או צרפתיים, קשה להחליט.
אפשר גם לשבת בחוץ, למי שיכול לסבול את העוברים והשבים תוקעים לו מבט רעב בצלחת.


ארוחות הבוקר מציעות מבחר מושחת של דרכים לשבירת הצום: תצוין לטובה מנת הוופל הבלגי עם גאודה, תרד, ביצים עלומות, רוטב הולנדייז וקצת בייקון, שלא נחוש מקופחים. מנה נהדרת ממש.
פחות הצטיינה ממנה - מנת הסלמון רושטי. בעיקר בגלל הלביבה שהייתה מעליבה כל שוויצרי, ובכלל משהו שם לא התחבר לכדי אמירה קוהרנטית. בצהריים ובערב מוגש תפריט ביסטרו קלאסי.


הנוף על הקצה הדרומי המשופץ של השדרה המפורסמת כמו גם העיצוב המרהיב של המקום הענק הזה בהחלט מוסיפים להנאה.
מעיבים על ההנאה: הזוגות התל אביביים טרוטי העיניים המגיעים עם טפם ועגלותיהם והשירות המבורדק. אבל נגד זה אין מה לעשות.

( 7 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • mitzy

    mitzy
    אחלה ארוחת בוקר!|5 14.11.16
    אחרי שגילינו בצער שהבראנץ' של קפה ארופה מתחיל רק ב-11:30 (הלו, זה לא בראנץ', זה צהריים!), נדדנו לכאן ולמרות ההתחלה המקרטעת משהו, ההמשך היה מפתיע. יופי של ארוחת בוקר והשוס - הסלט! סוף סוף מישהו הבין בעיר הזאת שסלט בארוחת בוקר יכול להיות משהו אחר מסלט ערבי. הללויה! השירות מטופש ("טעים לנו?" אררררר!), אבל למי אכפת. אפשר לשבת בחלל היפהפה ולדמיין שאנחנו בפריז. כמעט.
  • טאטי

    טאטי
    מאד חלש|2 09.04.16
    מבנה יפה, חלל יפה, אבל בזה נגמרות המחמאות. שירות איטי, מבולבל ואפאתי. תפריט אקלקטי חסר זהות וחסר קשר. מנת ירקות שורש קלויים, העיקרית הצמחונית היחידה בתפריט, פשוט איומה. ירקות סמרטוטיים, ללא כל תיבול. אין תפריט משקאות. המלצרים מציעים כמה משקאות ללא פירוט וללא מחיר. בשורה התחתונה, מומלץ לוותר.
  • haatalef

    haatalef
    הכיוון לא טוב|2 13.11.15
    היינו כבר כמה פעמים וזאת כנראה פעם אחרונה. שישי בבוקר, מתיישבים ומגלים שאנחנו צריכים להילחם בכמויות של זבובים, אתה פשוט מרגיש שאתה יושב ליד פח זבל. אחרי שעברנו לצד שני המצב קצת השתפר. מבחינת השירות ממש לא- צריך לרדוף אחרי המלצריות, ארוחת הבוקר מגיעה אחרי המון זמן ובשלבים והקפה בכלל באמצע הארוחה. המנות מתחכמות מידי וקמצניות- ארוחת בוקר בלי שום גבינה, ריבה או כל ממרח אחר וכמובן לא כוללת קפה וכל זה ב-52 ש״ח. צלוחית טחינה ב-12 ! בקיצור, כדאי שיתאפסו מהר.
  • avron

    avron
    השם תמוה למדי אבל נחמד|4 02.04.15
    למסעדה/קפה זה מס' הטלפון סודי ביותר.אפילו המוסד לא מצא אותו.המלצרית התחמקה באלגנטיות מהנושא. אני בהחלט מצטרף למדרגים שחשו שהם בניו יורק או פריז.אכן חלל גדול, הרבה צוות ותפריט צהריים אקלקטי לחלוטין.למנות ראשונות עיסקיות הוזמנו סלט איטריות נחמד וסלמון כבוש טעים ביותר ולעיקריות מנה מצויינת אך מלוחה מדי של צוואר חזיר ופולנטה ומנגד כבדי עוף טעימים ושעועית שהייתה קשה מדי.שתי כוסות יין אדום לא מזוהה ומאד בינוני ב 10 ש"ח בלבד!! שרות טוב ולא מכופתר, אווירה של אנרגיות חיוביות והמחיר בצהרי היום ממש ידידותי לסביבה -149 ש"ח לא כולל תשר.לעומת זאת החניה התת קרקעית הצמודה יקרה מאד:27 ש"ח ל1.5 שעות.גזל של ממש.
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    האטרקציה בעיר|5 13.03.15
    המקום המעוצב יפה, התצפית על הרחוב האוכל הטעים והמחירים שאינם בשמיים. תחושה של אסקפיזם אמתי. אנחנו נחזור. וכן גם אנחנו התלבטנו אם זה מזכיר את פאריס או את ניו-יורק.
  • tamir1981

    tamir1981
    סופר בורגני יאפי אבל איכותי|5 04.03.15
    אחלה מקום, אחלה אוכל במחירים סבירים. המיקום ליד הכיכר החדשה של הרצל רוטשילד הופך את הכל לפסטיבל זוגות עם עגלות (לטוב ולרע). אכן המקום הענק (שלא ניכר כך מבחוץ) מזכיר מסעדות מניו יורק שמשרתות המוני אנשים.
  • sigsag

    sigsag
    ארוחת צהריים קלילה אך טעימה|4 25.02.15
    יום שני בשבוע, צהריים עסקית: המנה הראשונה, סלט טאבולה קטן אך ממוקד, למנה עיקרית סלמון על מצע פירה רך ומענג. עוגת הפאדג' שוקולד משובחת, שווה ביקור בפני עצמו. החלונות הבלגיים, הבר הארוך והישיבה על המדרכה, מזכירה קפה שנע בין פריז לניו יורק.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות