בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא.

השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם.

כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר.

התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה.

ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים כל יום עם במבה וקוטג'.

( 6 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • chatool

    chatool
    נהנינו מאד|5 27.09.18
    האוכל והשירות מעולים!
  • goodlife

    goodlife
    לרוץ|5 18.12.17
    מסעדה חמודה, מעוצבת כחלל אינטימי, אם כי יש חלון גדול הצופה החוצה. המנות לא אחידות בביצוע שלהן. יש מעולות ויש קצת פחות טובות. אבל על הכל מחכה שירות מעולה. אם אתם באים תבקשו את הספייסי טונה לא תתאכזבו. לרוץ!
  • yanush12

    yanush12
    אל תפספסו את הביקור|5 13.11.16
    ואפילו תסעו במיוחד לירושלים. מסעדה מעולה, חמימה, מתאימה גם לדייט רומנטי וגם לבילוי עם כל המשפחה, והכל טעים טעים טעים!
  • galiavu

    galiavu
    מזמן לא נהניתי כל כך,|5 04.08.16
    בירושלים או מחוצה לה. נכון שלאחרונה אני לא מרבה לפקוד מסעדות בטווח המחירים הזה (160 ש"ח לסועד), אבל הפעם היה שווה: בסאטיה מתקיים ובגדול השילוב הנחשק כל כך בין אוכל שהוא גם טעים וגם מקורי, שירות שהוא גם טוב וגם ידידותי, ואווירה שהיא גם מוקפדת אסתטית אבל גם נעימה ומשוחררת. תוסיפו לעסקה מרפסת מקסימה, אוויר נטול לחות ומוזיקה מעולה וקיבלתם ערב ירושלמי משובח.
  • arian

    arian
    אנחנו כל הזמן חוזרים|5 15.04.16
    מאוד אוהבים את מנות מאכלי הים משום מה מנות הפילה בקר מתפקששות ולא יוצאות טעים, הקרם של המילפיי נהדר. חולים על הספייסי טונה על האספרגוס ועל הכרובית בלימון
  • hanahani

    hanahani
    התאכזבתי|3 17.03.15
    שירות לא טוב ואוכל לא מדהים ( בוודאי לא תואם את המחיר) , תחליף לא מספיק טוב למסעדת "פרדיסו" הותיקה והטובה שהיתה באותו מיקום.
- 1
עוד מסעדות מומלצות


עוד מסעדות