מסעדת ליאלי ביירות - עראק, דובדבנים ומטבח לבנוני

מסעדת ליאלי ביירות שבפאתי ג'יש היא אחת משלושת המסעדות של הכפר המתחרות בינהן על אהדת הקהל והמבקרים. במסעדה המשופצת אחרי השריפה שפקדה אותה, המוקפת מכל עבריה במטעי דובדבנים, מגישים לורה ועלם עלם שניים מתענוגות הלבנט הגדולים ביותר: עראק טוב שמיוצר בקיבוץ גורן הסמוך, ושולחן מזטים נהדר בהשראת המטבח הלבנוני. במסעדות ישראליות למדנו כבר לקבל בהכנעה סלטים נבולים ועייפים שהתכרכמו במקרר. כשמדובר בסלטים שטעמם מתבסס על הרעננות של עשבי תיבול טריים, זו מכת מוות של ממש. אולי בגלל זה משמח כל כך כל כך לחזות בסלטים עמוסי הנענע והפטרוזיליה הטריים והריחניים. יש גם פטוש שופע סומאק וגבינה מלוחה; סלט כובש בפשטותו של עגבניות אדומות ופלפל חריף; באבא גנוש וסלט קטן של עלת', עולש בר, מטוגן עם רצועות בצל ומיץ לימון טרי. עוד מגיעם פטאיר, כיסונים ענוגים של בצק ממולא בתרד בר וגולת הכותרת – קובה כתומה מושלמת ממולאת בשר כבש רך מתובל בצנוברים ומבושם בבהרט. סינייה מעודנת בטחינה ביתית משכיחה מנות מוצלחות פחות כמו השיפודים או עוגת סולת ביתית במי ורדים.

( 51 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • ydn18

    ydn18
    לא כיסונים, לא קובה, ולא בטיח|1 16.10.17
    הגענו בעקבות הביקורת וחיפשנו את הבישול הלבנוני המיוחד. המלצר אמר שאין תפריטים ו"השיטה עובדת כך": מקבלים סלטים ואחריהם יש חזה עוף על האש ושיפודים וגם תבשילים. שאלנו איזה תבשילים. הוא אמר שיש קישוא עם אורז ובשר, עלי גפן עם אורז, ומג'דרה. אמרנו שלום ונסענו לחפש מסעדה שלא רק מבטיחה אלא גם מקיימת.
  • joeri

    joeri
    מומלץ בהחלט|5 29.04.17
    אוכל טעים מאוד, ברמה גבוהה. מקום נגיש ונקי. שירות אדיב. מחירים טובים. נהנינו ונשמח לחזור.
  • irisely

    irisely
    טרי ומאד טעים!|5 24.10.15
    הגענו קבוצה של 20 מטיילים.אכלנו ממגוון הסלטים שהיו טריים וטעימים, כיסוני הבשר, הממולאים והבמיה היו מצויינים!
  • spery

    spery
    נחמד, לא יותר|3 14.02.13
    לא ברור אם באמצע שבוע המבחר קטן יותר, אבל לא היו הרבה אופציות לדברים מיוחדים. הסלטים היו די סטנדרטיים (טעימים אבל לא משהו שאי אפשר לאכול במסעדה טובה במרכז הארץ), מנת שיש ברק (כיסוני בשר ברוטב יוגורט) הייתה ממוצעת בטעמה, ומנת עלי גפן הייתה טובה יותר אבל יצאה מחימום במיקרוגל. 150 ש"ח על סלטים לזוג ושתי המנות שהוזכרו, מחיר קצת מוגזם לטעמנו.
  • RONHAR

    RONHAR
    הפעם נפלנו ובגדול|1 29.05.12
    הגענו למסעדה ותוך כדי ההזמנה הסתבר לנו שחלק ניכר מהתפריט חסר. כשהבענו את אכזבתנו נאמר לנו כי בעל הבית נמצא בארוע גדול ולכן חסרים דברים ואל ניתן להכינם.כעמדנו לקום וללכת התקשרו לבעל הבית שהופיע לאחר רבע שעה, התנצל וניסה לכפר על מה שהתחיל באופן בלתי נסבל. בכלל האוכל היה מאד חלש הפעם, קישואים תפלים, קבב יבש. מה חבל, אחת המסעדות המעולות בצפון אבדה לנו.
  • shim88co

    shim88co
    אוכל מעולה ושירות אישי|5 22.04.12
    נכנסנו למקום עם ציפיות ל-"סתם עוד מסעדה מזרחית", ושמחנו לגלות פנינה אמיתית. הסלטים היו טריים וטעימים אחד-אחד, המנות הבשריות (קישואים ממולאים, מין קובה ברוטב יוגורט ועוד) היו מיוחדות ומעולות, והשירות חברותי, קשוב ומפנק. ל-2 מבוגרים ו-3 ילדים, על ארוחה שכללה סלטים, 4 מנות בשריות, שתיה קלה ושתיה חמה לכולם וקינוחים - החשבון יצא רק 280 שקל, ועוד עשו לנו עליו הנחה. נחזור לפה בשמחה !
  • אייריס

    אייריס
    טעים ויקר מאוד|3 01.03.12
    הזמנו אוכל בלי תפריט , זוג ושני קטנטנים , 300 ש"ח לפני שירות וממש לא מוצדק. היה טעים אבל 70 ש"ח למוסקה? 50 לעלי גפן? , חבל כי היה לי זכרון טוב מהעבר.מומלץ לעצור אצלם לחומוס המעולה שלהם.
  • ליטוש

    ליטוש
    מצויין,טרי ווטעים|4 21.10.11
    סוף סוכות,אחרי טיול על המירון נכנסנו לסלטים בלבד.14 נפשות.6 מבוגרים.קבלנו סלטים טריים וטעימים מאוד,ציפס ויחס נעים.לקחו לנו על 8 נפשות בלבד 250 ש"ח.נשמח לחזור
  • shlomo75

    shlomo75
    אכזבה גדולה|2 26.04.11
    הייתי לפני שנה ומאד נהניתי. השבוע הייתי עם קבוצה של 4 משפחות - השירות מתחת לכל ביקורת, שום התעניינות, שום חיוך - מאד לא קשוב! שכנעו אותנו "להתפנק" עם כל מה שבעל הבית יזרים לשולחן - היו הרבה סלטים בחלקם ברמה סבירה וחלקם ממש לא (מלוח מדי, בלי מלח..). לא הציעו שתיה, בשר - הגיע "בזעיר אנפין". הצ'יפס הגיע אחרי כל הארוחה. הציעו עוד בשר אחרי שהאנשים התמלאו עם פיתות וחומוס.האורחים שלי יצאו כולם מאוכזבים וחבל!!! יש פוטנציאל!
  • שליגוטנר

    שליגוטנר
    אכזבה!|1 23.04.11
    הגענו למסעדה בעקבות ההמלצות באתר. האוכל יקר ולא טעים. מבחינת הסלטים - הפתוש, הטחינה וסלט האבוקדו היו טעימים. כל השאר סתמיים. כמנות עיקריות הזמנו את הקישואים הממולאים בבשר ועלי גפן. עלי הגפן היו מלאים בשמן. מנת הקישואים היתה לא טעימה ועם טעם לוואי. השארנו את המנות העיקריות כפי שהן - אף אחד לא התעניין ושאל עם טעים לנו או לא (ולאור העובדה שששתי המנות נותרו כמעט שלמות - היה מקום לשאול...). לא נחזור ומציעים לשקול את ההמלצה של מפה למקום זה...
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד