קפה ביסטרו בריאותי מזה

מזה הוא בית קפה צמחוני - בריאותי עם גינה קטנה וחביבה השוכן בקומת קרקע של בניין תל-אביבי ישן ברחוב אחד העם. בתפריט תמצאו שלל סלטים ותבשילים. הרבה קינואה וחמוציות אבל לא רק. אורז בר עם ירקות, שקשוקה ועלי גפן כמו גם מזטים שונים
שגולת הכותרת שלהם: טחינה סודית נפלאה. שלא כמו חבריו הטרנדיים בלב העיר, מזה היה ונשאר בעל אופי שכונתי וזה סוד קסמו.
ידידותי לטבעונים
קפה מזה הוא אחד מבתי האוכל הידידותיים ביותר לטבעונים שיש בנמצא ולמרות שאינו טבעוני לגמרי הרי שהוא מציע מבחר גדול ומצוין של מנות ללא שימוש בחומרי גלם מן החי

( 9 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • danam_20

    danam_20
    מ-זה טעים|5 25.04.13
    פינת חמד קסומה על רחוב אחד העם, מרגישים כאילו יושבים בחצר פרטית.... המקום מעוצב יפה מאד ועם לוק ביתי/וינטאג'י. במסגרת ארוחה עסקית (44/49 ש"ח, מחיר טוב מאד) מקבלים מנה ראשונה, עיקרית ושתייה. המנות על טהרת הצמחונות אך ממש לא "ערימת חסה" כפי שחששתי. ניכרת ההשקעה בהרכבת תפריט מגוון ככל האפשר, מלא בטעמים, ריחות וצבעים אקזוטיים. מרק החרירה היה בטעם ביתי נפלא, וגם המנות העיקריות שזכיתי לטעום - קדירת פטריות וקישואים על מצע אורז מלא, קדירת ירקות בנוסח תאילנדי ומאזטים - כולם מושקעים מאד בהכנה ובהגשה. הטחינה הביתית (שנקראת "טחינה סודית") מעולה. הפיתות מחיטה מלאה טריות וטעימות. בקיצור - הפתעה לחיך!
  • מישיק

    מישיק
    סטודנטיאלי, נעים, סימפטי|5 27.01.11
    אם צפון אברקסס הוא כמו ביקור מיוחצ"ן באולפני מאסטר שף, בית הקפה הזה הוא כמו נחיתה נוחה לתוך תל אביביות רגועה ולא מחייבת. מרק ארטישוק ירושלמי ובטטה, קצת מזטים, סלט ירוק עם פירות יבשים ולקינוח מלבי טעים שעושה כבוד גם לאלה שלא מסתדרים עם לקטוז. אפשר בהחלט להגדיל את המנות. ביוון מגישים מזטים נדיבים יותר במחיר נמוך יותר! מלצריות סטודנטיות וגם לקוחות סטודנטיות. ואנשים שמביאים איתם את הכלב ויושבים בחוץ. נחמד מאוד.
  • maya_rose

    maya_rose
    נחמד|3 13.07.10
    חלק ממה שאכלנו היה טעים, חלק נשאר על הצלחת. חסרו לא מעט מהמנות, והמחירים בהחלט לא נמוכים. דווקא מנת המאזטים אכזבה - הרוב היה לנו לא טעים, והיה יקר מאד בשביל חמש הצלוחיות הזעירות שקיבלנו. מנת השעועית השחורה שנאלצנו להזמין כדי לא לצאת רעבים היתה טעימה. השירות היה חביב, והיה לנו נעים לשבת שם. "הטחינה הסודית" טעימה. יצויין שהמקום ידידותי לצמחונים, אבל היו מעט מאד אופציות טבעוניות.
  • wife

    wife
    נינוח וטעים|5 18.06.10
    עיצוב נעים ולא מחייב, שירות ידידותי, ארוחת בוקר מזטים מגוונת וטעימה, מחירים שפויים, כיף גדול.
  • dembinsky

    dembinsky
    אוכל צמחוני טעים|4 26.09.09
    הגעתי לפגישה עסקית. אכלתי טחינה ירוקה וחצילים עם לבנה. שניהם מצוינים. לידי אכלו כריך וליקקו את האצבעות. לא יקר (במיוחד כי שילמו עלי) ושווה.
  • galiavu

    galiavu
    מה-זה טעים|5 23.02.07
    מקום בלתי יומרני בעליל, כמעט נחבא אל הכלים. כיף לשבת, השירות נעים (ומבולבל מעט, אבל זה לא פוגם בחוויה) והאוכל- האוכל נורא נורא טעים. פשוט וטרי. כיף כבר אמרתי?
  • דובב1

    דובב1
    מה זאת אהבה?|5 01.01.07
    פעם בשבוע אני מגיע למזה. רק פיקוח נפש דוחה מזה. בשבועות האחרונים שינו שם את התפריט. ליתר דיוק הוסיפו מנות חדשות, בדיוק כשאני כבר התחלתי לאכול במקומות אחרים כדי לגוון ורק שמרתי באדיקות על הקפה. הדבר הראשון שנבחן היה שקשוקת תרד. גוש ירוק הונח על שולחני, כלומר, זו באמת היתה שקשוקת תרד- בלי עגבניה אחת. הדבר הבא היה סנדוויץ'' חביתה עם טחינה שהיה מאוד מוצלח, למרות שחביתה אני מעדיפה עם מיונז. מה אני מודעת לכך שזה לא מספיק מלהיב כל התיאורים הנרקיסיסטיים שלי. אבל המזה פשוט מזכיר לי אהבה. לא תמיד אפשר לפרוט את האהבה, לעתים מוטב להותירה כך, גבישית, בלתי מנוסחת, לא מנומקת, ופשוט לא לשאול למה.
  • amshef

    amshef
    כיף גדול|4 11.06.06
    במזה מוכיחים שאוכל בריא יכול להיות גם טעים לאללה. מזטים נהדרים, פיתות מקמח מלא, סלט ירקות טרי טרי - בקיצור, מומלץ בחום.
  • einyyoel

    einyyoel
    לפתוח שולחן ביתי אצל השכן|4 25.08.05
    גל ברזילי הוא שכן חברותי ויש לו הרבה כשרונות: עיצוב מסכות, כתיבה, משחק ואימפרוביזציה קולינרית. הוא ואישתו המציאו , שייפו והקציעו מתכונים, קירות וחצר מתוקה. לא לפספס את הבמיה ואת עוגת הפיסטוק בחלבה שערות.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.6שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות