1 הגדל תמונה
מסעדת הלנה בנמל קיסריה
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
הלנה. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
הלנה. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
הלנה. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת הלנה בנמל קיסריה
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת הלנה בנמל קיסריה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

הלנה היפה

מסעדת הלנה ממוקמת בתוך הנמל העתיק המשוחזר של קיסריה. ממרפסת העץ נשקף נוף פנורמי כחול של ים מלוא האופק וכמובן הנמל העתיק של קיסריה, אחד האתרים היותר שמורים ויפים בישראל. על האוכל מופקד כאן השף המוכשר עמוס שיאון שמוביל בבטחה את מטבחה של מסעדת החופים הטובה ביותר בישראל ואחת המסעדות הטובות בכלל, במיוחד כשיוצאים מאזור המרכז. שיאון כבר מזמן לא מתפקד רק כנציגו של אורי ירמיאס שותפו, הלא הוא 'אורי בורי' מעכו, ומוכיח שהוא טבח מוכשר ויצירתי להפליא
עושים כבוד לים
אחרי פוקצ'ה נפלאה המוגשת עם מלח ים אטלנטי ושמן זית מתובל בסירופ רימונים אפשר להתנפל בחדווה על מנת הקלאמרי עם הפלנצ'ה המוגשים עם יוגורט, לימון וסחוג. מפתיע וטעים מאד. מבין המנות העיקריות שווה לנסות את הסינייה מדג בורי עם תבשיל תרד ומנגולד או מנת צדפות הסקלופ והשרימפס המוגשים כאן עם אוזו, גבינת חלומי, זיתים וסלרי. גם מנות פשוטות יחסית כמו מבחר 'פיש אנד צ'יפס' או טבעות קלמארי מטוגנות, מבוצעות כאן באופן מדויק וטעים במיוחד. לקינוח נסו את המלאבי רוזטה במרק תותים. הלנה היא נקודת אור בדרך לצפון ובכלל.

( 65 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • mitzy

    mitzy
    ארוחת טעימות|4 06.11.16
    התכנסנו לחגוג יומולדת 70 לזקן השבט והחלטנו להתפרע על ארוחת טעימות (240 ש"ח) לסועד. המנות זרמו לשולחן באיטיות משוועת, מה שלפרקים הלם את הקונספט הנינוח ולפרקים היה מייגע. מה שכן, רובן היו נהדרות. קצת תמוה שמאיזשהו שלב המלצר התחיל לשאול "נו, מה מצב הרעב?", אחרי כמה מנה. לא נעים ונותן תחושה כאילו אנחנו חזירים (מה שנכון). למה לא פשוט ליידע מראש בכמה מנות מדובר? השירות בכלל היה מחפיר. מלצר אחד שחולצתו מתפקעת לו על כרסו, משל היה רושפלד בגילופין, מלצרית אחרת אנטיפתית ואחד פרחה למהדרין. מבאס. האוכל, כאמור, מצוין, הקינוחים היו קצת מאכזבים.
  • ILANBH20

    ILANBH20
    הרוב טוב אבל יש גם נפילות|3 10.04.16
    באנו בשבת במטרה אחרת - לדגום את מרק הדגים, שעליו קמה או נופלת מסעדת פירות ים. היא מנת "הסיירת" של מסעדת דגים ולפיה ניתן לקבוע את איכות המסעדה ומוצריה. למרות שלא הזמנו מקום מראש - בכוונה - קיבלנו יופי של קבלת פנים ויופי של מקום מול הים. לפני המרק הזמנו פוקאצ'ה שבאה עם שמן זית ומלח גס ורוטב רימונים בצד. היה מצויין. הזמנו גם קלאמרי - מצויין. ואז הגיע מרק הדגים שהסב לנו מפח נפש. נוזל ורדרד דליל בטעם של סתם, אי פה אי שם פרי ים צנוע ושניים שלושה קרעי בשר דג כלשהו. אכזבה. ממנהל המשמר שבא לשאול אם טעים לנו נענה בכנות - הכל מצויין אבל מרק הדגים לא טוב. הוא היה מנומס.סכום - לא נחזור.
  • leornevo

    leornevo
    הלנה דגים ובשרים בנמל קיסריה|5 25.05.14
    אז הלכנו למסעדת הלנה בגלל הציון הגבוה של 9.1 באתר שלנו "מפה", המקום הוזמן רק 20 דקות מראש, אבל השולחן ליד החלון חיכה לנו, הפוקצה כמנה ראשונה הייתה זריזה וטעימה עם התערובת שמן בלסמי, הקולה הגיעה עם קרח ולימון כבקשתי, וגם הכוס יין בהמלצת המלצרית ענה לציפיות, ועכשיו לעיקר = דג הדניס היה עשוי כהלכה עם סלט ירוק וטרי איתו, ומנת הבשר ברוטב פטריות הייתה מעולה גם = בקיצור האוכל מעולה (והמחיר כמו שכתוב: לא זול אבל האוכל, השירות והקינוח מעולה היה מעולה גם :-)
  • yanivli

    yanivli
    הפתעה לטובה|5 05.11.13
    קיבלנו מקום המשקיף אל כחול הים, אך עם כוסית הגונדרלוך (יין לבן גרמני) והמנות הראשונות הבנו שהצבע היפה הוא אך תפאורה לארוחה מצוינת. שוארמה דג ים כשמה לא כן היא: מאכל מלכים שלא תמצאנו על אם הדרכים. סלט רימונים עם פוקצ'ה השלמה לראשונות. אחרכך באו השרימפס, פילה באס אורגני (?) דניס בגריל (שהיה הכי פחות מלהיב - אבל בכל זאת תאוה לחיך) ואפילו הפרגיות בסילאן הפתיעו ולימדו שהשף יד אומן לו לא רק במאכלי ים. עם גלידת טחינה וקרמבל פרות חצי גמלא ברוט יבש ו3 אספרסו ל 4 איש עלתה הארוחה 615 שקל שווים כל ביס.
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    אכזבה|3 20.08.13
    המיקום הנפלא והרומנטי משך אותנו, אולם המנות הזעירות עד מאוד הפתיעו לרעה. וכן...יש מקום לשיפור המראה בשרותים.
  • goodlife

    goodlife
    נוף טעים|5 08.05.13
    המסעדה לא זולה אבל האוכל שהגיע בתוספת הנוף שווה. הדג היה מעולה וגם הסטייק שהוזמן ונחתך לפרוסות היה עשוי בדיוק רב. השירות היה קשוב. מה שהאפיל היו השירותים הלא מאוד מוקפדים בניקיונם. חבל ממסעדה זכו מצופה ליותר. אנחנו נהנינו.
  • barormatan

    barormatan
    ארוחת טעימות שטובה מאוד|5 02.02.13
    אכלנו ארוחת טעימות מקסימה באוירה טובה עם מנות מגוונות רצינו עוד מהסשימי וקיבלנו ללא שום בעיה, בתוספת בקבוק קטן של גמלא ברוט, בעיה קטנה שהשולחן היה במעבר של המלצרים ושל אנשים משולחנות אחרים. אבל קיבלנו ליד חלון עם הנוף לים
  • germank

    germank
    מומלץ בחום|5 14.12.12
    ללקק את האצבעות - החל ממרק בויאוז, סשימי מוסר, פילה בס, פיש אנד צ'יפס ועד לקינוח המעולה.
  • elenor

    elenor
    פשוט לא זה|3 26.06.12
    בצהרי שבת המסעדה היתה עמוסה מאוד ולא תואר לה ולא הדר. אווירה כללית מוזנחת, צבע מתקלף,שירותים לא נקיים, אפילו הנוף היה מדכדך במקצת מבעד לחלון לא נקי... אוכל שנע בין טעים ונחמד לבין פספוס. החזרנו מנה אחת (דניס שהתייבש למוות...) אבל זו שהוצעה לנו במקומה היתה מאכזבת ונותרה בצלחת. מצד שני שתי עיקריות אחרות (מחבת מולים שחורים ושרימפס ואספרגוס) היו מהנות מאוד.השירות היה מקסים ומשתדל. לא זול וחויבנו גם על המנ שנשארה בצלחת. בקצרה- לא מקום מלהיב לבילוי!
  • sssharon

    sssharon
    האכזבה כמעט קלישיאתית|3 01.05.12
    נורא קיוויתי: מומלץ מפה והנמל המזמין...אבל, לא. רק ב 'כאילו' יודעים שם את העבודה: התפריט מדבר "שֵפיוּת" וכך גם חומרי הגלם והמחירים בוודאי. אבל למעשה הכל סתמי (שרימפס וסקאלופ באוזו, למשל) עד גס (למשל שווארמת דגים ,שבה לכל, כולל לדגים טעם של טחינה. העובדה אגב שזו טחינת 'יונה ,' כפי שציינו בגאווה, לא מפצה ). ולמעשה לא הכל, יש גם סתם שגוי: למשל מנת היום- אנטיאס מובחר וטרי ב- 130 ש"ח שאותו ייבשו עד מוות. לסיכום - אם כבר, אז ללכת רק על פוקאצה, עם משהו קטן ליד ויין. הים והאווירה יעשו את השאר. יותר מזה זה להכנס ביודעין למשחק מכור: אתה תתן לנו כ400 ש"ח לזוג ואנחנו ניתן לך אשליה....
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת תטהמסעדת תטה מומלץ מפה8.4תַטָה היא ביסטרו משפחתי שמשרת משפחות. ככה מגדיר אותו ניר פרומר, הבעלים, וזו אכן הגדרה מדויקת. מיקומו – בתחנת דלק בדרך לפרדס חנה – הולמת את צניעותו, אך אל תטעו. אמנם לא ממציאים כאן את הגלגל מבחינה קולינרית, אבל כל מה שמוגש כאן, עשוי טוב. חלק אפילו טוב מאוד. פרומר בוגר מטבחים תל אביביים רבים ומרשימים (רפאל, קרן זצ"ל של חיים כהן, ולחם ארז), שהחליט לפתוח את המסעדה שתמיד חלם עליה, בין ביסטרו לדיינר למסעדת פועלים. תמצאו כאן שניצל, אבל גם שניצל עגל עצום מימדים וטעים מאוד, שלקוחות מגיעים אליו במיוחד מכל רחבי האזור. יש גם נטייה איטלקית מסוימת שבאה לידי ביטוי בתפריט, ונציגה הבלתי מעורער היא מנת הניוקי הממולא עגבניות מיובשות וגבינות, שמוגש עם סלמון, עם ערמונים ופטריות בשמנת או עם אנטרקוט ברוטב אסייתי. עסקיות מוגשות כאן במחיר המנה העיקרית והן נדיבות מימדים בהחלט. מכאן אין סיכוי לצאת רעבים. אם המסעדה הזאת הייתה בירה, היא הייתה גולדסטאר. אולי בלי זוהר, אבל עם הטעם שכולם אוהבים. תטה, למקרה שתהיתם, היא המילה הראשונה שאמר בנו בכורו של פרומר. וזה כשלעצמו כבר הצהרת כוונות.קרא עוד
קפה כרכורקפה כרכור מומלץ מפה8.4קפה כרכור/טבע כרכור הוא מתחם מקסים, תמהיל של בית קפה-מסעדה וחנות טבע, הפועל מ-2011 ברחוב הראשי של כרכור. מקום שהפך לנקודת מפגש לשוחרי אוכל בריא, ירקות אורגניים וסימפטיה, שתמצאו כאן בשפע. אחרי שנים בהן פעל בית הקפה במתכונת של שירות לשולחנות, החליטו במקום על שינוי מהפכני, והסבו את השירות לשירות עצמי. כך מתאפשרת שיחה ישירה עם הטבחים הלבביים ואפשר להציק להם בשאלות כמו האם יש במנה גלוטן והאם היא תואמת את ניקוי האביב שעובר על תושבי פרדס חנה-כרכור פעמיים בשנה. האוכל יוצא בזריזות והמחיר ירד בהתאם. כל המנות שמוגשות כאן מוכנות במקום, כולל הרטבים, המאפים, הקינוחים, ונמכרות במחיר אחיד ומצחיק של 25 שקלים. הרכיבים אורגניים ומגיעים מהחנות הסמוכה והתפריט משתנה מדי שבוע כדי שלא ישעמם לסועדים הקבועים הרבים, וגם לטבחים. מעין פאסט-פוד, רק אורגני והכי מזין שיש. במקרר מונחים סלטים שמכינים כאן מדי יום שני ובימי חמישי ושישי: מסלט ביצים אורגני ועד מני סלטים מפתים שכמובן חפים מחומר משמר ומכל רכיב תעשייתי. הכי בבית שאפשר. המטבח נסגר ב-17:00 ואז עוברות מנות היום למקרר ונמכרות כאוכל לקחת הבקרא עוד
עוד מסעדות