בר הנורמה ג'ין

על קו התפר שבין יפו לתל אביב מצויים שני מוסדות לחינוך אלכוהולי. הראשון הוא בית הספר לברמנים של זמן אמיתי, והשני הוא נורמה ג'ין, אמנם בר-ביסטרו ולא בית ספר, אך יש בו ספריית ויסקי גדולה ומרשימה ומבחר גדול של בירות מהחבית שנדיר למצוא
במקומותינו. המקום מציע לחסרי ניסיון וידע חשיפה ראשונית לוויסקי בצורת מסע טעימות של ארבעה או חמישה סוגי ויסקי. סיור דומה יוצא גם למחוזות הבירה והאייל, בליווי הסברים מלומדים בנוסח "אייל אירי אדמדם במרירות כשותית עדינה". מי שכבר פגש את הויסקי שלו ורוצה להמשיך איתו, יכול לצרף אליו גם כנפי עוף חריפות-מתוקות או צלחת של נקניקיות מצוינות של אלן טלמור מלוות בלחמניות בירה. תפריט האוכל כולל מנות רבות נוספות, רובן ככולן סובלות מתיבול מוגזם וכבד, שרק מי שסובל מחור בבטן וחוש טעם כהה בעקבות שתייה נמרצת של אלכוהול יכול ממש ליהנות ממנו. אבל כמו בבית מרזח או פאב אירי, מה שחשוב כאן הוא האלכוהול והאווירה. המוסיקה בנורמה ג'ין מאפשרת למי שהתבגר עם בוב דילן לשבת תחת אותו גג של סולידיות ואיכות עם דור ההמשך; על הבר אפשר לראות צדעיים מאפירים לצד סומק נעורים. האנרגיות חיוביות, והעיצוב הצנוע שמתרחק מזוהר המגה-ברים מזכיר שגם מרילין האגדית הייתה בעצם בחורה פשוטה בשם נורמה ג'ין.

( 21 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • guyeran

    guyeran
    מהטובים ומהטובות|5 23.12.13
    בר מהטובים, עם מבחר משובח מהטובים שבוויסקי (על סוגיו, גווניו ומקורותיו), עם מבחר נאה מאוד של בירות מהטובות שבחביות ומהטובים שבבקבוקים. אפילו קרוי על שמה של אחת הטובות.
  • aridali

    aridali
    המשקאות אולי טובים, האוכל לא|3 12.04.11
    אנטי פסטי ופטה כבדים סבירים לפתיחה, נקניקיות הבית והנקניקיות האיריות נעו בין סתמיות ובין גסות טעם ודוחות. לא זוכר מתי בפעם האחרונה לא סיימנתי מנה במסעדה.
  • yoavbp

    yoavbp
    אכן פאב כהילכתו..|5 08.01.10
    מגוון אדיר של בירות, ויסקי מכל המינים ומכל הסוגים באוירת שתיה כללית. אוכל לא רע. אמנם לקח המון זמן עד שהגיע האוכל אבל הבעלים בהגינותו הרבה לא רק שהודיע שהמנות שהתעכבו יהיו על חשבון הבית אלא אף הוסיף לנו מנה נוספת..רק על זה מגיע לו כוכב נוסף. טועה ומצ'פר- ירוחם..
  • dafnag

    dafnag
    אינסוף בירה וויסקי|4 17.08.09
    12 סוגים של בירות בלגיות ואירופיות מהחבית, עשרות סוגים בבקבוק. עשרות סוגי ויסקי, מחציתם ביבוא מיוחד. נקניקיות מיוחדות. מטיאס כבוש בבירה עם לחמניות מבצק בירה (ביימיש). לא טעמנו את הבשרים המולים ופירות הים- לפעם הבאה.
  • amitz

    amitz
    אחלה פאב שבעולם|5 27.04.09
    את הפאב הזה הכיר לי אחי הצעיר. ביקרתי שם מספר רב של פעמים ותמיד יצאתי מרוצה מאוד. הן ממבחר הבירות ומההסברים עליהן והן מהמנות המצויינות שמוגשות בו. המוזיקה נעימה ולא רועשת מדי. אין לי ספק שעוד אחזור אליו שוב...
  • kgold

    kgold
    פאב כהלכתו|5 14.01.09
    ככה פאב צריך להיות: תפריט שתייה עשיר ומפורט; הסברים על כל אחד מהמשקאות; מלצרים נחמדים; נקניקיות מצויינות; קהל מעורב של צעירים ומבוגרים ואפילו חנייה קרובה. יותר מזה אנחנו לא צריכים!
  • ממתקית

    ממתקית
    מקום נעים וטעים|5 23.11.08
    הגענו לארוחת ערב 3 זוגות, אחת מהחבר'ה היא בעלת דרישות מוזרות ומשונות באוכל, לכן על הסבלנות של צוות המלצרים ועל השירות האדיב הם מומלצים ביותר. האוכל טעים ומבחר הבירות הגדול משמח לבב אנוש ואת האישה שעשתה חור בראש. אנחנו מאמצים (וממליצים) את המקום לחגיגות....
  • ירקרקה

    ירקרקה
    יותר מנורמאלי אצל נורמה|5 23.11.08
    חגגנו נישואין של חברים בשולחן ערוך ארוך בחצר האחורית. מבחר הבירות במקום שבה אותנו וכך נשארנו לשבת להינות ולשתות מספר לא מועט של שעות. מנות הבשר לצד המשקאות לא אכזבו. את סוף הערב אנחנו לא זוכרים רק שיצאנו מאד מאד מרוצים.
  • rotemy

    rotemy
    תענוג צרוף|5 24.06.08
    כמויות הוויסקי האכותי פשוט מרשימות , כל שכן מבחר הבירה, הצוות מקצועי ואדיב, מומלץ בחום!
  • עדימה

    עדימה
    מקום פשוט מקסים, אווירה מושלמת|5 19.03.08
    מקום מושלם לערב של שתיה ושיחות ברים עם חברים ועם זרים. מבחר משקאות אדיר ואם רוצים רק כוס יין אדום טוב, אפשר גם. אוכל ברים מעולה, ובניגוד לנאמר, לא מתובל מדי. נקניקיות הבית אלוהיות. השירות בבר נהדר.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.6שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


גבינות באשר פרומז'רי תל אביבגבינות באשר פרומז'רי תל אביב מומלץ מפה9.2אחרי ההצלחה המסחררת בירושלים שהפכה את החנות בשוק מחנה יהודה לאתר עלייה לרגל ואחרי הסניפים בתוך חנויות היין של חינאווי, היתה זו רק שאלה של זמן עד שהאחים באשר יפתחו סניף של ממש בתל אביב. לא בטוח שגם כאן יש 800 או 1200 סוגי גבינה כפי שאלי באשר נוהג לספר ללקוחותיו הירושלמיים אבל גם לא בטוח שזה ממש משנה. כי מה שיש הוא כל כך טוב ומיוחד, שלמי איכפת. את הנזק הבריאותי והעונג האמיתי תקבלו גם מהרבה פחות סוגי גבינה. נסו חתיכת גבינת ברי דה מו צרפתית בשלה עד בלי די או איזו גורגונזולה איטלקית טובה ואם יהיה לכם מספיק כסף גם אחריהן תוכלו לצרף אליהן גם באגט טוב של מאפיית מרגוזה היפואית ובקבוק יין מאוסף קטן אבל מנומק היטב של יינות בוטיק ישראליים ולהרגיש בפריז ולו רק לכמה דקות. על המדפים מסתתרים גם לא מעט מעדנים אחרים כמו בוטרדו - ביצי דגים מיובשות ואפילו לא רק של בורי אלא גם הגרסה היוקרתית מדג הטונה, שימורי ירקות מעולים מאיטליה, חמאות מופלאות באמת ועוד.קרא עוד
עוד מסעדות