1 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
5 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
6 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
 

מסעדת אל רידא

מן המרפסת העליונה של הבית הזה –שנבנה במאה ה-19 – אפשר לזכות במבט קרוב אל כיפת כנסיית הבשורה מתנשאת במלוא הדרה. כמעט כמו הזוויות המפתיעות של כיפת הדוואומו שמזמנים לפעמים רחובות פירנצה. דהאר זידאני, אינטלקטואל ירושלמי-נצרתי, קנה חזרה את בית המשפחה שאיבד דוד הולל ומהמר, וחושף בו בשיפוץ איטי ויפהפה של שנים את תווי הבית הערבי האריסטוקרטי – קשתות אבן, חדרי הסבה נפרדים לגברים ולנשים ומרפסות עם תצפיות מרתקות לעיר העתיקה. בקומה התחתונה בית קפה מקסים – שטיחים ססגוניים, כלי נגינה על הקירות ושולחנות עץ כבדים - שהפך למרכז תרבותי ער שנערכים בו גם ערבי מוסיקה וספרות. בתפריט הגדול והמוזר, שמככבות בו זו לצד זו מנות ערביות מסורתיות, מנות אופנתיות וסתם מנות משונות – מסתתרות פנינים נהדרות כמו תבשיל צוואר כבש רך על מצע פריקה ולבבות ארטישוק טרי; סלט מרענן של רוקט, תפוזים ופיסטוק או מח'מר עוף, בצל וסומאק. בכולן ניכרת מגע היד הטובה של דהאר ושל השף המצוין שלו.

( 24 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • daphnaol

    daphnaol
    אווירה ואוכל נהדרים|5 10.01.17
    מנות מקוריות וטעימות ביותר, אווירה מיוחדת,למי שמפריע- מעשנים בפנים
  • danam_20

    danam_20
    מיוחדת|5 10.11.14
    אחרי סיור בעיר היפהפיה קינחנו בארוחה במסעדה. המחירים לא זולים אבל מצדיקים את התמחור שכן מדובר במנות איכותיות ביותר. הכל עשוי היטב עם תיבול מדויק ושימוש בחומרי גלם מצוינים. מרק ארטישוק היה מעולה, גם מרק פריה (אם כי קצת פחות), חציל מעושן עם גבינת עזים על מצע ירקות וטחינה היה חלומי ממש, מנת הקבב עם הירקות הקלויים היה לתפארת ועוד ועוד. תוסיפו לכך את האוירה המיוחדת שיש במקום כשקריאות המואיזן מתערבבות עם דנדוני הפעמונים כשברקע כנסיית הבשורה ונופי העיר ותקבלו מתכון בטוח. אהבנו.
  • barneao

    barneao
    נפלא|5 21.07.13
    מקורי וטעים - גן עדן לצמחונים אבל לא רק. אני חוזר לשם בכל הזדמנות שאני בסביבה. הכי טובה שיש.
  • hadasben22

    hadasben22
    מנות קטנות ומחירים גבוהים|3 19.12.10
    היינו היום בעקבות המלצה חמה... ומה נאמר, התאכזבנו... האוכל די טעים, אבל לא יוצא דופן לטעמנו, והמחירים- בשמיים!!! ואין לי בעיה לשלם על אוכל שראוי לכך. אולם זה לא היה ראוי למחירים כאלו... חבל מאוד. לא נחזור, על אף שהמקום יפהפה ומיוחד. פשוט מוגזם ומביך.
  • dalitdo

    dalitdo
    התחיל טוב והמשיך מאכזב...|3 10.11.10
    מקום ואווירה נעימים, בעל המקום איש שיחה מעניין ונתן הסברים מהמרפסת על הנוף המרשים. מנות ראשונות מעולות ומיוחדות. שירות איטי ומוסיקת רקע ערבית, קצת מעצבנת...מנות עיקריות- לקחנו צוואר כבש, ארטישוקים ממולאים בכבש- מאכזב! שישיליק הכבש היה טעים אך המנה קטנה. גם הקינוחים לא היו שווים את הקלוריות...
  • nachsht

    nachsht
    לא משהו|3 09.05.10
    קשה לי להצטרף לקודמי- המקום אומנם יפה ומיוחד, אך האוכל הטוען ל'אותנטי ויחודי', סתמי למדי- שורת מאכלים מומלצים היו למעשה בצק (מעין פיצה) עם ערימה של בצל / תוספות אחרות; לא טעים ולא אותנטי
  • gidi1947

    gidi1947
    מסרב להגדיר|5 18.06.09
    התארחנו בדירת הנופש של דאהר (אחד הצימרים המדהימים בארץ,אבל זה כבר סיפור אחר) ואכלנו פעמיים- כל ארוחה הייתה טובה מקודמתה. דאהר סרב להגדיר את סגנון הבישול שלו והוא צודק! הדבר היחידי שאפשר לומר על האוכל שהוא ייחודי ונפלא. אגב ארוחה ממוצעת עולה פחות ממה שמצויין.
  • sweetonit

    sweetonit
    מיוחד ומצוין|5 09.08.08
    לאחר ההתלבטות בין המוכר שיודעים שנאהב לבין המנות עם השמות הזרים וההרכבים המעניינים, בחרנו לילדים את העוף בסומסום כמובן ולנו..כל-מיני חדשים חדשים פחות אך כולם מצויינים! לא זוכרת את השמות-בערבית אך היה מאפה פטריות יער-מעולה,מאפה פסטו ירקות וגבינה-מצוין,חציל אפוי בפסטו וגבינה-ממש ממש..מלבדם הקבב כבש והשישליק כבש היו נפלאים החל מצורת ההגשה ועד לפרור האחרון.היינו טובים וגמרנו ה-כ-ל מהצלחת. כמובן שנבוא שוב.עוד דבר,זוהי מסעדה יפיפיה בעלת אווירה נהדרת וצוות חמוד וסבלני מאוד.המחירים מאוד סבירים והכתוב מעלה 130-200 לסועד,לא תופס,אכלנו הרבה ובפחות
  • קרבי

    קרבי
    לאנשים שאוהבים דברים מיוחדים|5 09.07.08
    המקום קסום, בסימטה מאחורי כנסיית הבשורה, האוכל נפלא ואחר, מענין לפגוש מנות אחרות וטעמים חדשים, ערוב של מזרח ומערב. אנחנו התארחנו בדירת הגג המקסימה שלהם שנמצאת מעל המסעדה ומשקיפה על העיר. חוויה מאד מיוחדת לראות את מגדלי הכנסיות מלמעלה!
  • lilitfa

    lilitfa
    האוכל ממש תאוה לחיך|5 30.03.08
    היינו בשישי האחרון בערב, האוכל היה פשוט תאוה לחיך. תודה רבה. מאוד נהנינו. ממליצים בחום. נגיע בעוד הזדמנויות לטעום את יתר המנות בתפריט. האווירה במקום משרה עליך קסם.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד


מסעדת תשריןמסעדת תשרין מומלץ מפה8.5בלב לבה של נצרת, בתוך בניין אבן עתיק ואותנטי מהמאה ה-19 ששימש בעבר כבית מגורים, ממוקמת מסעדת "תשרין". קרבתה לעיר העתיקה, לכנסיית הבשורה ולשאר האטרקציות התיירותיות באיזור, הופכת את המקום ליעד מבוקש מאוד על ידי תיירים ומקומיים שכבר מכירים אותו מקרוב. "תשרין" היא מסעדת פיוז'ן המשלבת בין אוכל ערבי גלילי, למנות עדכניות פרי יצירתם של השפים של המסעדה. יש לציין כי חלק גדול מהמנות המוגשות במקום נאפות בטאבון שנמצא בכניסה למסעדה, המעניק למנות טעם ייחודי. תפריט המסעדה מציע בעיקר מנות ים-תיכוניות של בשרים ופירות-ים, כאשר חלקן ייחודיות למקום דוגמת סלט "שנקליש" - הכולל גבינת שנקליש עגבניות נענע ובצל, "מוחמר" - מנת פרגיות עם בצל, סומק וצנוברים על פיתה מסורתית הנאפית בטאבון המקומי ומנה מיוחדת של נתחי עוף בקפה, רוטב שזיפים ופירות יבשים. נוסף על כך, התפריט העשיר כולל פסטות ופיצות, בשרים טריים ואיכותיים, מנות עונתיות עונתיות נוספות ומנות צמחוניות. גם היצע הקינוחים רחב ומגוון, וכולל מנות אחרונות ייחודיות למטבח כמו חלוות אלג'בן וכנאפה בטאבון. ניתן לחגוג במקום אירועים חברתיים ומשפחתיים של עד 6קרא עוד
החוויה הבדואית הגליליתהחוויה הבדואית הגלילית מומלץ מפה8.4יש מקומות שבהם האירוח הביתי נוטה להיות קצת מלחיץ, אבל כאן עוזבים את האורחים לנפשם, ורק אם רוצים, וזה כדאי מאוד, זיאד סוואעד, מומחה לעשבי בר, לצמחי מרפא ולתרבות הבדואית, מצטרף לארוחה ומספר סיפורים מרתקים על תרבות העדה הבדואית, וזו הגלילית בפרט. בקיץ מפשילים את יריעות האוהל הבדואי המסוגנן ומאפשרים לרוח הנעימה להיכנס, בחורף האוהל מוסק וחמים, ובכל עונה מוזמנים האורחים להשתרע על הכריות וגם להישאר לישון. עד 40 איש יכולים ללון כאן ביחד. זאדה, אשתו של זיאד, מכינה טס גדול של פתיחים המבוססים על צמחים, עשבי מאכל מקומיים והרבה בורגול; תבשילים של עכוב, עולש ושומר בר; שורבטה - מעדן כפרי מבורגול ועגבניות טריות; מנזלה טעימה, ועוד סלטים טריים. במרכז המגש המנה העיקרית, מסחאן - נתחי כבש, אורז וירקות על פיתה גדולה, או מחמ'ר. בניגוד למקומות אחרים בהם מקפיאים את העשבים החורפיים, זיאד וזאדה משתמשים בהם רק בעונתם ולכן בחורף מקבלים בנוסף על התפאורה הגלילית הירוקה מבחר גדול ומגוון יותר של תבשילים. שעתם הגדולה של העשבים המלוקטים היא ינואר עד אפריל, אז שווה לתזמן את הביקור בהתאם. גם צמחוניםקרא עוד