1 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת אל רידא
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
5 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
6 הגדל תמונה
אל-רידא, נצרת
הועלה על ידי eyalsh
 

מסעדת אל רידא

מן המרפסת העליונה של הבית הזה –שנבנה במאה ה-19 – אפשר לזכות במבט קרוב אל כיפת כנסיית הבשורה מתנשאת במלוא הדרה. כמעט כמו הזוויות המפתיעות של כיפת הדוואומו שמזמנים לפעמים רחובות פירנצה. דהאר זידאני, אינטלקטואל ירושלמי-נצרתי, קנה חזרה את בית המשפחה שאיבד דוד הולל ומהמר, וחושף בו בשיפוץ איטי ויפהפה של שנים את תווי הבית הערבי האריסטוקרטי – קשתות אבן, חדרי הסבה נפרדים לגברים ולנשים ומרפסות עם תצפיות מרתקות לעיר העתיקה. בקומה התחתונה בית קפה מקסים – שטיחים ססגוניים, כלי נגינה על הקירות ושולחנות עץ כבדים - שהפך למרכז תרבותי ער שנערכים בו גם ערבי מוסיקה וספרות. בתפריט הגדול והמוזר, שמככבות בו זו לצד זו מנות ערביות מסורתיות, מנות אופנתיות וסתם מנות משונות – מסתתרות פנינים נהדרות כמו תבשיל צוואר כבש רך על מצע פריקה ולבבות ארטישוק טרי; סלט מרענן של רוקט, תפוזים ופיסטוק או מח'מר עוף, בצל וסומאק. בכולן ניכרת מגע היד הטובה של דהאר ושל השף המצוין שלו.

( 24 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • daphnaol

    daphnaol
    אווירה ואוכל נהדרים|5 10.01.17
    מנות מקוריות וטעימות ביותר, אווירה מיוחדת,למי שמפריע- מעשנים בפנים
  • danam_20

    danam_20
    מיוחדת|5 10.11.14
    אחרי סיור בעיר היפהפיה קינחנו בארוחה במסעדה. המחירים לא זולים אבל מצדיקים את התמחור שכן מדובר במנות איכותיות ביותר. הכל עשוי היטב עם תיבול מדויק ושימוש בחומרי גלם מצוינים. מרק ארטישוק היה מעולה, גם מרק פריה (אם כי קצת פחות), חציל מעושן עם גבינת עזים על מצע ירקות וטחינה היה חלומי ממש, מנת הקבב עם הירקות הקלויים היה לתפארת ועוד ועוד. תוסיפו לכך את האוירה המיוחדת שיש במקום כשקריאות המואיזן מתערבבות עם דנדוני הפעמונים כשברקע כנסיית הבשורה ונופי העיר ותקבלו מתכון בטוח. אהבנו.
  • barneao

    barneao
    נפלא|5 21.07.13
    מקורי וטעים - גן עדן לצמחונים אבל לא רק. אני חוזר לשם בכל הזדמנות שאני בסביבה. הכי טובה שיש.
  • hadasben22

    hadasben22
    מנות קטנות ומחירים גבוהים|3 19.12.10
    היינו היום בעקבות המלצה חמה... ומה נאמר, התאכזבנו... האוכל די טעים, אבל לא יוצא דופן לטעמנו, והמחירים- בשמיים!!! ואין לי בעיה לשלם על אוכל שראוי לכך. אולם זה לא היה ראוי למחירים כאלו... חבל מאוד. לא נחזור, על אף שהמקום יפהפה ומיוחד. פשוט מוגזם ומביך.
  • dalitdo

    dalitdo
    התחיל טוב והמשיך מאכזב...|3 10.11.10
    מקום ואווירה נעימים, בעל המקום איש שיחה מעניין ונתן הסברים מהמרפסת על הנוף המרשים. מנות ראשונות מעולות ומיוחדות. שירות איטי ומוסיקת רקע ערבית, קצת מעצבנת...מנות עיקריות- לקחנו צוואר כבש, ארטישוקים ממולאים בכבש- מאכזב! שישיליק הכבש היה טעים אך המנה קטנה. גם הקינוחים לא היו שווים את הקלוריות...
  • nachsht

    nachsht
    לא משהו|3 09.05.10
    קשה לי להצטרף לקודמי- המקום אומנם יפה ומיוחד, אך האוכל הטוען ל'אותנטי ויחודי', סתמי למדי- שורת מאכלים מומלצים היו למעשה בצק (מעין פיצה) עם ערימה של בצל / תוספות אחרות; לא טעים ולא אותנטי
  • gidi1947

    gidi1947
    מסרב להגדיר|5 18.06.09
    התארחנו בדירת הנופש של דאהר (אחד הצימרים המדהימים בארץ,אבל זה כבר סיפור אחר) ואכלנו פעמיים- כל ארוחה הייתה טובה מקודמתה. דאהר סרב להגדיר את סגנון הבישול שלו והוא צודק! הדבר היחידי שאפשר לומר על האוכל שהוא ייחודי ונפלא. אגב ארוחה ממוצעת עולה פחות ממה שמצויין.
  • sweetonit

    sweetonit
    מיוחד ומצוין|5 09.08.08
    לאחר ההתלבטות בין המוכר שיודעים שנאהב לבין המנות עם השמות הזרים וההרכבים המעניינים, בחרנו לילדים את העוף בסומסום כמובן ולנו..כל-מיני חדשים חדשים פחות אך כולם מצויינים! לא זוכרת את השמות-בערבית אך היה מאפה פטריות יער-מעולה,מאפה פסטו ירקות וגבינה-מצוין,חציל אפוי בפסטו וגבינה-ממש ממש..מלבדם הקבב כבש והשישליק כבש היו נפלאים החל מצורת ההגשה ועד לפרור האחרון.היינו טובים וגמרנו ה-כ-ל מהצלחת. כמובן שנבוא שוב.עוד דבר,זוהי מסעדה יפיפיה בעלת אווירה נהדרת וצוות חמוד וסבלני מאוד.המחירים מאוד סבירים והכתוב מעלה 130-200 לסועד,לא תופס,אכלנו הרבה ובפחות
  • קרבי

    קרבי
    לאנשים שאוהבים דברים מיוחדים|5 09.07.08
    המקום קסום, בסימטה מאחורי כנסיית הבשורה, האוכל נפלא ואחר, מענין לפגוש מנות אחרות וטעמים חדשים, ערוב של מזרח ומערב. אנחנו התארחנו בדירת הגג המקסימה שלהם שנמצאת מעל המסעדה ומשקיפה על העיר. חוויה מאד מיוחדת לראות את מגדלי הכנסיות מלמעלה!
  • lilitfa

    lilitfa
    האוכל ממש תאוה לחיך|5 30.03.08
    היינו בשישי האחרון בערב, האוכל היה פשוט תאוה לחיך. תודה רבה. מאוד נהנינו. ממליצים בחום. נגיע בעוד הזדמנויות לטעום את יתר המנות בתפריט. האווירה במקום משרה עליך קסם.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד
מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד


מסעדת דיאנאמסעדת דיאנא מומלץ מפה9דוחול ספדי הוא אחד השפים הטובים בארץ. נקודה.הוא נותן לחומרים מקומיים טיפול מינימליסטי ועדין שמבליט את טעמם הטבעי. מנות כמו סלט באבא גנוש אביבי עם שקדים ירוקים ועגבניות בלאדי, לבנה נפלאה שדוחול מגבן עם ענפים של זעתר בר, חציל טבעי קלוי על האש שמגיע חם וטובל בשמן זית עדין ושום, או בטטה ממעוסה פשוטה וגאונית עם טבעות קטנות של בצל ירוק ופלפל חריף. את קבב הטלה שדוחול מכין בעצמו והפך לסמל המסחרי של המסעדה, קוצצים בסכין אימתנית מול עיני הסועדים וצולים על הגריל הגדול למידה מושלמת של רכות ועסיסיות. מהגריל מגיעות גם צלעות דקות וורדרדות עם טעם משכר של טלה בלאדי ויש גם תבשילים מתחלפים לפי העונה והשוק, כמו טחול ממולא, טלה בפול ירוק או קדירה של כבש וירקות, לצד מנות מתוחכמות הרבה יותר. אחרי כמה שנים במהלכן פתח דוחול את דיאנא החדשה בשכונת אל מוטראן, נסגרה ב-2014 דיאנא החדשה ודוחול חזר לכור מחצבתו ברחוב פאולוס השישי. לפחות עבורנו, שאהבנו הרבה יותר את המקום הישן, אלו הן בשורות טובות. האוכל נשאר נפלא כשהיה. תמצאו כאן את הקבבים, הצלעות והסלטים הוותיקים והנהדרים ולצידם את המנות החדשות שרקח קרא עוד
מסעדת אל תנורמסעדת אל תנור מומלץ מפה8.7מסעדת "אל תנור" בנצרת עילית צמודה למסורת המטבח הערבי. מטבח בשרי, ערבי, נפלא בפשטותו ועשיר בטעמיו, המעלה אל השולחן ירקות ועשבים מקומיים עונתיים, לא מהונדסים או מועתקים - התגלמות כל מה שהוא אוכל ביתי אמיתי. במסעדת "אל-תנור" מגישים מבחר של סלטים: חצילים, עגבניות, קישואים ועשבים כמו עולש, חוביזה או ג'רג'יר. כמו כן מוגשים ממולאים למיניהם, ביניהם – עלי הגפן הנפלאים, תבשילי בשר כמו הקבב המתובל היטב, או מנת כתף הטלה המשובחת והמומלצת בחום. לסיום מוגשים קינוחים מסורתיים כמו הכנאפה. הקרבה המשפחתית למסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פאחם מורגשת היטב בתפריט ובביצועו המדויק. המסעדה גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מסורתי אותנטי. המסעדה היא בשרית אבל יש מנות גם לצמחונים. המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 08:00-22:00, תפריט עסקי מוגש מדי יום, כמו גם הצעות למנות ילדים, ויש גם תפריט מיוחד לקבוצות. "אל תנור" היא תחנת חובה בצפון עבור כל מי שרוצה לחוות מטבח ערבי טוב.קרא עוד