1 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת מסה - שחור לבן

מסעדת מסה היא אחת ממסעדות היוקרה המצליחות והאהבות בישראל. לא תמיד ברור לסועד המזדמן מדוע בדיוק. בחלל הגבוה של המסעדה משתלשלות עשרות יריעות בד חגיגיות וחמורות סבר בצבע שמנת: וילונות כבדים ואהילים דרמטיים שמלטפים כסאות גבוהי משענת ולא נוחים בפינות הישיבה הפרטיות, או שולחן אבירים לבן ועצום ממדים, שיכול לארח עשרות סועדים, המוצב במרכז. את המחדל העיצובי המשווע הזה משלים בר שחור ומוזר שמציע גרסה כאילו-אפלה לבוהק מסמא העיניים של המסעדה עצמה.
את העיצוב המנופח והמיותר הזה אמור היה להציל האוכל של השף אביב משה, שילוב לא ברור בין המטבח הצפון אפריקאי למטבח צרפתי עילי. לא תמיד זה קורה. האוכל הוא אמנם טעים אבל מוזר לא פחות מהעיצוב. מנות כמו רביולי כמהין עם קרם לימון וזיתי טאסוס, קוסקוס פירות ים בציר סרטנים וטימין לימוני, לחי עגל ובצל ממולא בקרם בטטה, ג'ינג'ר וציר תבלינים אוסלמון מקורמל עם ריזוטו קוקוס וקרם חצילים אסיאתי. הכל עמוס, מקושט ואין מה לעשות, קצת מקושקש.

מועדי ההופעות וההקרנות התקבלו מהמפיצים. אתר מפה אינו אחראי לשינויים.
מה ומתי
יום שבת12:00 - 16:00
יום שבת12:00 - 16:00
( 76 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    מסה שכחה להלהיב|4 09.03.17
    אני מאלה שאוהב מסעדות חדשניות ולא מסתכל על גודל המנה כמרכיב איכות בה. ניסיתי לשחזר זכרונות מלפני הרבה שנים אבל האכזבה היתה מצערת. נכנסים למסעדה לבנה עטוייה בוילונות לבנים חסרי חן (לטעמי). בת זוגי התלהבה מטרטר מוסר אך אני לא. (נשבע לכם שבאתי לשם עם כוונות וציפיות טובות..). האנדיב סלט עלי סלק רענן ומטובל היה מצוין. והלברק - טוב. שום סימפוניה שמימית לא נוצרה (ואני לקוח מאד נוח). השרות היה חמוץ יבש ופעמיים נאלצתי לצוד את תשומת לבה של המלצרית שלנו. כוסית הראל קברנה עלתה 52 ש' והקינוח (שהיה טוב אך מתוק יתר על מידתי) היה יקר בטרוף. כולל קפה, סודה וללא טיפ השארנו 482 ש'
  • shirleyh

    shirleyh
    מעולה|5 17.06.13
    חוויה קולינרית אמיתית. נהננו מכל ביס. שירות ללא דופי, סומלייה נטול פלצנות (שלא נתן לנו להרגיש רע, כפי שקרה בלא מעט מקומות...), ישיבה נוחה, אווירה טובה, ואוכל מעולה. כן, זו אינה מסעדה זולה, אבל ידענו זאת מראש, ורמת המחירים תאמה את הציפיות שלנו. מצד שני - כל ביס היה נפלא, כך שהרגשנו שקיבלנו תמורה מלאה.
  • gmirilevy

    gmirilevy
    טעים וגאוני! |5 20.03.13
    כל מילה נוספת מיותרת!
  • דסון

    דסון
    כל כך רע ולא מומלץ|1 05.01.13
    הגענו עם ציפיות נלהבות בערב שישי חגיגי. איזו נפילה! לראשונות את האינטיאס - הכי סתמי בעולם עם כרובית, פלפל חריף, בצל, אבוקדו WTF? מה הקשר? ושרימפס באלאגן שהיה פשוט שרימפס מרוח במטבוחה מלוחה מדי, איכס. ואז לעיקריות: פילה לברק שהיה המנה הסבירה היחידה (ועדיין ממש לא תואמת למסעדת שף יוקרתית) ונתח קצבים שהיה פשוט בושה לא לעיסה, סיבית ומביכה שאני בשוק איך שף(!) יכול להוציא כזו מנה מהמטבח בלי להתבייש. המנה לא נאכלה (ניסינו לאכול אותה! רצינו! היא היתה לא לעיסה בעליל!) ועל כן לא חוייבנו עליה, ועדיין. מבחינת עיצוב, המקום מונומנטאלי ומביך עם שולחנות וכורסאות ענק לא נוחות
  • sasmic

    sasmic
    הכי טובה בארץ!|5 27.04.12
    היינו בעיסקית של שישי בצהריים, כל המנות שהוזמנו היו מעולות!, השירות שקיבלנו היה הטוב ביותר שחווינו במסעדה, ענייני, אדיב, חייכני ומקצועי. קינוח התותים היה מהמיוחדים שטעמנו והקוקטיילים שהזמנו על פי המלצת המלצרית היו גם הם מעולים. בהחלט חוויה, אמנם לא זולה אבל בהחלט שווה!
  • nisimbarda

    nisimbarda
    עסקית מפנקת|5 24.12.11
    אוכל מיוחד, מנות מפתיעות והכל ממש נפלא לחיך. אמנם המלצרים מתפלצנים אבל בהחלט יודעים את העבודה.
  • פסולינה

    פסולינה
    מסה, מסה, מסה- את אהובה שלי|5 22.02.11
    עסקית לא זולה אך מופלאה. היה כל כך טעים וכל כך נעים. מזמן שלא נהנתי כך.
  • asarfaty

    asarfaty
    אוכל טעים בעטיפה נובורישית|4 22.11.10
    די חבל, כי האוכל באמת טעים. גם חומרי הגלם טובים מאד וגם המנות יצירתיות ומוקפדות. הבעיה היא לא באוכל אלא באנשים: האנשים שעיצבו (מזעזע), האנשים שכתבו את התפריט (סטייל אייל שני), האנשים שממלצרים (חלטוריסטים) והאנשים שיושבים לידך (נובורישים, או נובורישים ליום אחד). כאמור - חבל!
  • l9901

    l9901
    אין הרבה כאלה..|5 15.10.10
    תפריט מיוחד, מרכיבים משובחים, שירות מעולה. היה טעים , טעים, שווה ביותר. אם יקר לכם התפריט הרגיל, תעשו לעצמכם טובה ותגיעו לעיסקית. אין דברים כאלה.. המשיכו כך. כל הכבוד. לחיי היצירתיות.
  • rila

    rila
    אוכל מוקפד וטעים|4 29.09.10
    המאכלים מיוחדים וטעימים, מעט יקר אך שווה את הפינוק
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות