מסעדת קנייפה

מומלץ מפה
9.1
סוג: בשרים
1 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה. צילום: אייל טואג
הועלה על ידי מערכתמפה
8 הגדל תמונה
מסעדת קנייפה
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת קנייפה

הפנטזיה על חופשה כפרית, מה היא בעצם, אם לא להתארח בבית חמים ונעים ולאכול אוכל ביתי פשוט וטוב. אברהם רוזנפלד מגשים במסעדה השלו את חלומו, ואולי גם את פנטזיות הכפר של מי מאיתנו, לפחות בתחום האוכל. במושבה הוותיקה מטולה הקים אברהם מחדש את קנייפה הזכורה לטוב משרונה.
אין פה מה לאכול, כלומר כל מה שמוזמן מוכן על המקום. תפוחי האדמה מקולפים לפירה, החומוס נטחן גס, והאנטרקוט נמשח בחרדל, שיני שום מוטמנות בו והוא עולה אחר כבוד על הגריל. אל השולחן מגיע חומוס כמו בבית, סטייק כמו בסרטים ופירה עם בצל כמו של סבתא. אברהם מבשל, מגיש ואם יש זמן יושב גם לשוחח עם האורחים.

( 40 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • אאורין

    אאורין
    אכן אחר... וטוב|4 04.11.12
    הגענו ביום שישי בערב. כבר בכניסה מושרית אווירה יוצאת דופן, והריח מתחיל לעבוד על כל הבלוטות... מבחינת האוכל עצמו, יש ויש, במיוחד עבור אלה המגיעים עם ציפיות גבוהות לאור ההמלצות. החומוס שונה וטעים. לא ברמה שיגרום לך להפסיק לפקוד את החומוסיות שפקדת עד כה. בהמשך הלכנו על קנייפה זוגית: הסלט חביב ומרענן, רוטב החרדל המתלווה אליו מדהים. האנטריקוט מושלם, אין מילה אחרת, הפרגית טובה, לא משהו יוצא דופן, וצלעות הכבש היו שומן טהור.הפירה בהתחלה לא עשה רושם, אך בהמשך לא יכולתי להפסיק לאכול אותו (בזכות ריבת הבצל...). לסיכום: שונה, מיוחד, טעים ובהחלט שווה את החוויה.
  • foapfw

    foapfw
    אחר....|5 27.10.12
    הייהו משפחה לסעודת יום הולדת. לא הכל מושלם אך הבשר המצויין ואברהם ההוגן והסימפטי שווים נסיעה לסוף העולם הזה. אווירה מיוחדת ואחרת, הכי קרןה לבקתה עם אוכל טוב ובירה באירופה. נחזור גם נחזור!!!
  • amirifp

    amirifp
    טעים, מיוחד ומהנה|5 28.04.12
    הגענו זוג ב-20 לאפריל (יום שישי בערב). כבר בהתחלה ניתן היה להתרשם מהאופי השונה של המקום ושל בעל הבית ובעיננו זה מאוד מצא חן. הזמנו חומוס, אנטריקוט מדיום וקיש פטריות. למנות לקח זמן להגיע אבל אברם הכין אותנו מראש שהכל מוכן במקום ובינתיים נהנו מהאווירה. היה שווה לחכות. החומוס היה הטעים ביותר שאי פעם אכלנו, שונה ומיוחד מהחומוסים ה"רגילים". הקיש היה טעים מאוד והאנטריקוט היה מעולה, עשוי בדיוק במידה הנכונה. לדעתנו, ביחס לגודל המנה ולאיכות, המחיר היה הוגן ביותר! אחרי שהלחץ במקום נרגע קצת, זכינו גם בקריאה בכף היד ובאבחון דנטלי :-) נהנינו מאוד, המלצנו ונמליץ לחברים וסליחה על העציץ (עמיר ונילי).
  • ilonad

    ilonad
    בשר מקולקל|2 10.04.12
    באנו לשם 10 מבוגרים ו-4 ילדים. סגרנו יומיים מראש - 160 ש"ח למבוגר, 100 לילד. הבשר - פשוט מאכזב. חצי מהאנטריקוט שהוגש נשארה על הצלחת. הריח של פרגית גרם לי להסיק שהיא מקולקלת - לא הייתי מסוגלת לבלוע ועם כל המבוכה שבכך ירקתי את הכול חזרה (אברהם אמר ש"גם זה קורה", שהבשר אכן קשה מידי בשביל פרגית, ו"אולי בקצביה"...). צלעות כבש היו בסדר, אך לא מעבר לכך. אני תוהה איך המסעדה קיבלה את כל המחמאות?! אולי בגלל שהיינו קבוצה גדולה מידי בשביל בן אדם אחד? אגב, פירה וטחינה אכן היו מיוחדים, אך לא הצילו את המצב... שורה תחתונה - עבורנו זו הייתה אכזבה גדולה
  • gmyuval

    gmyuval
    נעים, טעים ושווה את הנסיעה|5 08.04.12
    הגענו במוצ"ש בהתראה של שעה. המקום היה ריק לחלוטין, מה שאיפשר לבעל הבית להקדיש לנו את כל תשומת הלב. הזמנו את המנה הזוגית - המנה הייתה מצויינת, הבשר היה מצויין והוכן היטב והפירה היה שווה כל מחמאה שנתקלנו בה. סיימנו את הארוחה בתה מצמחי הגינה ושיחה נעימה עם בעל הבית. חבל שהיינו צריכים לעזוב.
  • orenle

    orenle
    אין על אברהם|5 01.04.12
    באנו לארוחת ערב קצרה ונשארנו 4 שעות. הבשרים מעולים ונמסים בפה והמארח - אך המארח - אין עליו - בקבוק עראק ושיחות אל תוך הלילה - חוויה של פעם בחיים (לפחות עד הפעם הבאה)
  • שליאילן

    שליאילן
    שנה טובה וטעימה|5 16.10.11
    התארחנו אצל אברהם בקנייפה בראש השנה. היינו 14 סועדים כולל ילדים. חוויה מדהימה שלא תישכח! אוכל משובח ואירוח נדיב. נחזור במהרה!
  • aviv_shaul

    aviv_shaul
    חוויה חד פעמית|5 25.09.11
    במילה אחת- מדהים! הגענו אני ובעלי בשמונה בערב ויצאנו ב- 12 בלילה! ארוחה נפלאה- סלט רענן ומיוחד, חומוס אלוהי, סטייק פילה שמזמן לא אכלנו כדוגמתו- לא זול, אבל 500 גרם ולקינוח עוגת שוקולד ותה מצמחי המקום. הדובדבן שבקצפת זה אברהם- one man show- שאוהב ויודע לארח. איש מיוחד, מלא סיפורים והרפתקאות שפשוט אוהב אדם והופך את החוויה למושלמת. אנחנו נחזור בוודאות.
  • סיגל

    סיגל
    טעים ומיוחד|5 09.08.11
    מסעדה ייחודית שלא ראינו בשום מקום אחר. גם אווירה מקסימה וגם אוכל טעים במיוחד. מומלץ!
  • gadi50

    gadi50
    אשף הבשרים משרונה|5 19.10.10
    לפי המלצת אתר מפה החלטנו לנסות את מסעדת קנייפה אשר בשרונה. אין נפלא יותר מארוחה פשוטה וממאכלים המוגשים מכל הלב ובהמון אהבה. הבשרים קיבלו טיפול מוקדם וכאשר עלו לצלחתנו היו ברמה מושלמת של נימוחות רכות ומלאי עסיס וטעם. המנות הנלוות כמו פירה תפוחי האדמה ושאר הירקות גם הן זכו לעשייה מושלמת . מנות הפתיחה והסלטים הצטיינו בטריותם ובטיבול מעניין וטעים. ולסיום העוגות שאברהם אופה בעצמו מענגות בטעמן העשיר והמתוק (אנחנו טעמנו מעוגת השוקולד ועוגת האגסים ). ואי אפשר שלא לציין את הבעלים הבשלן והמארח אברהם רוזנפלד - איש שאוהב את עיסוקו, נעים חביב ונדיב במיוחד הרבה מעבר למליצה . כן ירבו כמותו.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
מסעדת מגדלנהמסעדת מגדלנה מומלץ מפה9.3 מגדלנה היא מסעדת הדגל של יוסף (זוזו) חנא, המסעדן הסדרתי שמאחוריו גם קצה הנחל (שכבר לא בבעלותו), תנורין ומסעדת הפאסט-פוד הערבי ק-בב. פה הלך חנא על כל הקופה. חלל הסעדה עצום ומהודר ויכול להושיב בנוחות 140 סועדים, מרפסת חיצונית לעוד כ-70 סועדים, מקרר יינות מפואר ואפילו חדר פרטי אלגנטי ובו שכיות חמדה בניחוח ארכיאולוגי מקומי. הכל משקיף כמובן אל הכנרת בחלונות ענק. התפריט מציע מבחר מנות מהמטבח הלבנוני, שמוגשות בכלים נאים ובפרזנטציה של מטבח עילי: סלט עולש בר, עלי גפן במילוי אורז בסמטי ועגבניות בשלות, לחמבעג'ין שעשוי בתנור אבן, מנה מצוינת של מוח טלה על הפלנצ'ה והברקה שתשמח צמחונים ולא רק אותם - קובה מטוגן במילוי גרגרי חומוס, בצלים, שום קונפי וגבינת חלומי נמתחת - תענוג אמיתי. בעיקריות, לצד מנות פחות אופייניות כמו מחבת פירות ים ואנטרקוט מיושן, מומלץ להתמקד במנות כמו צלעות טלה גלילי בגריל פחמים או חריימה חרפרף של מושטים מקומיים מהכנרת. הקינוחים מצוינים והכנאפה - שהוגשה כדיזיינר-כנאפה עם תותים וסלסולי גלידה היישר מהפאקו-ג'ט - לא פחות ממעולה.קרא עוד
עוד מסעדות