מסעדת הנמל 24

כמו מסעדת דאון-טאון אמיתית, ממוקמת באחוריים של התחתית של חיפה, הנמל 24 מוקפת בשנים של הזנחה. אבל בפנים, בין קירות חשופי לבנים, פרושים במרווחים נדיבים שולחנות עץ שעליהם מפיות בד צחורות. בין חדרי הסבה פרטיים עם ריהוט בסגנון עתיק וסלון לעישון סיגרים, מסתובבים מלצרים חרישיים ואדיבים, ממלאים באדיקות כוסות במים בניחוח קליפת תפוז, ושמחים במיוחד כשמישהו מזמין לקינוח מופע פירוטכניקה של גליל מוס שוקולד עטוף בליקר גרנד מרנייה בוער.
בעלי המיזם הזה, שאמור להיות הצעד הראשון בצעדת אלף המייל של נמל חיפה בדרכו להיות נמל תל אביב, הם הצמד "שניים שאוהבים אוכל". חצי ממנו, רן ראש, הוא השף של המסעדה. ראש, שלמד בליון אצל השף פול בוקוז ועבד בצרפת לפני שחזר לחיפה מכורתו, מגיש אוכל צרפתי עם קשר לכאן ולים שליד. לדוגמא, קובה במילוי סרטנים בביסק הדרים ובמיה. הארוחות העסקיות – שאינן זולות, אגב – מבוססות על מנות אנטיפסטי חינניות של רצועות סינטה במלון, סביצ'ה סלמון על זוקיני עם קרם פרש ורוטב סלק, וביצוע רע של עלה גפן ממולא וחציל בטחינה. אליהן מצטרפות מנות עיקריות כמו פילה בס עם שקדי עגל על קרפצ'יו חציל ועגבניות חרוכות, או פילה בקר עם ריזוטו דלעת מצוין. עדיין לא הכול מושלם - המלצרים מלאי רצון טוב אך חסרי ניסיון, האוכל טוב אך לא מבריק – וייתכן שבמחירים האלה אפשר לקבל אוכל טוב יותר, אבל בסך הכול חוויית האכילה כאן טובה.

( 66 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • yanivli

    yanivli
    המסעדה הטובה בעיר|5 09.03.17
    הגענו לעולם יפהיפה של צבעים ומוזיקת רקע (ג''ז נעים).. אחר כך שרתה אותנו מלצרית נעימת סבר וחייכנית. המסעדה במיטבה: מרק בצל כמו בחו"ל, הסביצה עדינה בטעמיה, הלברק טוב מאד, אבל השיא היתה מנת הפילה בקר. לסיום מוס הערמונים ואספרסו ששטף את טעמי הבלנדד 24. חגיגה בהחלט, ולמרות ה 639 שקל לזוג (עם בקבוק שירז וללא הטיפ) ראויה היא לתואר של המסעדה הטובה בעיר. 520 שקל לזוג.
  • איריספולק

    איריספולק
    מקום לחזור אליו|5 23.12.15
    הגענו באופן ספונטאני בעקבות המלצה של חברה. וחווינו חוויה נפלאה. העסקיות אמנם יקרות, אך ניכר שהושקעה במנות מחשבה ויצירתיות. האוכל טרי מאד וטעים טעים טעים. חגיגה לחיך ולעין. המקום מסוגנן ומזמין, המלצריות נעימות ואדיבות. בהחלט מקום שבא לחזור אליו.
  • almoga

    almoga
    סיבה טובה להגיע לחיפה!|5 27.06.15
    זה התחיל ברגל שמאל, היה מקום רק בשעה מאוחרת, גיא ענה לטלפון והמליץ שנגיע יותר מוקדם, נשב על הבאר ואולי יתפנה מקום. משכתי זמן, עברנו כל נקודת תצפית בחיפה עד שנשברנו והגענו למקום. עלינו במדרגות, כבר נדלקתי על אוסף התמונות של מכוניות אלפא לאורך הדורות. בקומת הביניים נעצרנו, עינו בתפריט וקצת נבהלנו מהמחירים, לא נשברנו והחלטנו בכל זאת להכנס...וכאן התחיל המהפך. המקום מעוצב בצורה מקסימה, צוות המלצרים מקסים ועושה הכל שנרגיש בנוח. עינתי בחוברות נוסטלגיות של דגמי אלפא ולפתע הגיע גיא, שבדיעבד התברר שהוא מנהל את המקום. תכלס נהננו מארוחת ערב טעימה ומיוחדת. סיבה מצוינת לבקר בחיפה.
  • rudolph

    rudolph
    חזרו לעצמם?|5 21.11.14
    לפני שש שנים זו היתה מסעדה מרגשת ומבריקה. ואז, במשך כמה שנים, ניכרה שקיעה הדרגתית (כן, חיפאים שאוהבים לאכול לא יכולים לחמוק מביקור פעם בכמה זמן במסעדת השף היחידה בעיר. אם לא באים מיוזמתנו, אז באים ביוזמת מישהו אחר) - התפריט התחדש רק לכאורה, הביצוע התעייף, וכבר ירד החשק לבוא. הפעם החלטנו לתת צ'אנס נוסף - וגילינו שוב אוכל יצירתי, מבוצע היטב, מרתק וגם טעים.
  • Seshtma

    Seshtma
    מסעדת הדגים ופירות ים מומלצת|5 08.06.14
    נמל 24 של שף רן ראש היא מסעדת דגים ופירות ים הטובה ביותר שהייתי בארץ! הכל כאן מוקפד, נעים וטעים, מרק בויאבז מעולה כמו בפרובנס, סביצה מעולה , אוכף טלה ודבלה שלא פגשנו. בחרתי במנת הדגל מבחינתי של המסעדה! כך גם זכיתי להכיר את הצד הזה של השף רן ראש הידוע במאכלי פירות ים שלו. בסיכום אני יכול רק להצהיר שזו הייתה מנת פירות ים הטובה ביותר שאכלתי בחיי. למנה קוראים בשם צנוע " שרימפס עם קלמרי וצדפות " מנה עשירה בשרימפס בציר סרטנים עם קלמרי, מולים, וקוקי סן ז'אק ( סקאלופ) בתצוגת אופנה מרהיבה וטעימה. ומנה של מנה של פילה לברק בציפוי של קראסט גבינת טום, קוקי סן ז'אק עטוף בפנצ'טה בייקון וקציפת דגים. מצויינות
  • avron

    avron
    24 קראט בנמל חיפה|5 19.12.13
    קחו רכבת לחיפה,תוך שעה+תהיו בתחנה חיפה מרכז,משם תשימו פעמיכם לרח.העצמאות צפונה עד רח.פלמר,שמאלה וימינה לרח.הנמל 24 ואתם בעולם אחר.מסעדת הנמל 24 היא פנינה ארכיטקטונית נדירה שיש לעלות אליה בגרם מדרגות למיטיבי לכת.תנו לאצבעות ללכת ע"ג התפריט העיסקי של צהריים וכל מה שתזמינו יהיה נפלא.מומלץ מאד טארט שום בסינטה וזה רק לדוגמא.תעשו גיחה לארגנטינה בעזרת כוס שרדונה עילא דעילא ואח"כ תקפצו לאיטליה למנת פנקוטה או לצרפת למוס בגראן מריניה.עלות הטיול כ 450 ש"ח,כולל כרטיסי רכבת וחניה בעזריאלי.שווה כל פרוטה למעט נסיעה מלאת תקלות בחזרה ברכבת עמוסה של שעה 15:40.."היינו,מיצינו,לא הבנו"-קצר רוח,חסר הנמקה,לא תבוני.
  • יעלאוס

    יעלאוס
    היינו ומיצינו|3 15.12.13
    היינו 5, אכלנו, ו... או.קיי. לא הבנו על מה המהומה.
  • sigsag

    sigsag
    מסעדה מצויינת בעיר הנמל חיפה|5 17.05.12
    אכלתי שם צהריים עסקית שהיתה מורכבת משלוש מנות. מנת פתיחה קרוסיטיני וממרחים מצויינים, מקוריים. מנת סלט חסה ברוטב בלסמי ומנה של פטה כבד שלא אכלתי כמותה כבר שנים! הסטייק אנטריקוט היה טעים גם הוא אבל ברמה של היצירתיות שהוגשה לי קודם לא עמד. בכל אופן אם יזדמן לי שוב בוודאי שאגיע.
  • ag_adnan

    ag_adnan
    אכזבה|1 04.05.12
    שמענו על המסעדה "המופלאה"!! נסענו עם המשפחה לנמל 24 , האוירה לא מיוחדת,השירות מצויין מאוד מקצועי ואדיב, הבעיה האוכל...אני יודע שאוכל צריך להיות טעים(כל שאר הפרמטרים חשובים פחות) ואנחנו תמיד הולכים למסעדות עם אוכל טעים , וכאן האכזבה היתה גדולה מאוד בטעם , וכולנו (חמישה) יצאנו עם פרצופים מעוותים מהאוכל "המיוחד"
  • wife

    wife
    חוויה מופלאה|5 27.04.12
    עולים במדרגות ונכנסים לעולם אחר. פיאצה איטלקית בכפר שקיים רק בציורים. זכינו לסעוד בחדר הזוגי הפרטי, פשוט כי הוא היה פנוי (יום ששי בצהריים, ויש עיסקית). מלצריות מקסימות, שרות מעומלן ומוקפד, מנות יצרתיות ומעוצבות. העיקריות היו טובות מאוד, כל השאר היה מעולה. סלט ומרק כתום לפתיח, ניוקי פטריות ורביולי כבד לראשונות, בורי עם ריזוטו אגס וגבינת עיזים והמבורגר אוכף טלה לעיקריות, פאי לימון ומוס שוקולד פלמבה לקינוח. קופון של 2aet זיכה אותנו באפריטיפים ו- 10% הנחה. כולל טיפ, 280ש"ח. לא הוצאה שבשגרה אך תמורה יוצאת דופן לארוע מיוחד.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת סינטה ברמסעדת סינטה בר מומלץ מפה8.9מסעדת סינטה בר היא ביסטרו-בר עירוני, המגיש דגים, פירות ים ובשר, ונחשבת לאחת המסעדות הפופולאריות ביותר בחיפה. על המטבח בשדרות מוריה מנצח השף רם לסרי, אשר דואג להגיש לאורחיו מנות בשרים באיכות גבוהה הכוללות שילובים מיוחדים. מלבד הביפבורגרים המפורסמים (200 גרם או 400 גרם), אנטריקוט וסינטות (כמתחייב משמו של המקום), תוכלו למצוא כאן גם קציצה מבשר עגל עם גבינת בושה, חזה אווז וריבת בצל, סטייק טרטר ופסטות בעבודת יד שנעשות במקום. בנוסף, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות דגים טובות כמו טורטליני שרימפס, צלחת ים (שרימפס, קלמרי סגול, מולים, סרטנים כחולים המוגשים עם ניוקי וציר ים), לברק שלם אפוי בתנור אבן, ומנות דגים ופירות ים טעימות. בסמוך למסעדה נמצא סניף ה'אקספרס' בו תוכלו למצוא את הביפבורגרים המפורסמים לצד כריכים מקוריים ומנות שלא ניתן למצוא בתפריט המסעדה. בנוסף, תוכלו להנות במסעדות נוספות של קבוצת סינטה בר בסניף האקספרס (הכשר) בקרית אתא ובששון בר ברחוב אחוזה.קרא עוד


עוד מסעדות