1 הגדל תמונה
מאיר אדוני. צילום: דן פרץ, יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
כתית. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
כתית. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
כתית. צילום: יח"צ
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
מסעדת כתית
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
מסעדת כתית
הועלה על ידי מערכתמפה
 

מסעדת כתית - אוכל יוצא דופן באווירה רשמית

כתית היא ללא ספק המסעדה המאתגרת ביותר בישראל . היא כמובן גם אחת הטובות שבהן. המטבח היצירתי והמסובך של השף מאיר אדוני הוא מופת של בישול עילי ברמה הגבוהה ביותר, כזו שככל הנראה היתה מזכה את יוצרה בכוכב אחד או שניים במישלן לו היו מחלקים כאלה גם אצלנו. הוסיפו לכך את השירות הקשוב ואת תפריט היין הטוב וקבלו חוויה חד פעמית. אדוני עושה שימוש ,מפתיע תמיד, בחומרים מקומיים כמו מלוחייה, במיה, יוגורט עזים או בשר טלה המטופלים בקפדנות ודיוק יוצאי דופן. אם יש לנו מילת הסתייגות כלשהי, בשולי הדברים, הרי שהיא עוסקת כנראה בשכלתנות היתר הרהבתנית של הדברים שגורמת לאוכל להיות מעט חסר תשוקה.
יד טובה וראש מבריק
בכדי לספר מה אוכלים בכתית צריך אולי תרגום בגוף התפריט וגם לא מעט דימיון. הנה כמה מנות לדוגמא: סביצ'ה דג עם קרפצ'יו סלק אדום, אבק בצל, מיונז אסייתי, סלרי, כוסברה, צ'ילי וג'ינג'ר, ספירות של יוגורט ויוזו, טוביקו, ווסאבי, קריספי סקין, גלייז סויה לבנה, תה ירוק וליים. כן, זו מנה אחת. או מנה עיקרית,אחת המנות הטובות של אדוני שהיא תבשיל זנב שור בבישול איטי עם פירה מוקצף, "קומפוט" בצל, טימין, פלפל מדגסקר, חלמון נא, כמהה שחורה ורטוב יין אדום. לפחות כאן הבנו את הכל.
גם הקינוחים
בין הקינוחים תוכלו למצוא למשל ברולה ג'נדוייה עם סבלה שוקולד, גנאש פלקסי, שקדי וולרונה, פולי קפה, בננה בקרמל וטימין, "פודרה" נוגט וסורבה שוקולד מריר. זה בסדר גם אנחנו לא יודעים מה זה פלקסי. המחירים כצפוי גבוהים מאד אבל בצהריים יש עסקיות ב139 שקלים, גם בסופי שבוע, ובשעות הערב המוקדמו, בין 7 ל9, פועלת החצר של כתית בה מנסים אנשי הצוות לקרב את כתית לעם, פחות או יותר, ועושים זאת גם במחיר. כתית היא לא מסעדה לכל יום וכנראה גם לא לכל אחד. אחרי שנאמרו הדברים לא נותר אלא להזכיר שמדובר במסעדה נהדרת, אפילו בקנה מידה בינלאומי.
אבל אלו הם כידוע, צרות של עשירים, למרות שרק הם יכולים להרשות לעצמם את כתית, במיוחד אחרי שעברה לרחוב נחלת בנימין והיא חוסה בצילה של אחותה הצעירה והזולה יותר, המזללה.

( 69 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • noams

    noams
    כרטיס אשראי לחיוב אם לא מגיעים|1 24.05.15
    החלטתי לשנות את הביקורת הקודמת על כתית עקב החוויה בהזמנת המקום. בהזמנה התבקשתי למסור פרטי כרטיס אשראי לחיוב במקרה שלא אגיע. ברור לי שאי הגעה היא הפסד למסעדה אולם זו הפעם הראשונה שאני נתקל בבקשה כזו, גם במסעדות הטובות בארץ וגם במסעדות מכוכבות מישלן בצרפת או בארצות אחירות, והייתי בלא מעט. ישנו כבוד מסוים בין המסעדה לסועד וגם אם ישנם סועדים המפרים אותו הוא עדיין חלק מרכזי בחוויה. כתית אינה נותנת את הכבוד הזה וחבל. הרגשתי היא שמשחקי השף דרדרה את הכבוד הבסיסי הזה לרמת ריאליטי. אני לא מתכוון לחזור לכתית יותר. חבל.
  • משה דרור

    משה דרור
    קטונתי|5 17.08.14
    זו ללא ספק החוויה הקולינרית המרגשת ביותר שחוויתי מימי. מילים יקצרו מלתאר את מורכבות המנות,עושרן וטעמן השמימי. החוויה הכללית תואמת: חלל המסעדה, המוזיקה והשירות. שווה כל אגורה. כל מילה נוספת תגרע.
  • gisack

    gisack
    גאוניות בצלחת|5 11.08.14
    מי שבא לכתית לאכול 500 גר סטיק משובח שישכח. האוכל של מאיר הוא כל כך יצירתי המנות מוקפדות ומציורות בידי אמן השילוב של כל הדבריים ביחד שאתה מכניס ביס לפה אז אתה מבין את שילוב .הפילה בקר יהיה במידה הנכונה עשויה הירק שמוגש בצלחת מוקפד ומצויר שקש בהתחלה לגעת לקלקל את היצירה. והמנות האחרונות טעימות בקיצור כדאי פעם בחיים לאכול ושלם 500 שקל לארוחה .
  • איילרגב

    איילרגב
    אין מילים..|5 16.04.14
    היינו 4 ארבעה סועדים לפני כחודש- החוויה הקולונרית הכי טובה שהייתה לנו בשנים האחרונות.. למעט ההתחלה הייתה קצת איטית עד שניגשה אלינו המלצרית לקחת הזמנה- הכל היה מושלם- איו מלים.
  • Teatime

    Teatime
    לאירועים המיוחדים של החיים|5 23.01.14
    טוב אין מה לומר, הכול נכון והכול נורא טעים. לא למי שמפחד מטרנדים קולינריים פלצניים
  • zevb

    zevb
    המלך הוא עירום|3 29.12.12
    המקום אלגנטי מרווח ויפה. עיצוב המנות על הצלחות אסטטי ומושקע. היינו 4 - מנות ראשונות מגוונות - אני לקחתי "קיץ הודי" הגיעה צלחת ריקה ומעוטרת בשוליים עם מגוון טעמים שהוא השתלבו לי. מנה עיקרית "ראמפ סטייק צלוי" הגיע בשר בינוני על מצע קינואה בלתי אכיל. אשתי דיווחה שהסטייק עגל היה בסדר. הבת אכלה פילה בר חורפי ודיווחה "בסדר אבל לא משהוא. החבר שלה השאיר כמעט הכול בצלחת גם בראשונה וגם בעיקרית אבל הוא לא אנין טעם במיוחד. מנות אחרונות לקחנו "אדמה" + "שוקולד" במחירים מזעזעים של כ 70 ש"ח לקינוח. ה"אדמה" התגלתה כמשהוא פלצני ולא טעים לחלוטין והשוקולד היה בסדר. בסך הכל בהשוואה להרברט סמואל - אכזבה אמיתית.
  • ilanaesh

    ilanaesh
    ליגה אחרת לגמרי|5 17.01.12
    שילוב של יצירתיות, תחכום, אסתטיקה, גאונות ושאיפה לשלמות. רוב המנות שטעמנו היו מקפיצי חיך ומענגים עד כדי ליקוק הצלחת. השירות מעולה וקשוב לכל נים בפני הסועדים. אין ספק שמדובר בחווית אוכל ברמה אחרת. אני באופן אישי אשמח לראות בתפריט יותר ירקות טריים . קלמרי קרבונרה מנה מבריקה. שאפו למאיר אדוני.
  • itsapir

    itsapir
    האוכל אומר שירה - אבל|5 08.08.11
    פעם נוספת לארוחת טעימות (350 ליחיד) האוכל בדיוק כמו בפעם הקודמת אבל המסעדה קצת מוזנחת (תסתכלו לתקרה) וילונות לא מבהיקים ושרות לא מדהים. המנות בארוחת הטעימות(195ש"ח) מאפשרות לך לחוש שפע טעמים שלא תמצאו במסעדות אחרות. כל נקודת רוטב שווה התייחסות וכל ביס פנינה. גם השרות מצוין. חבל שהמנות האחרונות לא התעלו לאותה רמה. מחיר היין שערורייתי (כוס הכי זולה 48ש"ח) ומבחר כוסות ובקבוקים קטנים דל יחסית. לסיכום. אוכל קצת כבד, טעים בטירוף, לעומת זאת תפריט החצר אינו מתרומם ומאכזב.
  • kgold

    kgold
    סוף סוף|5 11.04.11
    מסעדה על רמה שגם במנות שהיו פחות לטעמי ניכרה השקעה ברכיבים וביצירתיות. הדגים היו מצויינים ותבשיל הבשר ממש נמס בפה. הלחם שהוגש מייד כשהגענו היה פשוט נפלא ויחד עם ההגשה האדיבה והפינוקים שמסביב כמו מרק חמציץ בספל אספרסו כפתיח הפכו את העסקית ב 139 ש"ח לחוויה מוצלחת ושווה. 
  • פסולינה

    פסולינה
    אוירת מיליון דולר וגם מחירים..|4 05.03.11
    שרות, אוירה, מוזיקה, לחם, איולי ומרענני חיך ברמה הכי גבוה שניתן לצפות. עיקריות מאכזבות מעט והמקום זקוק בדחיפות לשיפוץ קוסמטי בחלקים של המסעדה. אה, כן וי-ק-ר בטירוף!!!
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות