מסעדת מל ומישל

מסעדת החדר החיננית של ניר ומאיה ויימן קוראת לעצמה טרטוריה איטלקית, אבל מזכירה יותר ביסטרו צרפתי אינטימי, כזה עם טפטים נאיביים ווילון תחרה לבן שמסתיר חצי ויטרינה. כל אלו, יחד עם השירות החיישני, הופכים אותה לאחת המסעדות הרומנטיות ביותר בישראל.
אלא שבתחום האוכל העניינים קצת יותר סבוכים. התפריט מציע מנות פתיחה טובות כמו קלאמרי צרובים על מצע בורגול וחמוציות, וטובות פחות כמו ניוקי סולת אווריריים כהלכה ברוטב כבד ולא מעודן של שמנת. טליאטלה עם פירות ים – מנה מוצלחת ורעננה, עשויה מפסטה טרייה טובה ורוטב של לימון כבוש – היא בחירה טובה לארוחת ערב קלילה במקום; האוכל כאן סביר ולעתים טוב, אך נוטה להכביד, וזה פחות רצוי במקום שנפתח רק בערב וממשיך עד סוף הלילה. רק הקינוחים, טירמיסו אוורירי, מושלם ולא מתוק מדי, או קרפ זביונה עם זעפרן, נוגעים כאן במצוינות, אבל האווירה והחן של המקום יכולים לשאת גם את חוסר הדיוק של המטבח, במיוחד כשקר בחוץ והאנשים שבפנים, מאחורי הווילון, נראים יפים ונינוחים באור החם והרך.

( 45 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • חיפושתמידי

    חיפושתמידי
    יקר|3 16.09.17
    אמנם השירות והאווירה טובים אך המחירים יקרים ארוחה לזוג ב500 שח כשהמנות העיקריות הן מיני פסטה?
  • נירית1

    נירית1
    מצויין אבל מעט|4 26.02.17
    אוכל מצויין אבל מנות קטנות ויקרות. עלה לנו 500 שח לזוג לאורחת ערב באמת משובחת אבל לא משביעה בכלל. שירות מצויין. מיקום בעייתי- שילמנו 40 שח על חניה!בחניון ליד
  • sagyi

    sagyi
    מסעדה איטלקית מיוחדת |5 17.04.16
    מסעדה המזכירה מסעדות שכונתיות איכותיות באיטליה או צרפת. התפריט איטלקי ברובו כשהמגוון מצומצם יחסית אך איכותי ומשובח. השרות נעים מקצועי וראוי להערכה. למרות השטח המצומצם של המסעדה אין מרגישים בצפיפות. האפשרות להביא יין איכותי מהבית תרם למחיר הסביר של הארוחה. בקיצור מקום מומלץ ביותר. הזמנה מראש חובה.
  • ogolan1

    ogolan1
    יקר מדי ללא הצדקה|2 05.09.15
    עם אוכל שחלקו טוב וחלקו סתמי, ומחירים בשמיים (הרבה מעבר למקובל במסעדות טובות בתל אביב) - אין סיבה לבוא לפה.
  • tomika

    tomika
    מל ללא מישלן|3 20.09.14
    מעולם לא ביקרנו במל ומישל והיו ציפיות.ביסטרו קטן חמוד ואינטימי, השרות טוב. עיקר האכזבה שלנו היא בנושא האוכל עצמו, הרמה, ההגשה, הכמות במנה ובעיקר התמחור על גבול השערורייתי. פרוסות עגל עם קרם טונה ב- 64 ש"ח שזה ה"ויטלו טונטו" המפורסם ומה שתקבלו זה 4 גלילים קטנים של פרוסת רוסטביף עם עם קרם טונה וצלף 1 עליהם. ז"א מעל 15 ש"ח לפרוסת בשר.זו חוצפה.השיא- סקלופיני חזה עוף עם מוצרלה ופרשוטו ב- 110 ש"ח !!! שזה פרפר חזה עוף שצלו שמעליו פרשוטו וגבינת מוצרלה וזה מוגש על רוטב בלסמי מצומצם ודבש. טעים ופשוט אבל באיזה סכום?! תסתכלו על דירוגים לאורך השנים.האוכל שם יקר ולא מדהים ואנחנו ממשיכים להיות פראיירים!
  • bensh3567

    bensh3567
    אווירה נעימה ורומנטית. שירות מ|5 27.04.14
    אווירה נעימה ורומנטית. שירות מעולה ואוכל ברמה אירופאית. אחת המסעדות הטובות שאכלנו בהן.
  • itsapir

    itsapir
    אוכל מעולה - קצת יקר|4 23.07.13
    ארוחת ערב. קיבלנו לחם הבית עם חומץ בלסמי. קראף יין הבית (100 ש"ח). דגמנו 2 מנות ראשונות קטנטנות (21 ש"ח לצלוחית). לעיקריות מנות של טליאטלה ראגו (78 ש"ח) וסקלופיני(106ש"ח) בתוספת ברוקולי. לקינוח מנה של קרפ מסקרפונה. הכל היה לא פחות מטוב מאד. משום מה לא יצאנו הכי שבעים והמנות נראו לנו קצת קטנות למול המחיר אבל לסיכום. בטוח שנחזור.
  • noams

    noams
    יפה, רומנטית, מג'עג'עת באוכל|4 28.07.12
    חזרנו אחרי תקופה והמסעדה עדייןיפה ורומטית עם מפות לבנות שהן חלק ממהות המקום. חלק מהמנות היו נהדרות בעוד שחלק היו ממש לא. נתח מדמם (סינטה) על ריזוטו לבן הברקה מדהימה אך האוקטופוס ב"פפרדלה עם אוקטופוס" היה קשה ובלתי אכיל. בייבי קלמרי על בורגול, עשבי תיבול, חמוציות וטחינה מצויינת ומפתיעה אך קרפצ'יו נכבש בעודף חומץ בולט. קרפ מסקרפונה (על חשבון הבית!) הפתעה לטובה בעוד טיראמיסו הייתה דלילה ללא נוכחות ליקר קפה ולדעתי גם ללא מסקרפונה (כלומר בישקוטי וקצפת..).שירות מעולה, אוירה,מפות ואוכל שעשוי להפתיע מצדיקים 4 כוכבים.
  • שירהפ

    שירהפ
    (מל)נכוליה ו(מישל)א רעב|2 29.02.12
    אמרו לנו שמתאים להביא ילדים, בפועל - מסעדה צפופה, אין מקום להגיע עם ילדים ועגלה, תחושה לא נוחה מכל הכיוונים. אוכל יקר מאד (טעים), לא מצדיק את המחיר של העיקריות, שמגיעות קטנות מדי...כנ"ל הקינוחים. לא לבוא עם ציפיות.
  • איילת

    איילת
    תענוג|5 30.12.11
    הגענו שתי חברות לחגוג ואכן היתה שמחה רבה. נהננו מהכל, החל מהמקום המקסים והמוקפד, השירות הנעים והאדיב והאוכל... חלקנו מנה של ארטישוקים על פולנטה מושלמת, מנה מצויינת של ניוקי וקאלמרי בחמאת מרווה ו"קינחנו" במנה של סקלופיני ברוטב מרלו. שילמנו 269 ש"ח (כולל כוס יין אחת ומנת לחם מצויין). נחזור שוב.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מאפיית לחמים החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.7בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים קרא עוד
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות