חומוס אלח'יאט- תענוג אמיתי בתרשיחא

חומוסיית אלח'יאט היא אחת משתי חומוסיות שכנות ברחוב שמעל השוק בתרשיחא. שתי החומוסיות קשורות, כנראה, בקשרי משפחה סבוכים למדי שלא זה המקום להכנס אליהם. כך או כך, מדובר במקום המגיש חומוס גלילי טעים במיוחד. יש גם כדורי פלאפל חמים , קובה מטוגנת, זיתים סוריים דפוקים טובים וארוח לבבי במיוחד שהופך את הביקור כאן לחוויה מומלצת מאד.
מעבר לכביש שוכן כאמור החומוס של עטאף שהוא סוג של קרוב משפחה, או שלא, קשה להבין אבל זה עדיין חומוס לא פחות טוב.

( 12 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • tferder

    tferder
    מעולה !|5 14.08.15
    הזמנו מחלוטה ומשוושה. את החומוס מכינים במקום ! מנות עצומות בגדלן. שתי המנות היו טעימות שלא רצינו להפסיק למרות שכבר התפוצצנו. פשוט מעולה !
  • mikis3

    mikis3
    מעולה|5 12.04.14
    טעים פשוט וטרי סלטים שנחתכים במקום. חומוס טוב וגם מנה בשרית מעולה-חזה עוף
  • adimatan

    adimatan
    הכל נכון|5 26.10.11
    לקחנו חומוס ומחלוטה (מקווה שכתבתי נכון) מדובר בתערובות של חומוס גרגרים ,פול, שמן זית שום ולימון פעם ראשונה שאכלנו את זה ואהבנו מאד. גם החומוס מעולה
  • urizeidman

    urizeidman
    אחלה|5 18.10.11
    אני לא מחשיב את עצמי לחומוסולוג דגול, אבל אני יודע להעריך חומוס טרי וטעים. כשניגבתי את השארית האחרונה הציעו לי בנדיבות תוספת חומוס (על חשבונם, כמובן) ובסוף הציעו קפה. המקום נעים, נקי והשרות לבבי. אז לא מגיע להם 5 כוכבים?
  • zeevfl

    zeevfl
    נהדר|5 28.05.10
    הגענו בעקבות המלצה.ג'לאל הצעיר טבח מדהים ואיש מקסים .אכלנו חומוס מדהים שהוכן במקום,קבב עז,סלט,בורגול ומג'דרה מדהימים.המקום צנוע ,ביתי ומשפחתי.מומלץ מאד.
  • gasaf

    gasaf
    הסלטים טובים, החומוס כמעט טוב.|3 30.01.10
    המסעדה נמצאת ביציאה מהשוק, רחוב ראשון שמאלה (עד הסוף למעלה). ולא בכתובת המצוינת באתר (בכתובת הזאת "אל אמיר" אותה סיקרתי בעבר). "אלחיאט" ספרטנית, עממית במראה (אך לא במחירי החומוס המוגש בה). בורגול בעגבניות נפלא, טאבולה טובה מאוד וחומס טוב (-). לא מתקרב ל"אבו-אדאם", "אבו-פאוזי" ו"אבו מאהר" בכפר יאסיף. לא מצדיק נסיעה מיוחדת לתרשיחא. אם כבר נמצאים בגלל השוק הססגוני של שבת, עדיפה "אל אמיר"
  • savyon

    savyon
    בלב רחב כזה עוד לא נתקלנו|4 29.11.09
    נסיעה מחוייבת המציאות הובילה אותנו צפונה צפונה וגם פקדנו חומוסיה זו. הלב של בעל המקום רחב מאין כמותו והוא המליץ על מנות שרצינו רק בגודל מעט אחר - שיחוק מקומי!!. החומוס שהגיע היה במרקם נפלא אך בתיבול חסר. כאילו יד נעלמה החסירה ממנו עוד קורט מלח וזרזיף חמיצות. המשאוושה כנ"ל וגרגריה שמרו על קשיון לב מסויים. יש גם צ'יפס וכמה מנות בשר. שמש נפלאה ליטפה את ראשי הילדים וחסידה עברה בשתיקה במרום.
  • yigaljoffe

    yigaljoffe
    חומוס מדהים|5 28.06.09
    היינו ארבעה אנשים טעמנו מנות שונות והכל היה טעים. החומוס באמת מיוחד. מומלץ
  • סיגל

    סיגל
    טעים וזול|5 11.04.09
    מקום קטן יחסית, נעים ואדיב, עם אוכל פשוט ומבחר לא ענק אבל הכול מאוד מאוד טעים וטרי ובמחירים מצחיקים ממש. מומלץ מאוד (גם לילדים).
  • talgilg

    talgilg
    צריך לטעום כדי להאמין|5 30.08.08
    צריך לטעום כדי להאמין שיש חומוס כל כך נפלא, עדין וקליל, שאינו מכביד גם אם אוכלים ממנו שתי צלחות. הפרגית, הסלטים הטריים, וכל שאר התוספות מצטרפים לחגיגה קולינרית בהרמוניה מושלמת. המסעדה נקיה ומרווחת, והצוות אדיב ויעיל. נסו גם אתם ותהנו.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שראביכמסעדת שראביכ מומלץ מפה9.6שראביכ, מסעדתו של יעקוב ח'יאט שבכפר ראמה, היא מסעדה יוצאת דופן. מסעדה קטנה, עממית, צנועת מראה, נטולת גינונים, אבל האוכל המיוחד שמוגש בה – ישאיר בכם חותם. אפשר לכנות את המקום – מסעדת פועלים: באים, אוכלים, הולכים. המנות מוגשות בצלחות קטנות במתכונת של "טעימות": כרובית מטוגנת בטחינה, עולש בר מבושל ועוד. יעקב מלקט עשבי בר במומחיות ומתקין מהם מנות פשוטות מאד אך נדירות בטעמיהן. זהו אוכל גלילי במיטבו. כל אחד ימצא את המנה שלו, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר. תוכלו למצוא כאן סלט עשבים של גרגר נחלים, עולש בר, עלי אלה ארץ - ישראלית ופרחי כליל החורש מלווים בבצל סגול. או חביתת ירק ובתוכה מיורן, שומר בר ושום בר. או חציל קלוי המוגש עם טחינה ופטל בר. או סלט עדשים עם עלי שומר. לצד העשבים מכין יעקוב חומוס נהדר, נקניקיות מושרות ביין, קובה ועוד כמה מנות ערביות קלאסיות. המסעדה פתוחה בכל ימי השבוע למעט ימי שני. בשבת בדרך כלל עמוס מאוד, אך אם בכל זאת הגעתם בשבת, יש להצטייד בסבלנות. לא ניתן להזמין מקומות מראש.קרא עוד


מסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרהמסעדת סלע הנוטרים שקיף למניטרה מומלץ מפה9.3האוכל הגלילי הנפלא שמבשלת נג'את מרעב הוא רק תירוץ כדי לבוא בצל קורתה של המשפחה המקסימה הזאת, לשוחח, לשמוע סיפורים ולנשום עמוק את הנופים והאוויר של הגליל. נג'את ויוסף מרעב, שניהם מורים במקצועם, מארחים ומבשלים ישר מהלב, מאכלים מקומיים בפרשנות אישית ועם סודות שנג'את תמיד שמחה לחלוק: מרק פריקה סמיך בעל טעם מעושן עדין, עשוי על בסיס ציר כבש וחיטה ירוקה קלויה; עלי גפן זעירים ממולאים; במיה במיץ עגבניות; מנסף – אורז מבושל עם בשר כבש ועגל טחון ומעליו נתחי עוף או כבש, צנוברים ושקדים; וכמובן שפע מעדנים מעשבי בר מקומיים, פרי ליקוטו של יוסף: חובזה, עולש בר, עכוב, שומר בר המבושל עם עדשים, פטאייר ממולא בחמציץ, פלפל ובצל ועוד. אחרי הארוחה מומלץ גם להזמין טיול קצר בסביבה הקרובה: בכפר, במטע הזיתים העתיק של המשפחה, למעלה ממאתיים שנים גילו, או אל סלע המתנשא מול נופי בקעת בית הכרם, שם נהגו הנוטרים לארוב על סוסיהם לגנבי הזיתים. כדאי מאוד להצטרף ליוסף לשעה של שלווה מבושמת בריח מרווה ופיגם. מי שמתקשה להיפרד, יכול ללון בצימרים שבנה יוסף, ולהתעורר לחליטת צמחים מעשה ידי נג'את לצד ריבת תאנים תוצרת קרא עוד
עוד מסעדות