קפה כליל

מתחם האוהלים של תמי ושלמה שוער, על מדרון הצופה אל הים ביישוב האקולוגי כליל, טובל בדונמים של חורש טבעי, עם שבילי הליכה ומדיטציה, גן ירק ובוסתן. סדנאות יוגה וטאי צ'י, הופעות מחול והשתלמויות נערכות באוהל הגדול, ויש גם אוהלי שינה. קפה כליל נמצא באוהל נפרד, והוא פתוח לקהל הרחב בסופי שבוע. האוכל המוגש כאן צמחוני, חלקו אורגני, ובעל זיקה להודו עם מאכלים כמו טאלי או מאלאי קופטה. הקפה קפה אווה והוא עשוי במקינטה, ולצידו מוגשות עוגות מתוצרת המקום. נעים פה ונחמד, המוסיקה טובה וזה עוזר כשמחכים זמן רב לאוכל. וזה אולי המקום היחיד בכליל שבו אפשר למצוא גם את תושבי המקום יושבים לקפה סתם ככה באמצע היום.
במשך חודש אוגוסט המקום פתוח כל השבוע מ-10:00 בבוקר.

( 11 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • Haogen

    Haogen
    הודו בישראל|5 22.12.16
    בית קפה מעולה! מרגיש כמו לטוס להודו לארוחת בוקר בדרמסללה.....
  • likeornot

    likeornot
    דרווישים ועוד|5 23.06.15
    ימצאו כאן פינה נעימה לנוח. נמוך יושבים ואווירה גבוהה. אם הגעתם מהעיר תרגישו ישר יוצאי דופן... בטיול של שישי זה היה המקום היחיד שפעל אחה"צ. שייקים טריים ומרעננים עם עוגת שוקולד חמה גרמו לנו לאושר ולקבל את השבת עם עוד קצת אנרגיה. חביב, נעים, טעים ומתאים לאזור.
  • אבקסיס2

    אבקסיס2
    זרוק ונעים|4 23.11.14
    מאד נעים מאד זרוק. כאמור, המנעד הקולינרי לא רחב אבל כל מה שהזמנו היה טעים מאד (ומתומחר בצורה מאד הוגנת!). השירות התחיל טוב ועם התקדמות הערב הלך והאט את הקצב. לסחלב חיכינו כמעט חצי שעה.. בששי בערב מתקיימות הופעות קטנות - אנחנו נהנינו מאד מ"נעה והסגל". רוק עברי משובח מאד. מקום טוב להביא חמישה מתבגרים לארוחת ערב ששי ברגוע.
  • רוט

    רוט
    כיף בזולה בכליל|4 14.10.12
    רבצנו על הספות בחוץ, אכלנו טאלי וכריכים, נהנינו משירות רגוע ומחוייך ושילמנו סכום הוגן מאוד. רק המלחמה בצרעות שביקרו אותנו העיבה קצת על האירוח.
  • adi111

    adi111
    מאוד חביב שאנטי|4 15.09.10
    האוכל נחמד, השירות אדיב, סך הכל היתה חוויה נעימה לשלוש משפחות.
  • aziza

    aziza
    פשוט תענוג|5 26.07.10
    הא לכם מתכון מנצח: קחו אווירת הודו, הוסיפו מארחים חביבים ומוסיקה חיה וערבבו את כל זה עם אוכל מצויין. זה בדיוק קפה כליל! אכלנו ארוחת בוקר שלוקחת בכיס הקטן כמה מבתי הקפה בת"א, מג'דרה עם תיבול משובח ומשקה היוגורט לאסי. כאן, כמו בהודו, אפשר לאכול ולרבוץ שעות מבלי לשים לב שעוד מעט חוזרים הביתה למציאות.
  • תלתל

    תלתל
    מעולה!!! מושלם!!!|5 27.03.10
    אוהל עם אוירה קסומה ואוכל מושלם! הגענו בערב שישי קריר ונכנסנו לאוהל צבעוני,חמים,מלא אנשים חייכניים,אוירה פשוטה ולא מתיימרת,בעלי מקום מזמינים ומקסימים,כלבלבים מתוקים. התפריט מציע מבחר מגרה במיוחד לצמחונים ובכלל–טאג'ין, טאלי הודי ועוד ועוד. כל מה שהזמנו היה טעים, איכותי ומורגשת הבריאות והאהבה בכל ביס וביס. כבר בא לי לחזור לשם לעוד מנה. חשוב לומר - המקום אינו מתאים (וסליחה על הבוטות אבל היא מתבקשת) לאנשים סינטטיים, ביקורתיים ופלצנים. מתאים לכל אדם היודע להעריך טבע ופשטות איכותית. פשוט אידיליה קטנה בתוך כל ההמון והכאוס. בטוח נחזור בכל הזדמנות ואתר מפה - קפה כליל של תמי ושלמה רצוי שיהיה מומלץ מפה.
  • ירקרקה

    ירקרקה
    חמים נעים וטעים|5 25.11.07
    בחמישי בערב הייתה הופעה במקום אותה הגענו לראות. אוהל מבודד על גבעה קטנה בישוב שנכנסים אליו ולא רוצים לצאת (בעיקר בלילה קר) את האוכל אהבנו את השתייה לגמנו בכייף והאווירה הנה מרכיב חשוב שגם סיפקה אותנו. מומלץ בחום וגם בקור(-:
  • dembinsky

    dembinsky
    קפה נחמד באוירה חצי הודית|4 31.08.07
    הגענו בהרכב מלא וישבנו מסביב לשולחן גדול. הזמנו כריכים (סבירים), פלטת אורז ושונות הודית נחמדה ושתיה. היה סביר ונחמד. לא צריך להגיע במיוחד מתל אביב אבל בהחלט נחמד אם נמצאים באיזור. זהירות מהברחשים.
  • איילת

    איילת
    טעים ונעים|5 18.08.07
    אירוח נעים של תמר, בעלת המקום, אווירה רגועה ואוכל טעים. נהננו מאוד מלבנה חמצמצה ופטה עדשים גאוני. מחירים סבירים.
- 1
עוד מסעדות מומלצות


חומוס  אל שייח'חומוס אל שייח' מומלץ מפה9כשמטיילים בנצרת, במסלול שעובר מהרחוב הראשי בולוס (פאולוס השישי) לאזור המוסכים ברחוב אכסאל, קל להבין מדוע יצא לעיר שם של מעצמה קולינרית. לצד קבאב הטלה המהולל של דיאנא, הבקלאוות של אחמד מחרום והכנאפה של אל מוכתר, שוכנת מסעדת חומוס אל שייח' שמגישה את אחת ממנות החומוס הטובות בארץ. חומוס חלק שמכינים מדי בוקר ירמוכ זועבי ואחיו, בניו של אחמד זועבי המייסד זכרונו לברכה. החומוס מתחבר נפלא לטחינה מושלמת עם גרגרים קטנים עדינים של חומוס בּלאדי או פול. הפול קטן הוא מועמד רציני לכתר האליפות, קליל, עדין וגם לא דייסתי כמו במקומות רבים אלא מגיע בגרגרים אחד-אחד. הסוד הוא במיון הקפדני ובניקוי, לדברי בני משפחת זועבי. זהו גם אחד המקומות הבודדים בהם עדיין לא טוחנים את החומוס במעבד מזון אלא ביד. שמן הזית הטוב שפגשנו במסעדות רבות בנצרת (המגיע מהכפרים השכנים) נמזג על הכל ביד רחבה, ולצד פלאפל נהדר וצ'יפס טעים, מדובר בקומבינה שמצדיקה נסיעה מיוחדת מקצה הארץ. רק לא להתאכזב מהתפאורה הפונקציונלית הפשוטה. לכאן באים לאכול את ארוחת הבוקר החפוזה של הלבנט ולא לישיבה נינוחה. לא לשכוח להגיע מוקדם, כי כשהחומוס נגמר, סוקרא עוד