מסעדת בריבה - הפתעה בריאה בנמל

שפך הירקון, או בשמו החדש, 'מתחם צפון הנמל' אינו מתקשר באופן אוטומטי עם גורמה. למרות שאחת המסעדות הטובות בישראל, מול ים, שוכנת כאן שנים והיתה למעשה חלוצה במקום, נתפס מתחם הבילוי הזה כמקור משיכה בעיקר לתיירי פנים ובני תשחורת חובבי גז צחוק. מסעדת בריבה השוכנת בקצה קצהו של המתחם, בתוך הקומפלקס הבריאותי בעל האוריינטציה הנשית המובהקת שהקימה קופת חולים הכללית, היא הפתעה כפולה אם כן. לא זו בלבד שמדובר ברעיון מקורי ומבורך של מסעדה המשולבת במתקן בריאותי ושתפריטה מפוקח על ידי הדיאטנית הראשית של הקופה, האלמנט החשוב ביותר במסעדה כלשהי מתקיים כאן בצורה מושלמת- אוכל טעים.
קרניבורים לא ימצאו את עצמם כאן אבל כל השאר ישמחו מאד, ובעצם גם הקרניבורים יוכלו להתענג על האוכל אם יחליפו דיסקט בראש לשעה קלה. מרק סלק מעודן עם גבינת מסקרפונה, מנה מפתיעה ונפלאה של קינואה עם דלעת צלויה, פסטה מקמח מלא ועגבניות בשילוב שבבי כמהין ו'אבק ערמונים', וריאציה נחמדה על סנדביץ' טוניסאי-פריקסה טונה עם לימון כבוש, זיתים ועוד, והשיא, קינוח מופלא של חבוש אפוי עם קצפת וקממבר מותכת- פסגה קולינרית אמיתית. יש גם ארוחות בוקר ופירוט כל המרכיבים החיוביים בכל מנה בתפריט, מסז' ב-120 שקל לחברות הקופה, ונוף חלקי על הג'קוזי הטבעי של רידינג. תענוג בריא.

( 12 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • dekelg

    dekelg
    בריא בנמל|4 08.08.13
    לצד מסעדות הג'אנק, מרעננת האפשרות לאכול אוכל בריא. תפריט מעט מצומצם: דגים עם קינואה סלט עם קינואה ועוד מנה אחרת עם דוחן שנגמר ובמקומו אפשר לקבל.. קינואה. שירות לא מתאמץ, (מה את ממליצה להזמין? - מה שבא לך!), אחד המזגנים לא עובד. המנות טעימות ברמת שאפשר לבשל בבית, לא כמו מסעדה. בקיצור:נחמד, יחסית בריא, לא מאד זול ובא בחשבון.
  • danam_20

    danam_20
    טעים וסימפטי|4 22.06.13
    המקום מעוצב בצורה מזמינה ונעימה - הרבה לבן והרבה ספייס. יש מרווח ומקום רב בין השולחנות, מה שתורם לאווירה הנעימה. המנות טעימות אם כי מעט יקרות ואין בהן משהו יוצא דופן. שווה לבוא בגלל המיקום (איך לא) והאווירה.
  • gisack

    gisack
    בריא בא|3 30.11.12
    אכלנו ארוחת בוקר סלטים טובים.מאפים בסדר .שרות בסדר. איטי משהוא .כלומר לא יצאנו מגדרנו מארוחת הבוקר ומנת הסלט היה טפל .
  • yossim58

    yossim58
    מבטיחה אך לא מקיימת|3 11.05.12
    הגענו באמצע השבוע בערב. המסעדה עם עיצוב פשוט למראה, סגפני משהו. המסעדה היתה מלאה למדי, ושתי המלצריות בקושי השתלטו על העבודה. ההזמנה איטית, וקבלת המנות איטית ביותר. שני סועדים קבלו ראשונים את המנה, ואילו השלישית התקבלה אחרי 20 (!) דקות אחרי שהערנו פעמיים למלצרית. התפריט נראה מאוד מבטיח, אך מתוך 5 מנות דג היו בפועל רק שתיים. מאכזב. מרק העגבניות - סביר (אין בשורה). סביצ'ה סלמון ואבוקדו, סתמי משהו. סלט ירקות שורש (טריים) לא היה מתובל דיו אך לאחר שהוספתי לו ויניגט הדרים, היה מצויין. הדגים הגיעו חרוכים למוות, ותוספת ירקות השורש היתה מלוחה להחריד. מבחר היינות המוצע: בינוני-נמוך. לא נחזור בקרוב.
  • dornaveh

    dornaveh
    לצמחונים בעלי סבלנות ארוכה|2 15.09.11
    המנות הגיעו רק לאחר שלושת רבעי השעה ממועד הגיענו. המחירים גבוהים ביחס לתמורה. לא נשוב.
  • תלתל

    תלתל
    לא טעים|2 10.06.11
    לצערי אני חייבת לכתוב שהאוכל היה לא טעים וממש לא כמצופה מהתפריט המגרה. רק התישבנו והמלצרית אמרה שחסרים כמה דברים בתפריט מה שהשאיר אופציות הזמנה מצומצמות מאד... סלט עשבי תיבול ובורגול עם בטטה וטחינה גולמית היה ממש ממש מעולה וכבר החיך גורה לאוכל טעים אבל אז הגיעו המנות העיקרית: ניוקי דביק ולא טעים והמבורגר צמחוני יבש בלחמניה עבשה. לצערי נתן תחושה של לא טרי והכי גרוע - היו לי כאבי בטן קשים אחרי הארוחה.
  • mimba

    mimba
    אוכל סוף|5 30.07.10
    מעולה: אוכל מדהים מושקע איכותי ויקררר. השירות שקיבלנו היה מעולה כולל היעוץ בבחירה.
  • מישיק

    מישיק
    מישהו נרדם בשמירה|3 20.12.09
    את בריבה דירגנו בביקורנו הקודם, בהתלהבות רבה, כמסעדה מעולה. כמה חבל שהרמה ירדה בתלילות כזאת. שירות משתדל לא הצליח לחפות על דגים לא טעימים וקינואה תפלה. במטבח ישנים, נוחרים, או סתם עייפים מאוד. לא נחזור.
  • zaran

    zaran
    אוכל בינוני, יקר, ושרות גרוע|3 18.11.09
    הדירוג הגבוה במפה אינו מוצדק. המחיר פלצני. תאור המנות בתפריט אינו מדויק. המנות שקיבלנו לא היו המנות שהזמנו ולא הגיעו במלואן. התיבול מלוח מידי / חמוץ מידי / ..., ניכר שחסר ניהול טוב.
  • l9901

    l9901
    למה תמיד משהו חייב לקלקל?|4 10.02.09
    אז ככה: הגענו לבריבה אך ורק בגלל צין מפה שהוענק למקום. האמת שהיתה זו ארוחת בוקר ביום שישי. האוכל המוגש, במיוחד הבייצי בנדיקט ברוטב רוקפור היו יצירתיות וטעימות עד מאוד, אך גם שאר המוצרים היו טריים אם כי משעממים מעט. התפריט היה משאיר אותנו עם טעם מספק בהחלט אלא שהשירות חברים - עייף ואדיש. 20 דקות תמימות עברו בין הגשת השתיה והלחם ועד הגעת הבייצים - כוכבי ארוחת הבוקר. נו זה קצת יותר מידי אפילו בשבילנו... ניסינו להעיר, נתקלנו בפרצופי מלצריות חמוצים במיוחד. באותו רגע ממש התחשק לנו לא להשאיר להם טיפ. בסוף נכנענו לגינונים האישיים שלנו, והשארנו - אבל זה בהחלט הגיע להן. בספק אם נשוב שוב.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות