מסעדת אקליפטוס ירושלים

מומלץ מפה
8.5
סוג: מטבח שף
 

מסעדת אקליפטוס בירושלים

משה בסון מומחה לאוכל תנ"כי פתח את מסעדת אקליפטוס כדי להחיות את האוכל הארץ-ישראלי המוזכר פעמים רבות במקורות. בסון מלווה את הארוחה, במיוחד כשמדובר בקבוצת סועדים, בהסברים על עשבי התבלין, סיפורים הקשורים בהם, וקישורם לקונטקסט תרבותי והיסטורי. ארוחת המלך דוד כוללת מגוון של מנות, החל במרק עדשים, מרק עגבניות ומרק אפונה, סלטים טריים מירק מקומי מלווים בלחם דק ועדין אפוי אל סאג', ותבשילי כבש הכוללים מקלובה מצוינת. אוכל תנ"כי, אוכל ערבי - אולי צריך לקרוא לו אוכל ארצישראלי. כך או כך, האוכל פשוט וטעים, אם כי ממש לא זול.

( 10 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • shamirt

    shamirt
    כגודל הציפיה גודל האכזבה|3 23.10.17
    על המסעדה קראנו המון במספר אתרים אז ... הגענו 2 זוגות. לקחנו ארוחת טעימות. מה אומר... לא נפלנו מהכיסא. מנות פתיחה - 3 סוגי מרק (בכוסות אספרסו) חציל בטחינה, פלאפל דגים, סביצה, כרובית מטוגנת ברוטב לא ברור, סביצ'ה, תאנים ממולאות (לא ברור במה) סיגרים עם בשר. מנות עיקריות - תבשיל לא ברור כנראה עם עוף חזה מולארד על פירה ובשר לא ברור .. גם על פירה. קינוחים ... עוגת סולת אגס ביין, סוג של מלבי. המנות פתיחה סתמיות לא WOW. העיקריות מלוחות ולא WOW. הקינוחים ... מה אפשר לצפות מקינוח במסעדה בשרית כשרה ? המחיר ... 1300 ש"ח (בלי שתייה) לא נחזור
  • אריאלהלן

    אריאלהלן
    חוויה|5 03.10.14
    הגענו לחגוג יום הולדת. אוכל טוב. מיקום מול החומות, ועיצוב פנים עם אוירה אוריאנטלית. חבל שלא דמים מפה על השולחן שידע ימים יפים יותר. השף משה בסון- אישיות בהחלט יוצאת דופן. הופך את הארוחה לחוויה עם ערך מוסף. ציפרו אותנו בתוספות והגדילו בנדיבות את הקינוח. בסה"כ נהנו מאד.
  • zysh

    zysh
    אוכל מיוחד וטעים ....!!!|5 13.05.13
    פשוט חוויה קולינרית למי שאוהב את סגנון האוכל היחודינהנינו מאוד !!השרות מעולה וכך גם הניקיוןכל הכבוד
  • s.livni

    s.livni
    מיוחד|5 17.11.08
    אווירה מיוחדת,שרות נהדר ואוכל מגוון מאד וטעים וללא הגבלה. חגגנו ארוע משפחתי בהשתתפות 22 אנשים ונהנינו מכל רגע גם מההסברים ומטקס המקלובה סופיאן,משה וכל הצוות מארחים מכל הלב....
  • תלתן

    תלתן
    לקבוצות|3 17.08.08
    המסעדה הזו מיוחדת . התפאורה של מסעדת פועלים פשוטה , האוכל ביתי ומשובח ביותר , והמחירים ? של מסעדת גורמה. אכלנו את ארוחת "שיר השירים" שזו ארוחת טעימות במחיר של 187 ש"ח לאדם. במחיר הזה מקבלים טעימה מכל המנות , יין וקפה. במחיר הזה אתה מצפה לקבל כוס שהשפה שלה לא שבורה , שירותים מסודרים פיקס ועוד. השירות היה נעים בהתחלה (מקבלים הסבר על האוכל ועל הארוחה) , ואח"כ כבר זה הפך למעיק. לא הצלחנו להעביר 3 משפטים רצוף בלי הפרעה. המסעדה מתאימה לקבוצות , לא ממש לבודדים.
  • codish

    codish
    אוכל ואווירה מצוינים, מחיר יקר|5 25.07.08
    מסעדה של אוכל ישראלי ללא חומוס - זו כבר התחלה טובה... המנות הראשונות לא פחות ממופלאות. העיקריות טובות מאוד מבלי להתרומם לשיאים. המחיר הורס קצת את העניין, ונותן תמורה שהיא סבירה בלבד למחיר.
  • shlomo75

    shlomo75
    מיוחד|4 28.10.07
    אין ספק שבסון משרה אוירה מיוחדת עם ההסברים והטעימות. ערב מעניין! האוכל - בסדר, לא גורמה.
  • avicky

    avicky
    טעים ויקר|4 30.08.07
    באמת מיוחד במקוריותו ובשימוש בעשבים ובתבלינים ארצישראליים. בחרנו מנת קינג דייוויד שחשפה אותנו לשלל הטעמים. המנות מגיעות אחת אחרי השנייה עם הפסקה מתודית (נחמד). טעים אבל יקר מדי.
  • reshet

    reshet
    יחידה במינה|5 29.08.07
    חוויה אמיתית של מטעמי ארץ ישראל. שימוש בתבלינים מהטבע שנאספים בהרי יהודה, בישול ייחודי וטעם גן-עדן. אני שמח שמשה בסון חזר, הוא היה חסר לקולינריה הייחודית. שירות מדהים, הסבר על התבלינים והבישול, טעימות שונות ומפתיעות ועוד. כדאי לקבל הסבר על כל מנה ולבחור את המתאימה לכם ביותר. החציל בטחינה מדהים, הבקר במאפ החוויה - לכו ותנסו.
  • RONHAR

    RONHAR
    האקליפטוס חוזר אבל לא לזמן רב|4 10.05.07
    מסעדת אקליפטוס והקמה סביב עץ אקליפטוס עתיק באיזור התעשיה בתלפיות, בסון בישל אז מתוך חדוה, בישול מסורתי מבית אמא מבוסס על חומרי גלם בלדי של העונה, במחיר שוה לכל נפש, כולם ישבו והתמוגגו. מאז נכרת האקליפטוס המנות התיקרו, והפכו להיות נחלתם של מתי מעט. חבל שהרוח של סלואו פוד, ובישול למען השלום, לא מאפשרת לבסון לבשל למען העם ורק למען העשירון העליון. כשנחה עליו הרוח, מה שיוצא מתחת לידיו - גאוני ונפלא
- 1
עוד מסעדות מומלצות


מסעדת סאטיהמסעדת סאטיה מומלץ מפה8.8בעולם קולינרי בו המנות הולכות והופכות קטנות יותר, מפורקות, אינסטגרמיות – מסעדת סאטיה הירושלמית מספקת תחושה של שפע גדול. למרות האווירה היוקרתית (אך חמימה), מי שנכנס לסאטיה יודע שרעב הוא לא יצא. השף אילן גרוסי (אושיה קולינרית בפני עצמה והבעלים לשעבר של שאנטי המיתולוגית וצ'אקרה הידועה) ביחד עם שותפיו, יצר מקום שמח וחמים, עם שירות מוקפד ובעיקר עם אהבה גדולה לחומרי הגלם. כל הרכיבים במסעדה (כולל פירות הים הטריים שתפריט המסעדה משופע בהם) הם מתוצרת ישראלית מקומית, ואיתם מרכיב השף מדי בוקר את תפריט המיוחדים שנוצר בעיקר מגחמות אישיות, טעמים שאסף מביקורים ברחבי העולם (בדגש על אסיה) ומה שהיה לשוק להציע באותו הבוקר. התפריט נע בין מנות קלאסיות (ריזוטו פירות ים עשיר, שניצל עגל עצום מימדים וסטייק אנטרקוט עסיסי) למנות ייחודיות כמו קלמארי הממולא ברטטוי ושרימפס ומוגש על קרם חציל ולבנה גלילית, קרפצ'יו סלקים מפוחמים שמוגש עם קרם פרש ופקאן מסוכר ודג שלם צלוי על הגריל שמוגש על פלטת עץ כבדה. ולמרות כל השפע, בדיוק כשם שהסנדלר הולך יחף, השף של סאטיה, שיכול לבשל רק כשהוא ממש רעב, מסיים קרא עוד
עוד מסעדות