דברי ימי בר המנזר

קל מאד לטעות ולסווג את המנזר, הבר התל אביבי הוותיק והמהוה שהפך במרוצת שנותיו למוסד תרבותי של ממש, כמעוזם של בוהמיינים צעירים ותפרנים. ולא שהוא לא כזה, הוא גם זה, אלא שדווקא כאן בלב המאפליה התל-אביבית השמאלנית-ארטיסטית, במקום שנראה כבר מיום פתיחתו כאילו ימיו הטובים מאחוריו, מסתתרת לה הקוסטיצה הטובה בארץ. לא עניין של מה בכך, לפחות לחובבי צלע החזיר המעושנת הזו.
ויש גם תיירים טרוטי עיניים, עלי גפן, מוסיקה עדכנית וגם לא, נקניקיות עם פירה תוצרת בית, ובירות מיוחדות מהחבית כמו הדאנסינג -קאמל התל אביבית ובירה טייבה הפלסטינית. נערות חינניות, משוררים מתחילים, הוגי דעות ומהפכנים בלירה יושבים כאן, בבר שהוא בית ולהיפך. כמו בבית אמיתי, הדלת תמיד פתוחה, וליאור הר-גיל, בעל הבית והשף המוכשר, ישמח לספר לכם על אוכל אוסטרלי, קריקט פקיסטני ומה לא.

( 19 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • mitzy

    mitzy
    אחח... המנזר|5 29.11.16
    איזה מזל שיש מקום כזה, שאפשר לברוח אליו כשצריך אלכוהול והרבה ולצידו אוכל משובח. מאז ששיפצו את המטבח (שהפך מקטנטן לסתם קטן) התפריט התרחב והשתבח. לעתים פתוח כאן בערבי חג, שווה לבדוק. פעם אפילו חגגנו כאן ערב פסח בחברת כל שיכורי וגלמודי העיר. חוויה
  • likeornot

    likeornot
    מהעוד צריך|5 18.11.14
    פגישה באזור, בירה ונקניקייה של אלן במחיר שווה לכל כיס. חברה טובה ושמש נעימה. מומלץ
  • נעמהעדין

    נעמהעדין
    הבר הכי טוב בתל אביב|5 30.03.14
    האוירה טובה, השירות טוב ומאד מתאים לאווירה של חייה ותן לחיות. האוכל מצוין ומאד איכותי והשירותים שופצו....הבר הכי שווה בארץ
  • סגלגלה

    סגלגלה
    הטוב עולה על הרע|4 22.01.13
    אבל יש רע: השירות שכבר נכתב עליו אכן אנטיפטי, לא משנה על איזה מלצרית נפלת. בנוסף: השירותים במקום מזוויעים, לא פחות, וגם בלתי נסבל לשבת בשולחנות שלידם. אני מבינה שמדובר "במוסד" ולכן לאיש אין אינטרס לשנות שם דבר. גם מחירי הבירות כבר לא זולים באופן מיוחד. עם זאת: אווירה היא דבר חמקמק, ובמנזר יש אווירה ביתית וחפה מפוזות,חמימה, מתאימה לכל איש בכל שעה, האוכל מאוד טעים ולבירה תמיד יש טעם של עוד
  • galiavu

    galiavu
    כופרים במנזר|3 14.10.12
    מה כבר אפשר להגיד על מקום שהוא מוסד? מי שמרגיש בבית כנראה מרגיש בבית. אנחנו היינו על תקן האורחים הלא ממש קרואים. אלה שהמלצריות (שמתחבקות כמובן עם כל הקבועים) לא ממש רואות אותם. אלה שמגיעים כשכל המנות הטובות כבר נגמרו ומקבלים את הבורקס תרד-מנגולד (הטעים כשלעצמו) שרוף עד מפוחם בשני קצותיו. אלה שנהנים מהאוויר הפתוח ומהאווירה החופשית אבל לא מעשן הסיגריות (לכל סוגיהן...) ומתחושת הקליקה הסגורה והמאוד-מודעת-לעצמה. הבירות מצוינות, אבל לא נרוץ לכאן בכל הזדמנות. אולי נחזור לנסות את הפירה...
  • לוקסוס

    לוקסוס
    הכל נפלא ומשובח כאן|4 19.09.12
    מלבד המקום אליו מתפנים ובו מתרקונים. בגללו, הייתי מורידה עוד כוכב אך כשחמישה אנשים לא מפסיקים לשבח את האוכל, לשתות לא מעט (כי מחיר די זול ביחס לסביבה ולעיר) ובגלל השנה החדשה יש מקום לפרגן. תמיד כייף לנו לשבת בו ולהמליץ עליו בכייף.
  • dafnag

    dafnag
    בר כהלכתו|4 01.05.12
    מגוון הבירות, look ואוירה של אוף שינקין, Wifi. סטארטאפיסטים ונערות חינניות. האוכל היה טוב, לא מצוין- כבד קצוץ, ברוסקטת סרדינים, נקניקיות עגל על פירה.
  • ממתקית

    ממתקית
    בר נהדר|3 30.06.11
    עם שתייה ואוכל במחירים שפויים, שירות סביר ואנשים יפים מסביב. כיף להעביר בו בילוי בכל עת כראוי למקום שפתוח 24/7. את השירותים הייתי משפצת במהרה!!! כי הם על גבול המ...
  • shim88co

    shim88co
    שירות אנטיפטי|2 13.06.11
    הבירות והאוכל טובים ודי זולים, אבל השירות פשוט זוועה. המלצריות האנטיפטיות (כולן - נראה שזו מדיניות המקום) נעלמות אם לרגע השתעלת תוך כדי הזמנה, ומסרבות לענות על שאלות ("הכל מופיע בתפריט - אני לא יכולה להקריא לך אותו"). יש מקומות הרבה יותר טובים לבירה בתל אביב.
  • atlanticity

    atlanticity
    אווירת רחוב אלנבי|4 26.11.10
    ישבנו בחוץ והיה נחמד. הבירות טובות והשירות חייכני.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות