מסעדת הרברט סמואל - יונתן רושפלד כוכב עליון

מסעדת הרברט סמואל היא מסעדת הדגל של השף יונתן רושפלד, אחד השפים החשובים והמשפיעים ביותר על הקולינריה הישראלית של שנות ה-2000. אחרי שסגר את מסעדות היוקרה שלו במרכז גולדה, חזר רושפלד לקדמת הבמה לאחר שתיקה
של כמה שנים . בגלגולו החדש זהו כמעט רושפלד להמונים. נכון, זה לא ממש חצי מנה בפיתה אבל האוכל הרבה פחות יקר ומה שיותר מעניין, הרבה יותר נגיש, שמח ונטול נפיחות וכובד ראש. המסעדה הגדולה מורכבת משתי קומות. בעליונה ממוקם המטבח בתוך אקווריום זכוכית גדול והסועדים מוזמנים לצפות בבריגדת הטבחים העמלה. בתחתונה אפשר לבחור בין שולחנות לבר גדול ושוקק חיים.
סלט עגבניות
התפריט המשתנה כל יום מציע טאפאס או מנות ראשונות עם ירקות, דגים, בשרים וטעמים חובקי עולם אך בעיקר חובקי אגן הים התיכון. יש גם מנות עיקריות, אבל חבל לפספס את המגוון המפתה והצבעוני של מנות ראשונות ומנות ביניים כמו סלט תמנונים נפלא, ניוקי משובח, לשון עגל, טרטר סלמון עם קציפת בזיליקום, אספרגוס, ארטישוק ירושלמי, ריזוטו פטריות, פסטה טריה ועוד מנות שתענוג לספוג את הרוטב שהן מותירות אחריהן בצלחת עם פרוסת לחם. גדולת המטבח והחומרים שמגיעים אליו מתגלים במנה פשוטה כמו סלט עגבניות, שמאחד בין זנים שונים של עגבניות, טריות או צלויות, זיתים משובחים, שמן נפלא וחלמוני ביצה. יונתן רושפלד בהחלט מצדיק את הכתרים שנקשרו לראשו והרברט סמואל היא אכן מסעדה נפלאה.

( 85 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • avron

    avron
    נוגע במישלן אך יקר למעט מדי|4 26.06.14
    נתחיל מהדברים הטובים העיצוב מקסים, השרות יוצא דופן, הכלים נאים, הישיבה נוחה ומרווחת. לגבי האוכל: המנות הראשונות (טפאס?) נחמדות אך ינימליסטיות עד להגזמה. למשל מבחר גבינות צאן התברר כ 2 חתיכות זעירות. נקניק סלומי התברר כ 4 פרוסות דקות ללא שום מצע לרפואה, וכך הלאה. כוס יין לבן פירושה שליש כוס ב 28 ש"ח. המנות העיקריות היו קרובות יותר למנה סבירה, אך לא הביאו בשורות קולינריות. רושפלד הצהיר על מדיניות מחירים מאופקת, אך בכל זאת יצאנו ב 260 ש"ח לזוג בצהרים, בלי קינוח ובהרגשת קיפוח...
  • זאבסיון22

    זאבסיון22
    עיפות החומר|1 26.06.14
    אכזבה אחת גדולה, יקר מאוד, סטייק שומני שמתומחר בצורה מופרזת, אוכל מלוח.
  • batami

    batami
    בסדר לא יותר|2 05.04.14
    A dinner for 4 - one main course was great, one fine and two were sent back. Desserts were excellent. Appetizers OK. Does not worth the trouble
  • zg400340

    zg400340
    על השחיטה. ליתר ביטחון תעברו -|3 09.02.14
    לפני או אחרי במקום משביע. לא מצאנו סיבה להמליץ או לבוא שוב. בשביל הצגה טובה הולכים לאופרה או לתיאטרון ולא למסעדה הנושאת את שם הנציב-העליון ! באנו עם בננו הצעיר לסעוד ליהנות ולשבוע מארוחת שישי בערב. יצאנו רעבים וללא תמורה ל 700 השקלים שהשארנו. אנחנו סועדים גלובליים בני 50-60 מנוסים ומאוזנים מטבענו. ולכן אני מצטער, אבל לא מעביר אותך
  • chaishukrun

    chaishukrun
    מהמסעדות הטובות בתא.|5 01.01.14
    כמי שסעד במסעדות רבות בתל אביב אני מוצא את המקום כמצויין ומעניק חוויה שנשארת בזיכרון. רוב המנות היו גאוניות ממש - לא פחות. סלסלת לחמים נפלאה, מרק עם קציפת כמהין היה ברמה לא מוכרת בתל אביב ואף מנסיוני בעולם, סלט העגבניות המפורסם היה פשוט חגיגה של טעמים - דווקה במנה העיקרית (פילה בקר) הופיע לפתע פער ברמה כשפנים הבשר היה נעדר טעם משמעותי, לצד כל אלה שירות ברמה טובה מאוד ואווירה נעימה נהנינו מאוד ונחזור.
  • מימימלמן

    מימימלמן
    מאכזב, יקר נורא, מנות קטנות |3 27.11.13
    מסעדת הרברט סמואל בתל אביב שכל כך מחזיקה מעצמה, כולל בעליה והשף שלה יהונתן רושפלד. הזמנו שתי מנות פתיחה: הכוונה למנות קטנות, כמו טאפאס, כולל סלט העגבניות המיתולוג. הסלט היה מאכזב מאוד. 48 ש"ח עבור מנה קטנה של סלט עגבניות שונות, זיתיםף ביצה (חלמון) גבינה וזעטר. אכלתי את המנה הזו במסגרת ארוחה עסקית מלפני חצי שנה והיא הייתה אז "פיצוץ". הזמנו גם סלסלת לחם ואנשובי מגולגל בפלפל אדום קלוף. המנה הייתה טעימה, אך המחיר בשמיים. (50 ש"ח כולל הלחם) ל-4 גלילים קטנים. הזמנו גם חצי מנה של עגל קנלונ. מנה טעימה, בגודל מיקרוסקופי, במחיר אסטרונומי. מנת הסקאלופס באורז שחור, יקרה בטרוף 110 ש"ח וקטנה כל כך.חבל....
  • noams

    noams
    חטא היוהרה|2 05.03.13
    ביקורי האחרון גרם לי לשנות מהותית את דירוג ה-5 הקודם. ראשית זוגות נענשים בישיבה במסדרון וכשחליפת אורח שעובר מתחככת בלחם שבסלסלה נדמה כי לא במסעדת יוקרה מדובר אלא במערכת הבריאות החולה. לוקוס וטונה קצוצים עם חצילים מנה מצויינת אך טרטר אדום עם כמהין התגלה כטרטר תבול עמוקות בסלק שהשתלט על הבשר ועל הכמהין. בכל מקרה סלק ראוי לציון בהרכב המנה! מנת ניוקי וירקות חורף רגילה למדי ומנת ספריבס אגס מקורמל הפתיעה בטיפול המצויין בספריבס. יוהרה מדוע? על ההנחה שהמקום טוב כל כך שניתן להושיב במסדרונות, שהמנות טובות כל כך שגם מרכיב כסלק מיותר לציין ועל המחיר הגבוה שאינו תואם את התמורה (850 לזוג כולל שירות ויין)
  • uri888

    uri888
    אכזבה מרה!!!!|1 20.01.13
    זהו ביקור שני במסעדה והפעם היתה נפילה גדולה. שתי מנות הפתיחה, סלט העגבניות ופיטריות פורטבלו היו בסדר אך לא מעבר לכך. במנות העיקריות אכלנו אותה תרתי משמע. סטייק הפילה הגיע מיובש לחלוטין. גרוע!! מנת הלוקוס שמחירה 200 ש"ח התגלתה כדוגמית בלבד. לא משביעה ולא מהנה. הרגשנו מרומים וחבל.
  • yoniva

    yoniva
    טעים מאוד אבל יקר מאוד|3 05.11.12
    תשעה סועדים שהזמינו מגוון של מנות כולן טעימות מאוד ומוגשות בצורה מעוררת תיאבון. באמת קלאסה. אלא שבהשוואה לבקורנו הקודם במסעדה שהיה לפני כשנה וחצי המנות הצטמקו משמעותית והמחירים התייקרו בלי פרופורציה. חבל מאוד המחיר לא הצליח לקלקל את הטעם אבל את החוויה הוא בהחלט קלקל. אנחנו לא נחזור.
  • id111li

    id111li
    תפריט אביבי לבבי|5 28.05.12
    אכלנו זוג עיסקית מהתפריט האביבי החדש, המנות מדויקות מוקפדות ויפות למדי. במחיר העיקרית הוגשו עוד 2 ראשונות לחם ושתיה קלה, כדאי ביותר.
- 1
אתר מפה מעדכן בקביעות שעות פתיחה וטווחי מחירים, אך תמיד מומלץ לבדוק מראש עם המקום.
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת אמורה מיומסעדת אמורה מיו מומלץ מפה9כמו במין סרט טוב על המאפיה האיטלקית, יש במסעדת אמורה מיו תחושה של עסק משפחתי מתקתק ומשומן היטב שיש לו קשרים טובים עם הקוזה נוסטרה. יש רגעים בהם אתה ממש מחכה שיכנס מישהו עם טומיגאן וירסס. למזלנו הטוב זה כמובן לא קורה. אין כאן גנגסטרים, רק טראטוריה עממית עם מיטב להיטי פסטיבל סן רמו כפסקול ואיזה שמץ של ניחוחות זרים מאיטליה ומניו יורק, ותחושה של מסורת חזקה בתחום האוכל והמסעדנות. לא דבר נפוץ כשמדובר באוכל איטלקי בארצנו. המנות שמגישים באמורה מיו לא מחדשות ולא מתכוונות לחדש: מבחר מצומצם של סלטים ואנטיפסטי, פסטה מאיכות סבירה ומספר מנות בשריות. הפיצות היא מאבני היסוד של המקום הזה, שאותו הקימו בעלי פיצה פצה הסמוכה, והן דקות וטובות. מנות מומלצות במיוחד הן הסינטה הצרובה, ומנת פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד שמזכירה כמה טעים לאכול סתם פסטה פשוטה וטובה ברוטב עגבניות טרי. הרמה הסולידית והאחידה נשמרת גם בקינוחים כמו מילפוי, פנקוטה וטירמיסו. יחד עם הצוות הזריז והמנוסה, ששולט במצב גם בערבים עמוסים, נוצר כאן שילוב מוצלח של עממיות וביתיות לצד מקצוענות, שמושך צעירים, זוגות ומשפחות שלמות לדורותיהן. המחירים הנוחקרא עוד
עוד מסעדות