מסעדת פועה

פועה נמנית עם דור החלוצים של בתי הקפה בעלי סבתא שיק, הרבה לפני שכל קונצרן עיצוב עולמי ניכס לעצמו את עולם הווינטג'. פועה היא גם חלוצת מתחם שוק הפשפשים הרבה לפני שהפך לכזה.
התפריט כולל ארוחות בוקר מגוונות וטובות, כריכים, סלטים, מרק יומי ומבחר מנות עיקריות כמו למשל מש בטחינה גולמית, ניוקי ערמונים, ריזוטו פירות ים, כבדי עוף במרסלה ובף בורגיניון. האווירה כאן תמיד נעימה, כשהרכב ג'אז מנעים את הלילה וגם כשדיסק ישראלי ישן וטוב מתנגן, ולא בכדי נחתמים או מתחילים כאן מרבית סיורי הקניות בשוק הפשפשים. זה גם אחד האתרים המועדפים לפגישה בבית קפה תל אביבי כשלא רוצים להיות בתל אביב.
בתחילת כל חודש מבשל כאן דודי שיק ערב אוכל הונגרי מומלץ ביותר.
תרמנו בקהילה
מקום זה משתתף בפרויקט החברתי "סיפור חוזר", שמטרתו לייצר תעסוקה שיקומית לאנשים עם קשיים תעסוקתיים וליצור הזדמנות לשימוש חוזר בספרים. הפרויקט מאפשר למסור ספרים לבתי קפה ומסעדות ולקנות ספרים חלופיים בהנחה.

מועדי ההופעות וההקרנות התקבלו מהמפיצים. אתר מפה אינו אחראי לשינויים.
מה ומתי
( 43 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • mish2016

    mish2016
    מתה על המקום הזה!|5 28.11.16
    מלווה אותו מאז שקם ושמחה לראות אותו גדל. האוכל טעים, האווירה נעימה והשירות אדיב. ממליצה בחום!
  • Shanim

    Shanim
    כל סופ"ש...|5 22.09.16
    מקום מקסים, אווירה נעימה מלצרים שירותיים ואוכל מצוין. מגיעה כמעט כל סופש!
  • Li2016

    Li2016
    אחלה בית קפה!|5 15.08.16
    הייתי בתקופה האחרונה פעמיים בפועה ונהנתי מכל רגע. האווירה המדהימה של הישיבה בחוץ, העיצוב הביתי של המקום, השירות המקסים וכמובן האוכל. ממליצה בחום על המנה הטבעונית "כופתאות דלעת בקארי" היא פשוט מדהימה!! ללא ספק אחזור שוב...
  • droreyal

    droreyal
    טעים ונעים בפועה|5 23.01.16
    בית אוכל נחמד, שמצליח לשמור על אוירה נעימה , שירות זריז ויעיל ואוכל טעים לאורך שנים. כיף לעצור באמצע סיבוב בשוק הפשפשים לקפה או ארוחה קטנה. טעמנו סלט אטריות שעועית עם ירקות שהיה מצוין.
  • סגלגלה

    סגלגלה
    חמוד|4 23.05.13
    פועה מקום חמוד ונעים, לא פחות ולא יותר. הוא הפך למעין "מוסד תל אביבי", מושג מאוס אבל מתאים: כשמדובר במוסדות, אנשים ממשיכים לחזור והם מתפוצצים בכל סופ"ש למרות שהם לא וואו ומאוד קשה לשים את האצבע על למה הם כן ואחרים לא. בכל אופן נעים לשבת בפועה גם בערב וגם אחה"צ, השירות נחמד והאוכל פשוט וטעים ויש בחירה לצמחונים וטבעונים. מנת הכופתאות בקארי טעימה מאוד!
  • לנטנרצר

    לנטנרצר
    לא לטרוח|3 15.04.13
    התלבטנו בין 2 ל-3 כוכבים. האוכל לגמרי ברמה של 2. מה שהזמנו היה במקרה הטוב חסר טעם, חבל אפילו לפרט. ממש לא משהו. המקום עצמו נחמד, מעוצב יפה, השירות מעט איטי אבל מאוד סימפטי ונעים. בסוף הכרענו לכיוון ה-3 בגלל האווירה וה"מסביב". מבחינת אוכל יש להניח שיש בסביבה מקומות יותר טובים.
  • ocp

    ocp
    מקום נעים ומגניב עם אוכל טעים|5 07.02.12
    מה צריך יותר? גם השירות היה מצוין. הגענו באמצע השבוע בשעת אחר צהרים לא שגרתית היה נעים וטעים (ניוקי ערמונים ומנת אורז עם איזשהו תבשיל עוף ועדשים שהוגש עם יוגורט ורוטב קארי. שניהם היו פשוטים ומצויינים).
  • urishk

    urishk
    הכל עניין של בחירה|3 20.01.12
    אישתי ואני נשלחנו עם המלצה למקום ע"י תושבת השכונה. השירות טוב, איכות המנות משתנה... חלקן טובות מאד, חלקן ממש לא. המחירים דומים לכל האיזור. כמו שנאמר "הכל תלוי בטיב המילוי" וכאן המילוי סביר, לא יותר.
  • איילת

    איילת
    טעים|4 05.12.11
    הגענו שלוש חברות + תינוק בבוקר נעים באמצ"ש.חלקנו סלט חיטה טעים, כופתאות בטטה מעולות ומנת בוקר סביח טובה. האוכל היה טעים, השירות נעים והמחיר סביר. חבל שהמנות קצת קטנות.. נחזור שוב.
  • namrud

    namrud
    בית קפה בריא אבל לא רק|4 05.11.11
    אחלה מנות בריאות, אבל לא רק, יש גם בשר פירות ים וכו'. המנות טעימות, יחסית פשוטות ולא פלצניות. הקפה אחלה וגם המיקום. שירות אדיב ומקצועי מחיר לא נורא זול...שווה ביקור נוסף
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


הסלון - איל שניהסלון - איל שני מומלץ מפה9.3מסעדת הדגל של השף אייל שני, משורר התפריטים ומלך העגבניות ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים, באווירת משתה שיש בה הידור וייצריות - וגם, מה לעשות, קצת פרחיות לשמה - הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". מי שעוקב אחרי שני בעיתונות ובטלוויזיה רגיל לתהות שוב ושוב על הניסוחים המתפייטים, שנשמעים לעתים כפארודיה על עצמם, ואם במקרה המלצר לא הניח את אחת המנות על תפריט הנייר כדי שישמש צלחת, הוא יספק תוכנית בידור משעשעת לערב כשהסועדים מנסים למצוא את המנה בעלת השם ההזוי ביותר. אבל השירה האמיתית היא באוכל עצמו, בכמה נגיסות של תבשיל עמוק של לחי עגל וחלה קרועה, או בתרד בר נמס בחמאה אפוף בענן פרמזן, שטעמם מרגש ולא שגרתי בדיוק כמו שמם. עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושקרא עוד
עוד מסעדות