מסעדת פיקולה פסטה

מומלץ מפה
8.8
סוג: איטלקי
1 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
2 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
3 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
4 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
5 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
6 הגדל תמונה
צילום: אייל טואג, מפה.
הועלה על ידי מערכתמפה
7 הגדל תמונה
סלמון צרוב. צילום: shamirt]
הועלה על ידי shamirt
 

האיטלקית הסודית

פיקולה פסטה היא אחד המקומות הכי סודיים בתל אביב. גם אחרי עשור כמעט, לא רבים הם הבליינים התל אביבים המקצועים שמכירים את המסעדה הקטנה הזו, כמו ששמה מרמז, שהיתה פעם קטנה אף יותר ושכנה מעבר לרחוב. מקום צנוע ומלא חום ואהבה אמיתית לאיטליה, יינותיה, מאכליה ותרבותה המנוהל ביד רמה על ידי יואב שמעוני, שהוא לא רק הבעלים אלא גם הטבח ולפעמים אפילו המלצר.
מבחר ענק של יינות, רובם כמובן מאיטליה, חלקם הגדול קיאנטי מטוסקנה, שם השתלם יואב ומשם אף הביא עימו את הכלים הנאים. הפסטות פשוטות וטובות ופיצה יש רק מסוג אחד, ובשני גדלים: זוגי שמספיק למשפחה ומשפחתי שמספיק לגדוד. בכל גודל היא טעימה דקה ומתפצפצת. בקומה השנייה מתחבא לו בר גראפות עם מבחר של למעלה מחמישים גראפות ברמות מחיר ואיכות שונות ועם אווירה של בר סודי ונחבא אפילו עוד יותר מהמסעדה שבקומה מתחת. מקום מקסים ומומלץ במיוחד לזוגות רומנטיים וגם למשפחות עם ילדים חובבי פיצה, ולאוהבי היין והגראפה ובכלל.

( 19 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • oriberwald

    oriberwald
    איטליה בתל אביב |5 30.01.17
    טעים במיוחד ואווירה של איטליה הקטנה בלב ת"א.
  • איריספולק

    איריספולק
    מפתיעה לטובה|5 12.07.14
    הקטנטונת הזאת, נמצאת ברח' הסואן ובקושי רואים אותה. המקום קטן, צפוף, ומרגיש אינטימי - בית. ההפתעה הראשונה היה היין שהיה מעולה והוגש בכוסות עם צליל משכר עוד יותר. פתיחה טובה מאד. המנות הראשונות היו נפלאות - אפשר היה להבחין שיד מקצועית מאד ומיומנת הכינה אותם. הפסטות היו טובות מאד. הפיקולה היתה לטעמי קצת יבשה. המנות האחרונות היו טובות מאד. מעלינו התפוצצו טילים, אנחנו לא שמענו אזעקות, היינו ספונים במקום האינטימי שלנו עם הילדים, בתחושת חג, מנותקים מהקורה מסביב ונהנים מאוכל טוב ואוירה נפלאה. ממליצה בחום.
  • רוט

    רוט
    המקום לאוהבי פסטה|4 03.08.13
    בשעת ערב מאוחרת ביום חמישי, כשכל המסעדות מסביב מלאות עד אפס מקום, מצאנו דווקא כאן שולחן פנוי. נהנינו מאוד מהראשונות (קרוסטיני ופטריות) שאינן זולות אך גדולות, ומהפסטות המצויינות: טריות, רטבים נדיבים וטעימים מאוד. מבחר היין אכן מרשים, אך יין הבית היה לא ראוי למשקה אדם. השירות היה טוב, ובעל הבית (המפחיד?) הסתובב בין השולחנות והתעניין בסועדים.
  • ארגמנית

    ארגמנית
    קטן ומתוק|4 23.12.12
    קטן, מתוק, אינטימי, טעים, לא מפיל מהרגליים, אבל מקום של כיף ונעימות. מבחר יינות מרשים, יופי של פסטה. מיוחד, מומלץ, גם לזוגות, מאוד נהנינו מהאווירה, ולא הושיבו אותנו ליד הדלת!
  • shamirt

    shamirt
    איטלקי באופן מזוויע|4 07.07.12
    המסעדה סודית עד כדי כך שעצרנו עם הרכב ממול והתקשרנו לשאול היכן המסעדה. המקום אינטימי, אווירה נעימה, חם ספון עץ ואין סוף בקבוקי יין במתקנים המשווים להם צורה המזכירה גגות רעפים של האזורים הכפריים. מנות הפתיחה עושות רושם מעולה. הסלמון הצרוב על כרישה עם יין לבן היה חלום (למרות שהיה צרוב קצת יותר מידי)הפסטה- כל יום עושים סוג אחד (היום היה פנה) בשלל רטבים מהמטבח הקלאסי וללא נסיון חדשנות (אישית אהבתי)מבחר ענק שלי יינות (גם בכוסות) שירות איטלקי חסר נימוס ומזוויע. קצר רוח, טון נוזף על השאלות. אפילו לא שאלה אחת מדוע צלחת חזרה מלאה למטבח (מלוח מידי). מחיר סביר. זרק אותי חזרה לרומא לאיזה מסעדה קטנה בשוק.
  • michalstahl2

    michalstahl2
    שווה ביקור|5 08.01.12
    מקום קטן ומקסים מלא באווירה. אוכל טוב מאוד אך סטנדרטי ולא חדשני. הקינוח מאכזב.
  • avron

    avron
    אכן פיקולה מסעדה|4 04.08.11
    ובקטנותה קיסמה. ישבנו בשולחן זוגי בחדר קטן, רומנטי, מזמין. בעצם זה בר יין עם מבחר גדול של של יינות עולם לרוב איטלקים. האוכל כשלעצמו לא מרקיע לגבהים. אנטיפסטי סביר ולא אטרקטיבי ופסטות לא רעות ברטבים עשירים. אבל-אין בשר, אין פירות ים, אין פרושוטו. אי לכך ההיצע קטן והאוטנטיות האיטלקית נפגמת ולכן הציון לא מקסימלי. היין הלבן מאורבייטו היה טעים להפליא, צונן, קריספי, מאוזן. ברצון עוד בקבוק-אבל צריך לנהוג הביתה.
  • elikcha

    elikcha
    מותק של מקום|4 15.10.10
    אז נכון, האוכל לא מפיל, והמחירים לא הכי נוחים.. אבל אם אתם חושקים במקום אינטימי עם תועפות של אוירה וצ'ארם נשפך, הגעתם למקום הנכון. שווה גם לנסות את הקומה השנייה עם הבר היפה ביותר בעיר.
  • gasaf

    gasaf
    חביב ויקר|3 14.12.09
    המקום מעורר אמביוולנציה. מצד אחד הוא קטן ואינטימי כטרטוריה איטילקית בורונה נניח, מצד שני הוא כ"כ אינטימי שאתה יושב כמעט על ברכי השכנים לשולחנות מימין ומשמאל והמרחב האישי שלך מצטמצם למושגים של משרד הרישוי בחולון ביום קשה.. הפסטות לא רעות (אבל גם לא מרגשות בעליל), תפריט היינות מרשים וכולל תפריט מיוחד (גדול פי כמה מתפריט המאכלים). המחירים של היינות מרקיעי שחקים ומגיעים גם ל50% ממחיר הסעודה ליין באיכות בינונית ומטה.
  • date42

    date42
    רק לאוהבי פסטה|3 17.10.08
    המקום לט קטן אלא קטנצ'יק. הוא לא יכול להיות רומנטי כי הצפיפות נוראית (והשולחן היחיד לזוג פשוט נמצא על הדלת). התפריט מאאאאד מצומצם ומתאים רק למי שממש אוהב פסטה איטלקית (אין שום תיחכום ברטבים). הסלט סתמי ולא טעים. מבחר היינות מצוין.
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד
מאפיית לחמים החשמונאים תל אביבמאפיית לחמים החשמונאים תל אביב מומלץ מפה9.6בכל לילה קרוב לחצות מגיעה משמרת חדשה של אופים למאפייה ועבודת היום מתחילה. אופים לפעמים חיים הפוך, במיוחד במאפייה שפתוחה רצוף 24 שעות ביממה. בשעות הבוקר המוקדמות מתמלאת המאפייה של אורי שפט, שף-קונדיטור שהתמחה בדנמרק ובצרפת והיה הקונדיטור הראשי של רשת ארקפה, בניחוח המופלא של לחם טרי, עוגות שמרים עשירות בשוקולד ופאי תפוחים זהוב. רשימת האוצרות במקום הזה גדולה מאוד. קודם כל הלחמים: כיכרות שחומות של לחמי שאור נהדרים, באגטים עם קרום פריך, פוקצ'ות וחלות חמאה מתוקות שנמסות בפה לקראת סוף השבוע. באגף המתוק קְרַאנְץ' רִיקוֹטָה, טארטים של פקאן, אגסים ואפרסקים, טָרְטְלֶט קטן של בצק פריך ושקדים שחומים ועוגיות ג'ינג'ר. מכיוון שהמאפייה פתוחה, יש כאן ערבובייה נעימה של מגשי בצק בדרכם לתנורים, תבניות ענק שבדיוק יצאו מאותם תנורים והרבה לקוחות שמצטופפים בשקיקה אל מול הדלפק. לא להילחץ, הצוות גדול, מקצועי ומסביר פנים. נכון שיש מעט דברים ששווה לחכות בתור עבורם, אבל הלחמים של אורי בהחלט נמנים עליהם. למי שיבחר לאכול במקום, מחכים שולחנות קטנים על המדרכה ובתוך המאפייה יש גם קפה ומבחר נחמד של סנדוויצ'ים קרא עוד


עוד מסעדות