הבר של מתי- אוי ויי זמיר, בירה כזאת אתה לא מכיר

על בית המרזח של אדון מתיתיהו לנדשטיין, שנת הקמה 1935, כבר נכתבו תלי -תילים של מילים ואפילו ספר אחד, רשימות מבית היין, מאת חיים גורי. מתי הוא יותר חור בקיר מאשר מקום, אבל בחור הזה אפשר למצוא את הגולדסטאר הכי מקצועית וטעימה בארץ, ורק למתי ולאלוהים הפתרונים מדוע ואיך דווקא כאן יש לבירה טעם כזה. יש גם מלפפונים חמוצים נהדרים, רגל קרושה וגפילטע פיש שהם מהטובים בסוגם, ארבעס (גרגרי חומוס חמים), סלט ירקות שנחתך במקום ומיני נקניקים ובשרים כבושים פשוטים וטובים. אבל האטרקציה המרכזית היתה ונותרה לשונו המושחזת של בעל הבית, שלא התעייף וגם בגיל 80 הוא ממשיך לקלל נמרצות את קהל לקוחותיו המבוגר, המבוסם והצבעוני.


מקום זה מופיע בכתבה הבאה.

( 5 )

גולשים היו ודירגו

דרגו עכשיו
  • avron

    avron
    מתי, תחיה לנו עד 150 לפחות. |5 01.09.16
    זה כבר אתר שמורת טבע.איפה אפשר עדיין לאכול אוכל יהודי מזרח אירופאי בלי רגשי נחיתות ? לספור על יד אחת. אז אכלתי רגל קרושה וגפילטע פיש ומרק עוף ונשארתי בחיים וגם נהנתי מאד. הבירה כמובן קרה ומוגזת ונמזגת כהלכה. תבקרו כל עוד פתוח. לצערי אבד לי החשבון, אבל זה היה בערך 150 ש"ח. שווה כל אגורה.
  • שירליבבלי

    שירליבבלי
    הבירה הכי טובה בארץ|5 06.09.09
    אין עוד מקום כזה. גם לא יכול להיות. בשום מקום אחר לא היו נותנים ללקוחות לקלל ככה את בעל הבית. ולהפך. זה הי נגמר ברצח. לא פחות. ואם אתם לא אוהבים קללות אבל מתים ל גפילטע פיש טוב, דג כבוש ובירה נהדרת, תנסו להסתדר עם הרפרטואר, או להתעלם, כי זה שווה את זה. גן עדן של שותים !
  • סוזן

    סוזן
    אופי ללא דופי|4 29.07.09
    איזה מקום נחמד! נכנסים ומרגישים בני בית, שומעים סיפורים, יוצאים שבעים ושתויים. מקום טוב לפסק זמן לכל מי שיש לו גנים אשכנזים ומסתובב בשוק לוינסקי.
  • egoshen

    egoshen
    חבל על הזמן|5 20.05.09
    ההינו שישיה, שתינו לשוכרה, אכלנו ללא הפסק, דגים כבושים, גפילטה פיש, בשרים מעושנים,מלפפונים שמימיים, אפילו רגל קרושה, מהלנו בוודקה, ובבירה שהמבינים אומרים שאין עליה, שמענו סיפורים, קללות, וראינו אנשים אמיתיים, בקיצור היה כף חיים
  • hagitat

    hagitat
    מקום מדהים ומיוחד|4 25.02.06
    ברוסט, רגל קרושה, גפילטע וגם קרפ'' מטוגן. בהחלט חוויה אנטרופולוגית. הבן של מתי החל גם לעבוד שם, ביום ו'' עד חשיכה. אך יש לזכור - זו אינה מסעדה אלא "קיוסק".
- 1
עוד מסעדות מומלצות
מסעדת שילהמסעדת שילה מומלץ מפה9.7שילה היא מקום מטעה מאד.למען האמת, שילה היא אחת ההפתעות הכי גדולות של תל אביב גם במקום עמוס פנינים קולנריות כמו המדרכה בין ז'בוטינסקי לארלוזרוב ברחוב בן יהודה. בר אפלולי ההולך ומשיל מעליו את אווירת הבר, וחבל, אך במקום זאת מציע תפריט כה גדול של טאפאסים ומנות קטנות וגדולות מהיבשה ובעיקר מהים עד שאתה מוותר , שוכח , סולח ומתאהב מחדש. סלט התמנונים החם עם שעועית ירוקה ועגבניות הוא מנה חד פעמית, קרפצי'ו של קוקי סן ז'ק עם ביצי טוביקו ואצות. בורקס של תרד ובשר טלה, סביצ'ה דג ים עם עשב ים, גבעול שהוא מעין שילוב של דשא, מלוח וחמציץ, שהולם להפליא את טעם הים שמביא איתו הדג; קלאמרי בפלנצ'ה בחציל קלוי וטחינה מוקצפת סרדינים בצ'ימיצ'ורי נענע. מחלקת ה'100 גרם על הפלנצ'ה' היא הברקה אמיתית שעושה כבוד לחומרי הגלם כמו שהם, סלט של קלמרי,שרימפס ושעועית לבנה. יכולנו להמשיך כך לנצח. השף -בעלים שרון כהן, הוא אחד הטבחים הכי טובים בתל אביב וגם,עדיין, אחד הסודות הכי שמורים שלה.קרא עוד


עוד מסעדות